Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Οι αποκρατικοποιήσεις που περιλαμβάνονται στην ατζέντα της κυβέρνησης για το 2006, οι στόχοι για το φετινό έλλειμμα, αλλά και για το έλλειμμα της ερχόμενης χρονιάς, καθώς και ο ΦΠΑ των ακινήτων είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Δευτέρας.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Οι αποκρατικοποιήσεις που περιλαμβάνονται στην ατζέντα της κυβέρνησης για το 2006, οι στόχοι για το φετινό έλλειμμα, αλλά και για το έλλειμμα της ερχόμενης χρονιάς, καθώς και ο ΦΠΑ των ακινήτων είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Δευτέρας.

Καραμανλής: Για διπλής ανάγνωσης δηλώσεις του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή από την Ιαπωνία σχετικά με τον ανασχηματισμό κάνει λόγο η Ημερησία.

Αποκρατικοποιήσεις: Στην ατζέντα των μεταρρυθμίσεων επανέρχεται η κυβέρνηση προσπαθώντας να ανακόψει τις αρνητικές επιπτώσεις της κοινής γνώμης για την οικονομική πολιτική, επισημαίνει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης προαναγγέλλει από τις ΗΠΑ επιθετικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων για το 2006, ενώ κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ.

Γενναίες αποκρατικοποιήσεις το 2006 προανήγγειλε ο υπουργός οικονομίας από τη Νέα Υόρκη, προσδοκώντας εισπράξεις 1,6 δισ. ευρώ, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Έλλειμμα: Κεντρικός στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% στο τέλος του 2006, ανεξάρτητα εάν θα γίνει δεκτή ή όχι η τιτλοποίηση, σημειώνει η Ναυτεμπορική.

Ασφαλιστικό: Μελέτες θα εκπονηθούν αλλά είναι αμφίβολο εάν θα διεξαχθεί διάλογος για το Ασφαλιστικό τονίζει η Οικονομική Ελευθεροτυπία, σύμφωνα με την οποία η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή θα συνεδριάσει αύριο, με αντικείμενο την επιστολή των συναρμοδίων υπουργών Οικονομίας και Απασχόλησης, με την οποία της αναθέτουν ρόλο συντονίστριας του διαλόγου για το Ασφαλιστικό.

ΦΠΑ Ακινήτων: Προβληματίζεται το οικονομικό επιτελείο για το μεταβατικό καθεστώς που ζητεί η κτηματαγορά, για να εξαιρεθούν από τον ΦΠΑ και οι οικοδομές για τις οποίες θα υποβληθούν τα δικαιολογητικά, αλλά δεν θα προλάβουν να εκδοθούν άδειες έως 31/12/2005, τονίζει η Ναυτεμπορική.

Σοφοκλέους: Σε έρευνα της Metron Analysis για τη Σοφοκλέους αναφέρεται η Ημερησία, σημειώνοντας πως με βάση την έρευνα προκύπτει ότι μετοχές κατέχει το 17,4% των νοικοκυριών, από 20% που ήταν τον Ιούνιο.

Πετρέλαιο: Υποχώρησε 20% από τα υψηλά επίπεδα ο ”μαύρος χρυσός” επισημαίνει η Ημερησία, επισημαίνοντας ότι έχει δημιουργηθεί αισιοδοξία στα χρηματιστήρια.

Eurobank: Ανεβάζουν τον πήχη οι ξένοι για τη Eurobank, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που κάνει λόγο για σημαντικές αναβαθμίσεις για τη μετοχή της Τράπεζας στα 29, 31 και 33 ευρώ.

Εμπορική: Κόβει αύριο το δικαίωμα στην αύξηση κεφαλαίου η Εμπορική Τράπεζα, σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία συμπληρώνει ότι πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, από 21/11, ξεκινούν οι δημόσιες εγγραφές.

”Ελ. Βενιζέλος”: Κατά 6,5% αυξήθηκε η κίνηση στο ”Ελ. Βενιζέλος”, το οποίο σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο υποδέχτηκε 11,2 εκατ. επιβάτες στο εννεάμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v