Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Θετικής ψυχολογίας συνέχεια

Διατηρείται θετική η ψυχολογία στη Σοφοκλέους με τις μετοχές, κυρίως, των τηλεπικοινωνιών και των τραπεζών να παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος εκτιμούν οι χρηματιστηριακές, μερίδα των οποίων εκτιμά πως ο Γενικός Δείκτης θα δοκιμάσει το ”ψυχολογικό” όριο των 3.500 μονάδων.

ΑΧΕ: Θετικής ψυχολογίας συνέχεια
Τι εκτιμάται για σήμερα: Χωρίς σημαντικές αλλαγές στη γενικότερη εικόνα εκτιμά η Marfin Analysis πως θα διεξαχθεί η σημερινή συνεδρίαση στη Σοφοκλέους, με τους επενδυτές να διατηρούν το ενδιαφέρον τους για τραπεζικούς τίτλους.

Υψηλότερα εκτιμά η Proton Securities ότι θα ανοίξουν οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, ύστερα από τα χθεσινά κέρδη που κατέγραψε η Wall, ενώ σε ό,τι αφορά τη Σοφοκλέους η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως η ψυχολογία παραμένει θετική με τους επενδυτές να συνεχίζουν να έχουν το βλέμμα τους επικεντρωμένο σε επιλεγμένους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Το ισχυρό της momentum διατηρεί η αγορά με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει νέα υψηλά έτους αναφέρει η Εγνατία Finance που συμπληρώνει ότι με βάση τις τρέχουσες συνθήκες είναι πιθανό ο Γενικός Δείκτης δοκιμάσει το ψυχολογικό όριο των 3.500 μονάδων.

Ωστόσο, προκειμένου να διατηρηθούν περαιτέρω κέρδη η αγορά χρειάζεται νέα κίνητρα, αλλά και ”ισχυρά” αποτελέσματα εννεαμήνου συμπληρώνει η Εγνατία Finance.

Από την πλευρά της η Σίγμα Securities αναφέρει πως η ”υγιής” διάθεση που υπάρχει για τα εγχώρια blue chips (και ιδιαίτερα τις τηλεπικοινωνίες και τις τράπεζες) τα οποία συνδυάζουν ισχυρά θεμελιώδη και προοπτικές περιφερειακής ανάπτυξης θα συνεχίσουν να καθοδηγούν την αγορά.

Παράλληλα, η Σίγμα Securities σημειώνει ότι ενδεχόμενα ”ισχυρά” μεγέθη εννεαμήνου από εταιρίες οι οποίες και δύνανται να δημιουργήσουν τάση και που δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει τα αποτελέσματά του είναι πιθανό να αναζωπυρώσουν το ενδιαφέρον βραχυπρόθεσμα.

Τι έγινε χθες: Υψηλότερα κατά 1,35% έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης με τον τζίρο να ενισχύεται κατά 39% στα 331 εκατ. ευρώ, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι οι μετοχές συνέχισαν το εντυπωσιακό τους ράλι με τους τραπεζικούς τίτλους να ηγούνται της ανόδου για μια ακόμη φορά.

Εξάλλου, επισημαίνει ότι ο τραπεζικός κλάδος έχει ανακοινώσει, μέχρι στιγμής, ”πολύ καλά” αποτελέσματα εννεαμήνου και κατά συνέπεια οι επενδυτές θα συνεχίσουν να έχουν το βλέμμα τους επικεντρωμένο στις τράπεζες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v