Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Παράσταση νίκης”

Πρωταγωνιστεί η Εμπορική στα τερματικά των χρηματιστών, με το βραχυπρόθεσμο ”χρήμα” να εισρέει σε ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα και σχετικού κινδύνου στοιχήματα για τον τραπεζικό κλάδο. Ακολουθούν Alpha – Εθνική, με παράλληλο πλήθος συναλλαγών, ενώ το θετικό κλίμα επιτρέπει τη συνέχιση της ”μόχλευσης” στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Το απόλυτο ”χαρτί” των ημερών, η Εμπορική, συνεχίζει τη μονόδρομη δυναμική της αντίδραση.

Αποτελεί, και σε αυτό συμφωνούν όλο και περισσότεροι, τη... θρυαλλίδα των εξελίξεων για τον τραπεζικό κλάδο, με τους βραχυπρόθεσμους παίκτες, έστω και ετεροχρονισμένα, να ανακαλύπτουν τα κρυφά χαρίσματα του εγχειρήματος.

Από τεχνικής πλευράς, η μετοχή της Εμπορικής μπορεί να... πιάσει όσο θέλουν (επιθυμούν), μέχρι εκεί που εξυπηρετούνται οι ήδη δρομολογημένες εξελίξεις.

Το ενδιαφέρον, όμως, στοιχείο για 2η κατά σειρά συνεδρίαση αφορά στην παράλληλων συναλλαγών κίνηση των Alpha Bank και Εθνικής προς υψηλότερες τιμές.

Η μεν Αlpha ενισχύεται κατά 2% προς τα 25,54 ευρώ, η δε Εθνική κατά 0,9% προς τα 34,10 ευρώ.

Ένα επιπλέον στοιχείο, ενισχυτικό της τάσης του FTSE-20, είναι το ότι η μετοχή Eurobank οδηγείται πλέον σε νέα μέγιστη τιμή (υψηλότερα της προηγούμενης των 27,54 ευρώ), στα 27,84 ευρώ.

Η Eurobank κατά την εκτίμηση του γράφοντος συγκεντρώνει πολύτιμη ρευστότητα, αποκτά στρατηγική συμμετοχή σε διορατικούς περιφερειακούς παίκτες (με τελευταία τη συνεργασία της με την Global), ενώ προσανατολίζεται στην περαιτέρω δραστηριοποίησή της στη χρηματιστηριακή τουρκική αγορά.

Με το κλίμα θετικό, επιβεβαιώνοντας και τη βραχυπρόθεσμη πλέον ανοδική τάση, συνεχίζεται με ζωηρό ρυθμό η ”μόχλευση” στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

Ενδιαφέρον είναι πως σε αυτή την κατηγορία πληθαίνουν από συνεδρίαση σε συνεδρίαση οι κάθε λογής και ”χρώματος” ευκαιρίες.

Μετά την ολοκλήρωση της μικρής έκτασης διόρθωση και συσσώρευση πέριξ των 4,30 ευρώ, αντιδρά και πάλι ανοδικά με αυξημένες συναλλαγές προς τα 4,58 ευρώ η μετοχή της Info-Quest.

Αντιδρά θετικά προς τα 4,30 ευρώ η μετοχή της Εθνικής Ασφαλιστικής, συνεχίζει προς τα 2,30 η Byte (από τις λίγες υγιείς στην κατηγορία και τον κλάδο της), επωφελούνται της συγκυρίας Αθηνά, Βιοτέρ, ενισχύεται και σήμερα ο Λιβάνης, περιορισμένης έκτασης τοποθετήσεις φέρνουν προς τα 1,48 ευρώ τη Σέλμαν, το Νεώριον προς τα 1,35 ευρώ, ενώ περνά και τα 4 ευρώ η Global AEEX.

Ανάλογη φορά καταγράφεται για τις Λύκος (πλέον στα 4,82 ευρώ), ΕΥΔΑΠ, Σάνυο, ΟΛΠ (στα 15,48 ευρώ), Πειραιώς ΑΕΕΑΠ στα 2,35 ευρώ (μέγιστη τιμή τα 2,52 ευρώ) και αρκετούς ακόμη τίτλους αυτής της κατηγορίας.

Για τη συνέχεια, επιμένουμε στην παρακολούθηση της Εμπορικής, σταδιακά όλο και περισσότερο των Alpha – Εθνικής, αλλά και της διακύμανσης του SC-80, για τον οποίο η τάση παραμένει σταθερά υψηλότερα στις ”βάσεις” των 535 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v