Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Η ”πτήση διάσωσης” της Ολυμπιακής, ο πόλεμος των τραπεζών για τα στεγαστικά δάνεια, η έκρηξη στην οικοδομική δραστηριότητα, η αύξηση των τιμών του Διαδικτύου, είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Η ”πτήση διάσωσης” της Ολυμπιακής, ο πόλεμος των τραπεζών για τα στεγαστικά δάνεια, η έκρηξη στην οικοδομική δραστηριότητα, η αύξηση των τιμών του Διαδικτύου, είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τετάρτης.

Μαντούβαλος: Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Π. Μαντούβαλου ζήτησε ο εισαγγελέας Εφετών Κ. Καρούτσος αναφέρουν Τα Νέα.

Εισηγμένες: Στο ”κόσκινο” των χρηματιστηριακών αρχών βρίσκονται οι εξαμηνιαίες λογιστικές καταστάσεις 24 εισηγμένων εταιριών σύμφωνα με την Ημερησία, που συμπληρώνει πως μέχρι τα μέσα του Δεκεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος.

Στεγαστικά Δάνεια: Η μεγάλη ζήτηση για στεγαστικά δάνεια εντείνει τον τραπεζικό ανταγωνισμό επισημαίνει η Ημερησία, που προσθέτει ότι η Citibank είναι η τρίτη ξένη τράπεζα που ανακοίνωσε χθες μειώσεις επιτοκίων στα στεγαστικά.

Ενέργεια: Τον κίνδυνο να υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στην επάρκεια του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, εάν καθυστερήσει περαιτέρω η δημιουργία νέων μονάδων παραγωγής επισημαίνεται σε μελέτη του ΙΟΒΕ για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας την οποία επικαλείται η Εξπρές.

Διαδίκτυο: Σε μεγάλη αύξηση των χρεώσεων για κλήσεις πρόσβασης στο Διαδίκτυο με τη χρήση του ΕΠΑΚ (Ενιαίος Πανελλαδικός Αριθμός Κλήσης) προχωρεί ο ΟΤΕ σύμφωνα με την Καθημερινή, που παράλληλα αναφέρει πως ο ΕΠΑΚ είναι ένας ειδικός αριθμός κλήσης που δίνει τη δυνατότητα σύνδεσης στο Ιnternet από οποιοδήποτε σημείο στην Ελλάδα, με οικονομικότερη τηλεφωνική χρέωση από αυτή που ισχύει για την πραγματοποίηση μιας κανονικής κλήσης.

”Βόμβα” έριξε χθες ο ΟΤΕ στην αγορά του ελληνικού Διαδικτύου ανακοινώνοντας αυξήσεις που φτάνουν έως και 240% με ισχύ από 6 Δεκεμβρίου και προκαλώντας μείζον πολιτικό θέμα, καθώς η κυβέρνηση έχει επανειλημμένως δεσμευτεί για φθηνό Internet προκειμένου να εξέλθει η χώρα από την τελευταία θέση που βρίσκεται στον πίνακα της Ε.Ε. επισημαίνει Το Βήμα.

Αύξηση-”φωτιά” έως και 240% των τελών πρόσβασης στο Internet ανακοίνωσε ο ΟΤΕ σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Οικοδομική Δραστηριότητα: Ο ”πέλεκυς” του ΦΠΑ οδηγεί στα ύψη την οικοδομική δραστηριότητα, με εργολάβους και πολίτες να σπεύδουν σε πολεοδομίες και εφορίες να προλάβουν να τακτοποιήσουν τις υποθέσεις τους πριν από το νέο έτος, τονίζει το Κέρδος.

Σε έκρηξη της οικοδομικής δραστηριότητας οδήγησαν οι επικείμενες αλλαγές στη φορολογία ακινήτων, που θα ισχύσουν από 1/1/2006, με αιχμή το ΦΠΑ και την αύξηση των αντικειμενικών αξιών, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Νοσοκομεία: Ριζικές αλλαγές στο σύστημα προμηθειών των νοσοκομείων προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Ν. Κακλαμάνης, με βάση τα αποτελέσματα έρευνας επιθεωρητών του υπουργείο, αναφέρει η Εξπρές.

