Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χορεύοντας με την... Εμπορική

Σε πρωταγωνιστή αποδόσεων αναδεικνύεται η μετοχή της Εμπορικής, μετά τις δηλώσεις Αλογοσκούφη, αλλά και την έναρξη των διαδικασιών για την αύξηση κεφαλαίου. Οι προθέσεις των βασικών μετόχων γνωστοποιήθηκαν, ενώ αύριο κόβεται το δικαίωμα στην αύξηση κεφαλαίου. Πακέτο 1,68% της Πειραιώς στα 17 ευρώ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Θρυαλλίδα... η Εμπορική. Ενδιαφέροντα όσο και αξιοπερίεργα συμβαίνουν στην αρχή της συνεδρίασης.

Το γεγονός ότι στη μετοχή της Εμπορικής σημειώνεται εμπορευσιμότητα μεγαλύτερη όχι μόνο έναντι των άλλων τεσσάρων ισχυρών ομίλων (Εθνική, Eurobank, Alpha Bank και Πειραιώς), αλλά ακόμη και από αυτήν του ΟΤΕ, ενισχύει τη δυναμική των εξελίξεων.

Εξελίξεις που έχουν ήδη δρομολογηθεί και φαίνεται πως ταιριάζουν σιγά σιγά με επίκεντρο την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής και τις ένθεν και ένθεν εκτιμήσεις – προσεγγίσεις που διατυπώνονται για την Εμπορική αλλά και για τον κλάδο.

Ήδη στη μετοχή της Εμπορικής τοποθετείται, και αυτό είναι εμφανές, βραχυπρόθεσμη ρευστότητα, που θέλει όχι μόνο να προλάβει την ΑΜΚ αλλά κυρίως τις εξελίξεις που έρχονται, μετά την αύξηση.

Με αυξημένη εμπορευσιμότητα, άνω των 175.000 τεμαχίων (στα πρώτα 45 λεπτά της συνεδρίασης), αντιδρά η μετοχή της ΔΕΗ προς τα 18,62 ευρώ.

Αρχικά η κίνηση της αγοράς, δηλαδή των βασικών δεικτών και μετοχών, οδήγησε σε μία χαλαρή και χωρίς ενδοιασμούς επιβεβαίωση των ”στηρίξεων”, για να διαμορφωθεί μετά από 10-15 λεπτά ανοδική φορά προς τις 3.430 μονάδες.

Σταδιακά βελτιώθηκε και η σχέση ανοδικών – πτωτικών με αρκετούς τίτλους από τη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση είτε να ενισχύονται είτε να προετοιμάζονται για την επόμενη αντίδρασή τους.

Στη μετοχή της ΕΥΔΑΠ διαμορφώνεται τιμή προς τα 7,10 ευρώ, στη ΜΕΤΚΑ προς τα 7,74 ευρώ, στον Αστέρα προς τα 6,10 ευρώ και προς τα 3,58 ευρώ για τη μετοχή του Μαΐλλη.

Δεδομένης της εικόνας του FTSE 20 εντείνεται η διαδικασία ”μόχλευσης” στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

Ξεχωρίζει βεβαίως η LogicDIS με συναλλαγές περίπου 1 εκατ. τεμαχίων (με τη Eurobank να έχει αποκτήσει εκ των πραγμάτων ισχυρή συμμετοχική θέση στην εισηγμένη), με την Cyclon να φθάνει πλέον στα 0,94 ευρώ αλλά και τους Καράτζη, Έλτον, Altec, Ναυτεμπορική, Albio, Πετζετάκις, Ίλυδα, Audiovisual, Νηρέας, Spider, Πέτσιος να κερδίζουν περισσότερο από 2%.

Για τη συνέχεια δεν θα βιαστούμε, καθότι επιμένουμε πως προέχει η κατοχύρωση, η επιβεβαίωση και επαλήθευση των μικρών ανοδικών βημάτων, μέχρις ότου υπάρξει η είδηση που θα προσδώσει επιθετικό χαρακτήρα στην τάση.

Το ότι μέχρι στιγμής η αγορά συσσωρεύει, κερδίζει έστω μικρό έδαφος, ζυμώνεται στα υψηλά περίπου πέντε ετών, αποτελεί την ενθαρρυντικότερη ένδειξη και προϋπόθεση για τη συνέχεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v