Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Τα διαρθρωτικά μέτρα που προτείνει στην έκθεσή της για την ελληνική οικονομία η Κομισιόν, η υπαναχώρηση του ΟΤΕ στο θέμα της αύξησης των τελών στο Διαδίκτυο, ο ΟΠΑΠ και το live betting, αλλά και τα υψηλά 18ετίας του χρυσού είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο της Παρασκευής.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Τα διαρθρωτικά μέτρα που προτείνει στην έκθεσή της για την ελληνική οικονομία η Κομισιόν, η υπαναχώρηση του ΟΤΕ στο θέμα της αύξησης των τελών στο Διαδίκτυο, ο ΟΠΑΠ και το live betting, αλλά και τα υψηλά 18ετίας του χρυσού είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο της Παρασκευής.

Οικονομία: Την αναγκαιότητα λήψης έκτακτων μέτρων υποδεικνύει η Κομισιόν με τις φθινοπωρινές της προβλέψεις, που αμφισβητούν ευθέως την οικονομική πολιτική, αναφέρει η Ημερησία.

Διαρθρωτικά μέτρα, τώρα, προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην έκθεσή της για την ελληνική οικονομία, τονίζει η Καθημερινή, που προσθέτει ότι η Κομισιόν επισημαίνει πως συντελέστηκε πρόοδος, αλλά εκτιμά ότι το έλλειμμα δεν θα μειωθεί ούτε το 2007.

Στο όριο της δημοσιονομικής σταθερότητας κινείται η ελληνική οικονομία και όλα δείχνουν ότι το 2006 θα είναι περισσότερο κρίσιμο απ’ ό,τι είχε προβλέψει η κυβέρνηση, αναφέρει η Εξπρές.

Νέα πίεση στην κυβέρνηση άσκησε χθες η Ε.Ε. για να την εξαναγκάσει να λάβει πρόσθετα φορολογικά (κυρίως) μέτρα, σημειώνει η Ελευθεροτυπία, επισημαίνοντας ότι διαφορετικά το ”τούνελ” του δημοσιονομικού ”σφιξίματος” θα επεκταθεί και το 2007.

Για αλαλούμ στον προϋπολογισμό κάνει λόγο Το Βήμα, που αναφέρει πως άλλα στοιχεία δημοσιοποιεί η Ε.Ε. και άλλα παρουσιάζει η κυβέρνηση, ενώ παράλληλα παραθέτει τις εκτιμήσεις της Ε.Ε. για τις προοπτικές 2006-2007.

Ευχάριστη χαρακτηρίζει ο Ελεύθερος Τύπος την έκθεση της Ε.Ε., σημειώνοντας ταυτόχρονα πως τα νέα για την οικονομία είναι καλά.

Φορολογία: ”Φοροσαφάρι” σε μικρομεσαίους, επιχειρήσεις και ιδιοκτήτες ακινήτων εξαπολύει τώρα η κυβέρνηση για να καλύψει τη ”μαύρη τρύπα” των 3,5 δισ. ευρώ που αφήνει η απόρριψη της τιτλοποίησης, σημειώνουν Τα Νέα.

Σοφοκλέους: Τις 3.500 μονάδες αγγίζει η Σοφοκλέους, σύμφωνα με την Ημερησία που παράλληλα αναφέρει ότι τράπεζες και ΟΠΑΠ οδηγούν την κούρσα.

Ασφαλιστικές: Αποζημιώσεις-εξπρές προβλέπει ο Κώδικας Αυτοδέσμευσης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών, υποχρεώνοντας την ασφαλιστική ”βιομηχανία” να λειτουργήσει σε πλαίσιο αυστηρότερο του νόμου, αναφέρει η Ναυτεμπορική, σύμφωνα με την οποία οι αποζημιώσεις από τις ασφαλιστικές θα οριστούν εντός 10 εργάσιμων ημερών.

Χρυσός: Το ράλι στο οποίο επιδόθηκε ο χρυσός, με πρωταγωνιστές στις αγοραστικές κινήσεις του θεσμικούς επενδυτές, ανέβασε την αξία του στο υψηλότερο επίπεδο 18 ετών, σύμφωνα με το Κέρδος.

Αττική Οδός: Διαγωνισμός επίκειται για την επέκταση της Αττικής Οδού, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που παράλληλα παραθέτει και τις δηλώσεις του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιά, σχετικά με την υποβληθείσα πρόταση.

Τράπεζες: Ο ανταγωνισμός των τραπεζών οξύνεται σε όλα τα πεδία. Στεγαστικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα, αλλά θα πρέπει να θεωρήσουμε βέβαιο ότι οι ”μάχες” θα κλιμακωθούν σε όλα τα επίπεδα, επισημαίνει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις, συμπληρώνοντας ότι είναι μια σαφής ένδειξη ότι το τοπίο στον κλάδο αλλάζει και όλοι σπεύδουν να πάρουν καλύτερες θέσεις εκκίνησης.

Ολυμπιακή: Την προσεχή εβδομάδα ξεκινά ο κύκλος επαφών του συμβούλου αποκρατικοποιήσεων Lazard με ιδιώτες, που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη νέα Ολυμπιακή, ενώ σήμερα κατατίθεται στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση για την ίδρυσή της, επισημαίνει το Κέρδος.

ΟΤΕ: Για αναδίπλωση του ΟΤΕ σχετικά με τις τιμές στο Internet κάνει λόγο η Ημερησία.

Μετά τον σάλο των αντιδράσεων που προκάλεσαν και πολιτικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην κυβέρνηση, καθώς εμφανίστηκε ανακόλουθη με τις προεκλογικές της εξαγγελίες, η διοίκηση του ΟΤΕ υποχρεώθηκε χθες σε αναδίπλωση, υπαναχωρώντας από την απόφασή της να προχωρήσει σε υπέρογκες αυξήσεις τελών για τις απλές συνδέσεις στο Διαδίκτυο, επισημαίνει η Καθημερινή.

ΟΠΑΠ: Ξεκινά το live Στοίχημα του ΟΠΑΠ αναφέρει η Ημερησία, που συμπληρώνει πως επέρχονται σημαντικές αλλαγές στα κουπόνια του ”Πάμε Στοίχημα”.

ΔΕΗ: Την Τετάρτη θα συνεδριάσει, ύστερα από περίπου ενάμιση μήνα, το Δ.Σ. της ΔΕΗ με τη συμμετοχή του γ.γ. του υπουργείου Οικονομίας, Γ. Μέργου, ο οποίος θα καλύψει τελικώς τη θέση του μέλους που έμεινε κενή μετά την παραίτηση του Ραφαήλ Μωυσή, σύμφωνα με την Εξπρές.

Proton Bank: Το κατώφλι της Σοφοκλέους θα περάσει έως το τέλος του 2005 η Proton Bank, με στόχο να εκμεταλλευτεί σημαντικά φορολογικά οφέλη, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Global Finance: Στο 80,1% αύξησε το ποσοστό του στην Global Finance ο Άγγελος Πλακόπητας, ενώ στο 19,9% το μείωσε αντίστοιχα η Eurobank, σημειώνει η Ημερησία.

Η Καθημερινή συμπληρώνει πως δίνεται η ευκαιρία σε βασικά στελέχη της εταιρίας να συμμετάσχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της Global Finance.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v