Standard & Poor’s: Αρνητικές επιπτώσεις στη μόδα των ιδιωτικοποιήσεων εντοπίζει η Standard & Poor’s σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Ολυμπιακή: Άγονος κηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την πώληση των Ολυμπιακών Αερογραμμών, σύμφωνα με την Ημερησία, που αναφέρει παράλληλα πως υπάρχουν σχέδια για ”μικρή” Ολυμπιακή με το πλειοψηφικό πακέτο να περνάει σε ιδιώτες.

Με ”τυφλή πτήση” ετοιμάζεται η τρίτη κατά σειρά Ολυμπιακή αναφέρει Το Βήμα, επισημαίνοντας ότι ο διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος και αναγγέλθηκε μια νέα εταιρία με ιδιώτη manager.

Την ύστατη εναλλακτική λύση για τη διάσωση του ζωτικού χώρου της Ολυμπιακής και μεγάλου αριθμού θέσεων εργασίας προωθεί η κυβέρνηση μέσω της σύστασης μιας νέας εταιρίας την οποία θα διαφεντεύουν ιδιώτες, σημειώνει η Καθημερινή.

Παλαιοκρασσάς: ”Δεν ήλθα στη ΔΕΗ για να παίξω με τα συμφέροντα αναφέρει σε συνέντευξή του στον Έλευθερο Τύπο ο πρόεδρος της ΔΕΗ Ι. Παλαιοκρασσάς ο οποίος μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι η ΔΕΗ μπορεί και πρέπει να συνδυαστεί με άλλες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις στον τομέα του ηλεκτρισμού, όχι όμως με οποιονδήποτε ιδίωτη στην Ελλάδα.

EFG Group: Τρέχουν οι εξελίξεις για το EFG Group σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που επισημαίνει ότι συνεχίζονται οι επαφές Λάτση και διεθνών οίκων.

ΟΤΕ: Το διάστημα της στρατιωτικής θητείας δεν θα αναγνωρίζεται κατά την εθελούσια έξοδο του ΟΤΕ αποφάσισε ο υπουργός Απασχόλησης κ. Π. Παναγιωτόπουλος, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Πειραιώς: Στη Sciens πέρασε το 45% της Ηλέκτρα σημειώνει η Ημερησία.

Marfin: Αύξηση 270% στα αποτελέσματα εμφάνισε η Marfin σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που προσθέτει ότι τα καθαρά κέρδη έφτασαν στα 23,81 εκατ. ευρώ.

Τράπεζα Αττικής: Πακέτα πρόσθετων παροχών σχεδιάζει να προσφέρει στους εργαζομένους της η διοίκηση της Τράπεζας Αττικής, προκειμένου να εξασφαλιστεί η δίχως αναταράξεις ένταξη της τράπεζας στο νέο ασφαλιστικό καθεστώς, αναφέρει η Καθημερινή.

Πλαίσιο: Άνοδο στις πωλήσεις και οριακή μείωση στα κέρδη παρουσίασε η Πλαίσιο για το εννεάμηνο σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Lannet: Περίπλοκες διαδρομές κεφαλαίων αλλά και υποχρεώσεων αποκαλύπτονται στο ενημερωτικό δελτίο της Lannet με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που βρίσκεται σε εξέλιξη, μέσω της οποίας επιχειρεί να αντλήσει 15,3 εκατ. ευρώ, και το σχέδιο για ομολογιακό δάνειο ύψους 50 εκατ. ευρώ το οποίο θα εκδοθεί σταδιακά, αναφέρει η Καθημερινή.

Vodafone: ”Ο ανταγωνισμός στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας είναι και παραμένει έντονος” λέει σε συνέντευξή του στο Κέρδος ο οικονομικός διευθυντής της Vodafone Χαρ. Μαζαράκης, ο οποίος προσθέτει ότι απόδειξη γι’ αυτό είναι η αποκλιμάκωση των χρεώσεων στις υπηρεσίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v