Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παίρνει... φόρα η Σοφοκλέους

Στο κυνήγι της προεξόφλησης των αποτελεσμάτων της Εθνικής κινείται μέρος των βραχυπρόθεσμων ”παικτών”, καθώς η μετοχή κινείται πάνω από τα 34 ευρώ. Υψηλότερα και των 3.450 μονάδων ο Γ.Δ., με ισχυρότερη την τάση για τον FTSE-20 και θετική την αναλογία των ανοδικών – πτωτικών στο 2 προς 1. Επιταχύνεται η ”μόχλευση” σε μετοχές εταιριών χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στο κυνήγι της προεξόφλησης λοιπόν η αγορά.

Με τους αγοραστές στον 20άρη να τον οδηγούν προς τις 1.950 μονάδες, καθώς υπεραποδίδουν όλες οι ”δυνατές” επιλογές τους.

Με νέα υψηλή τιμή για την Εθνική στα 34,60 ευρώ, νέα υψηλή τιμή στα 30,16 ευρώ για τον Τιτάνα, αγοραστές μέχρι τα 25,84 ευρώ για τον ΟΠΑΠ και αυξημένες συναλλαγές σε Αlpha και ΟΤΕ η αγορά συνεχίζει την ανοδική πορεία της.

Εύλογα η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώθηκε στο περίπου 2 προς 1, με αυξημένες συναλλαγές σε αρκετούς τίτλους εταιριών των MID-40 και SC-80.

Υψηλότερα, προς τα 3,58 ευρώ ο Μαΐλλης, στα 15,84 ευρώ ο Μυτιληναίος, για δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση υψηλότερα και των 20 ευρώ το Αλουμίνιο, με συναλλαγές περίπου 32.000 τεμαχίων, ζήτηση για Εθνική Ακινήτων, Νoto, Geniki Bank, ενώ λίγο χαμηλότερα ξεχωρίζουν και με βάση τις συναλλαγές οι Altec, Byte, Info-Quest, ΑΕΓΕΚ, Πλαστικά Θράκης και ορισμένες ακόμη.

Από τη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, όπου πολύ γρήγορα ενισχύθηκε το ούτως ή άλλως θετικό κλίμα ξεχωρίζουν οι ΝΕΛ (μετά την έγκριση της αύξησης κεφαλαίου 24 εκατ. ευρώ), Lannet, Aλκο, Σελόντα, Sprider (με αυξημένες συναλλαγές και επιθετικό διάγραμμα), Αττικάτ και αρκετές ακόμη από αυτή την κατηγορία.

Για τη συνέχεια, μένει να αποσαφηνιστεί ακόμη περισσότερο η διάθεση όσων κυνηγούν την προεξόφληση στα αποτελέσματα της Εθνικής, την προοπτική καταγραφής ιστορικά υψηλής τιμής για τον Τιτάνα, τη δυναμική αντίδραση του ΟΠΑΠ (μετά και τις τελευταίες αναφορές για υψηλή μερισματική πολιτική) και βεβαίως τη σχέση ανοδικών – πτωτικών, φυσικά υπέρ των πρώτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v