Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προεξοφλείται θετική έκπληξη και από την Εθνική

Ξεπέρασε και τα 34 ευρώ η μετοχή της Εθνικής, με τους αναλυτές να αναφέρονται σε ακόμη μία θετική έκπληξη, μετά από αυτήν της Eurobank, όσον αφορά στα αποτελέσματα 9μήνου. Ανοδική η τάση στις ευρωπαϊκές αγορές, με πιθανή την προσέγγιση ή και υπέρβαση των 3.450 μονάδων για το Γ.Δ. Ζωηρό το κλίμα σε μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η υπέρβαση χθες των 34 ευρώ για τη μετοχή της Εθνικής σε συνδυασμό με την προσέγγιση της υψηλής τιμής των 28,40 ευρώ από τη Eurobank ενισχύει την αισιοδοξία των παικτών.

Η μετοχή της Εθνικής βρίσκεται σε διαπραγμάτευση οριακά χαμηλότερα των 34,32 ευρώ, που αποτελούν την υψηλή έτους, έχοντας ξεπεράσει εδώ και καιρό κατά πολύ τα 30,97 ευρώ, που αποτελούν τη μέση τιμή του έτους 1999.

Η δυναμική επιστροφή της Εθνικής Τράπεζας προς τα επίπεδα του ’99 επιβεβαιώνει όχι μόνο την επιθετικότητα του συγκεκριμένου τραπεζικού ιδρύματος, αλλά και την προοπτική που διαφαίνεται τουλάχιστον για τους ισχυρούς ομίλους και την επόμενη χρήση.

Να υπενθυμιστεί πως η Εθνική ανακοινώνει τα αποτελέσματα 9μήνου στις 24/11 και ορισμένοι αναλυτές αναφέρονται σε δεύτερη θετική έκπληξη μετά από αυτήν της Eurobank, με αποτέλεσμα οι βραχυπρόθεσμες τοποθετήσεις να θεωρούνται μέρος του ”παιχνιδιού προεξόφλησης”.

Δεδομένης της θετικής συγκυρίας που επιβεβαιώνεται από νωρίς το πρωί σήμερα σε Φρανκφούρτη και Παρίσι, δεν αποκλείεται η αγορά να οδηγηθεί υψηλότερα των 3.450 μονάδων.

Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αναμένεται η προσέγγιση, ίσως και υπέρβαση, των 1.935 μονάδων για τον FTSE-20 και περαιτέρω ισχυροποίηση της τάσης του SC-80 (τιμή εκκίνησης οι 546,1 μονάδες).

Στο ενδεχόμενο επιβεβαίωσης του θετικού σεναρίου, εκτιμάται πως οι βραχυπρόθεσμες κινήσεις όσων δραστηριοποιούνται στη μεσαία, κυρίως όμως στη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση θα ενταθούν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v