Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διερεύνηση νέων υψηλών

Βολές υψηλότερα και των 3.500 μονάδων έγιναν, προκειμένου να διερευνηθεί και αυτή η περιοχή. Θετική η διάθεση σε ευρύ μέρος της αγοράς, φαίνεται να επικεντρώνεται επιλεκτικά σε τίτλους του FTSE-20 και να επιχειρείται να αποκτήσει μαζικότερο χαρακτήρα στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Είδαμε και την υπέρβαση των 3.500 μονάδων. Με συναλλαγές όμως συγκριτικά λιγότερες απ’ ό,τι χθες και πιο περιορισμένη τη ”μόχλευση” στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

Δεν αποκλείεται, λοιπόν, να υπάρξει σήμερα, για κάποια ώρα, προσπάθεια αφομοίωσης των νέων μακροπρόθεσμων υψηλών, προκειμένου να διερευνηθούν οι προθέσεις των εν δυνάμει αγοραστών.

Βέβαια, η τάση στις ευρωπαϊκές αγορές είναι ανοδική, σε επίσης μακροπρόθεσμα υψηλά, που ενδέχεται να οδηγήσει άμεσα στην καταγραφή υψηλότερων τιμών.

Σε ό,τι αφορά όμως τη Σοφοκλέους, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει μόνο κυκλικά, επιλεκτικά και όχι συνολικότερα για τους βασικούς δείκτες.

Περιμένουμε να ”καθίσει” ο FTSE-20 (πέριξ των 1.958-1.960 μονάδων), να διαμορφωθεί τάση σε μετοχές του, όπου οι συναλλαγές είναι υψηλές (Alpha Bank, Πειραιώς, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ), και στη συνέχεια να ισχυροποιηθεί η φορά μετοχών εταιριών μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Από αυτή την κατηγορία, με βάση τις συναλλαγές αρχής, φαίνεται πως στο επίκεντρο βρίσκονται (ή θα βρεθούν) οι ΝΕΛ, Ζήνων, Πετζετάκις, Ρόκας, Λιβάνης, Λυμπέρης, Microland, ΑΕΓΕΚ και ορισμένες ακόμη από αυτή την ομάδα.

Για τη συνέχεια θα επιμείνουμε στην αφομοίωση των μακροπρόθεσμων υψηλών για τον FTSE-20, τη διαμόρφωση της τάσης σε Alpha Bank, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Πειραιώς και την παρουσία των ”παικτών” στον χώρο της μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v