Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Στα μέτρα για το έλλειμμα, στο νέο σχέδιο για την Ολυμπιακή, στην άνοδο των τιμών του πετρελαίου, αλλά και στο αρνητικό ρεκόρ διετίας που κατέγραψε το ευρώ, στην απόκτηση της Global Fund Management από τη Eurobank, καθώς και στα αποτελέσματα της CosmOTE αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο Τύπος της Τρίτης.

Ο Τύπος της Τρίτης
Στα μέτρα για το έλλειμμα, στο νέο σχέδιο για την Ολυμπιακή, στην άνοδο των τιμών του πετρελαίου, στο αρνητικό ρεκόρ διετίας που κατέγραψε το ευρώ, στην απόκτηση της Global Fund Management από τη Eurobank, καθώς και στα αποτελέσματα της CosmOTE αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο Τύπος της Τρίτης.

Οικονομία: Σε ανατροπή της δημοσιονομικής πολιτικής υποχρεώνεται η κυβέρνηση και ο υπουργός Οικονομίας αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης της επιτήρησης της ελληνικής οικονομίας από την Ε.Ε. και το 2007, επισημαίνει η Ημερησία.

Οι τιτλοποιήσεις φεύγουν, αλλά οι προβλέψεις μένουν σύμφωνα με το Κέρδος, που προσθέτει ότι την παράδοξη αυτή εξίσωση καλείται να λύσει η κυβέρνηση, καθώς -όπως ανέφερε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης– τα έσοδα από τις τιτλοποιήσεις δεν θα περιλαμβάνονται στις προβλέψεις των προϋπολογισμών του 2005 και του 2006.

Οι ελπίδες της κυβέρνησης ότι θα μειώσει το έλλειμμα των προϋπολογισμών 2005 και 2006 ναυαγούν στις Βρυξέλλες, επισημαίνει Το Βήμα.

Άλλαξε πάλι τον προϋπολογισμό της η κυβέρνηση, μία μόλις εβδομάδα πριν κατατεθεί στη Βουλή, τονίζει η Ελευθεροτυπία.

Η απόφαση του Γ. Αλογοσκούφη να διαγράψει από τον προϋπολογισμό τα έσοδα από τιτλοποίηση δημιουργεί ”μαύρη τρύπα” 3,5 δισ. ευρώ στα έσοδα, γεγονός που προκάλεσε αναστάτωση στην κυβέρνηση και την ανάγκη λήψης μέτρων, αναφέρουν Τα Νέα.

Ακόμα και χωρίς το ποσό των τιτλοποιήσεων το έλλειμμα του προϋπολογισμού του 2006 α μειωθεί στο 2,6% δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Σοφοκλέους: Νέο υψηλό πενταετίας κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης, κλείνοντας στις 3.442,20 μονάδες, αναφέρει το Κέρδος.

Πετρέλαιο: Νευρικότητα που μεταφράστηκε σε άνοδο των τιμών επικράτησε χθες στις αγορές πετρελαίου μετά τις προβλέψεις για χαμηλότερες θερμοκρασίες στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, εντός της εβδομάδας, σημειώνει η Καθημερινή.

Ευρώ: Αρνητικό ρεκόρ διετίας κατέγραψε το ευρώ, με το γεν την ίδια στιγμή να καταγράφει πτώση, σημειώνει η Ημερησία, που προσθέτει ότι στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατεί ευφορία.

ΥΠΕΧΩΔΕ: Τέσσερις συμβάσεις 130 εκατ. ευρώ υπέγραψε το ΥΠΕΧΩΔΕ για την Εγνατία, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Αποφασισμένος να προχωρήσει με όλα τα νόμιμα μέσα το έργο αποπεράτωσης του φράγματος Συκιάς για την εκτροπή του Αχελώου είναι ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς, σύμφωνα με την Εξπρές.

Τουρισμός: Την αισιοδοξία του ότι το 2006 θα είναι μια ακόμα θετική χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό εξέφρασε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Δ. Αβραμόπουλος, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Ακίνητα: Χάος επικρατεί στις πολεοδομίες, καθώς πάνω από 100.000 άτομα έχουν καταθέσει φακέλους και περιμένουν να εκδοθεί η άδεια οικοδομής πριν από το τέλος Δεκεμβρίου ώστε να ”γλιτώσουν” το ΦΠΑ, σημειώνει Το Βήμα.

Ολυμπιακές Αερογραμμές: Σήμερα πρόκειται να ανακοινώσει η κυβέρνηση την κήρυξη ως άγονου του 6ου διαγωνισμού ιδιωτικοποίησης των Ολυμπιακών Αερογραμμών και τη διεύρυνση της αγοράς για σύσταση ενός νέου μικτού σχήματος, όπου η πρόθεση είναι το 66% να ελέγχεται από ιδιώτες, αναφέρει η Ημερησία.

Ένας ακόμη κύκλος για την αναζήτηση νέου μοντέλου επιβίωσης των Ολυμπιακών Αερογραμμών, αλλά και δραστηριοτήτων της παλιάς Ολυμπιακής Αεροπορίας ξεκινάει με τη Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων, η οποία ανακοινώνει σήμερα το τέλος του πέμπτου διαγωνισμού, από το 1998, για την πώληση της Ο.Α., επισημαίνει η Καθημερινή.

Εθνική: Εκτιμήσεις για κέρδη–έκπληξη από την Εθνική σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που αναφέρει πως αναμένεται αύξηση 83%.

ΟΠΑΠ: Για ”άδειασμα” των ξένων θεσμικών από τον ΟΠΑΠ κάνει λόγο η Ημερησία, που αναφέρει πως το νέο Δ.Σ. του Οργανισμού είναι χωρίς εκπρόσωπο των ξένων επενδυτών.

Eurobank: Με μια εξαγορά θυγατρικής της Global Finance, η Eurobank ισχυροποιεί τη θέση της στην αγορά διαχείρισης κεφαλαίων και συγκροτεί το Levant Fund που θα επενδύει στη ΝΑ Μεσόγειο, σύμφωνα με την Ημερησία.

Την απόκτηση του 72,5% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας Global Fund Management ΕΠΕΥ ανακοίνωσε χθες η EFG Eurobank, ενισχύοντας έτσι τη θέση της στην αγορά διαχείρισης κεφαλαίου, σύμφωνα με την Εξπρές.

Εμπορική: Οι μυστικές συμβάσεις με την Credit Agricole παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο ενημερωτικό δελτίο της Εμπορικής Τράπεζας για την αύξηση κεφαλαίου, επισημαίνει η Καθημερινή, σύμφωνα με την οποία οι συμβάσεις αυτές είχαν υπογραφεί το 2000 και παρέμεναν καλυμμένες κάτω από πέπλο μυστηρίου εξαιτίας συμβάσεων εμπιστευτικότητας που δέσμευσαν τις δύο πλευρές, κάτι που ξεπεράστηκε έπειτα από απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

CosmOTE: Στην κατά 9% αύξηση των κερδών που εμφάνισε η CosmOTE στο εννεάμηνο αναφέρονται τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τρίτης.

Chipita: Σούπερ κέρδη εμφάνισε η Chipita στο εννεάμηνο, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v