Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Θετική η ψυχολογία, το βλέμμα στις τράπεζες

Θετική παραμένει η γενικότερη ψυχολογία της αγοράς εκτιμούν οι χρηματιστηριακές, οι οποίες επισημαίνουν ότι ο τραπεζικός κλάδος θα παραμείνει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, διαμορφώνοντας παράλληλα τάση. ”Κλειδί” πάντως για την πορεία της αγοράς αποτελούν τα αποτελέσματα εννεαμήνου.

ΑΧΕ: Θετική η ψυχολογία, το βλέμμα στις τράπεζες
Τι εκτιμάται για σήμερα: Δύο παράγοντες εντοπίζει η Marfin Analysis προκειμένου η Σοφοκλέους να κατακτήσει νέα υψηλά. Ο πρώτος σχετίζεται με τη θετική ψυχολογία από τις διεθνείς αγορές, η οποία και θα προσδώσει τη σχετική υποστήριξη και στην εγχώρια αγορά, και ο δεύτερος έχει να κάνει με την ομαλή πρόοδο των αποτελεσμάτων εννεαμήνου, αποφεύγοντας πιθανές αρνητικές εκπλήξεις από εταιρίες της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Θα διατηρηθεί το ενδιαφέρον στον τραπεζικό κλάδο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Proton Securities, η οποία συμπληρώνει πως η γενικότερη ψυχολογία παραμένει θετική.

Ανοδική παραμένει η ψυχολογία στην εγχώρια αγορά, επισημαίνει η Εγνατία Finance, που συμπληρώνει ότι το ”ισχυρό” ενδιαφέρον για τραπεζικούς τίτλους είναι πιθανό να οδηγήσει τη Σοφοκλέους σε υψηλότερα επίπεδα βραχυπρόθεσμα.

Θετική προβλέπει και η Σίγμα Securities πως θα παραμείνει η ψυχολογία στη Σοφοκλέους, με τους επενδυτές να συνεχίζουν να αφομοιώνουν τα ”καλά” αποτελέσματα εννεαμήνου που ανακοίνωσαν εταιρίες της υψηλής κεφαλαιοποίησης, οι οποίες και έχουν τη δυνατότητα να καθοδηγήσουν την αγορά.

Αμετάβλητες εκτιμά η Eurocorp ότι θα ανοίξουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, λόγω των ανησυχιών που υπάρχουν σχετικά με τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, ενώ τα αποτελέσματα της Vodafone αναμένεται να δημιουργήσουν τάση.

Σε ό,τι αφορά την εγχώρια αγορά η Eurocorp προβλέπει ότι θα ακολουθήσει τις ξένες, αναμένοντας την ανακοίνωση των μεγεθών εννεαμήνου των υπολοίπων εταιριών.

Τι έγινε χθες: Σε υψηλά τετραετίας έφτασε χθες ο Γενικός Δείκτης, ο οποίος έκλεισε με κέρδη 0,58%, αναφέρει η Marfin Analysis.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή η Εθνική δημιούργησε τάση για όλη την αγορά, εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων εννεαμήνου.

Η Marfin Analysis προσθέτει ότι καθώς μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα εννεαμήνου των τραπεζών είναι ”ισχυρά”, ανάλογη εκτιμάται πως θα είναι η εικόνα και για την Εθνική Τράπεζα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v