Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάρτυ (μόνον) για Μεγάλους!

”Πάρτυ για μεγάλους” με τους δεικτοβαρείς τίτλους να ωθούν το δείκτη σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα, ενώ αγνοήθηκαν επιδεικτικά οι ”μικροί”. Για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση ”στη θέση του οδηγού” ο ΟΠΑΠ, με σημαντικές βοήθειες από αρκετούς δεικτοβαρείς τίτλους.

του Α. Αναγνωστόπουλου

”Πάρτυ για μεγάλους” με τους δεικτοβαρείς τίτλους να ωθούν το δείκτη σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα, όμως η ανακυκλούμενη ρευστότητα, από ό,τι φαίνεται τουλάχιστον σήμερα, δεν περίσσευε για μεσαία και πολύ περισσότερο για μικρή κεφαλαιοποίηση κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται από το +1,54% του FTSE έναντι του +0,36% της FTSES και του +0,50% του Δείκτη Υψηλής Κυκλοφοριακής Ταχύτητας.

Για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση ”στη θέση του οδηγού” ο τίτλος του ΟΠΑΠ και σημαντικές βοήθειες από αρκετούς δεικτοβαρείς τίτλους καθώς μόνο η μετοχή της Coca-Cola 3E έκλεισε αμετάβλητη και η μετοχή της Folli Follie με μικρές απώλειες.

Τεχνικά δεν είναι εύκολη απολύτως καμία πρόβλεψη, όχι μόνο γιατί αύριο λήγουν τα ΣΜΕ Νοεμβρίου αλλά και διότι, όπως αποδείχθηκε για πολλοστή συνεδρίαση, η αγορά και κυρίως ο Γενικός Δείκτης καθοδηγούνται από το όποιο αγοραστικό ενδιαφέρον εμφανίζεται σε δεικτοβαρείς τίτλους που εναλλάσσονται σε πρωταγωνιστικούς ρόλους, ενώ την ίδια ώρα οι εμπλεκόμενοι στην Αγορά Παραγώγων περίπου μηδένισαν τις υποτιμήσεις στα ΣΜΕ υψηλής κεφαλαιοποίησης συνεχίζοντας τις μετακυλίσεις θέσεων (ίσως πρέπει να τονιστεί ότι οι όποιες θέσεις μετακυλίονται από ξένους είναι κυρίως long).

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με ανοδικό gap, κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, έφθασε μέχρι το υψηλό των 3.487,66 μονάδων και έκλεισε στις 3.486,52 μονάδες με κέρδη 1,35%, ενώ ο τζίρος έφθασε σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα υποβοηθούμενος και από την πολύ μεγάλη αξία των προσυμφωνημένων συναλλαγών λόγω και του πακέτου που συντελέστηκε στην εταιρία Άβαξ λίγο μετά τις 16.00.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, και πλην του ΟΠΑΠ που προαναφέρθηκε και ο οποίος κατέγραψε κέρδη 4,25%, αξιοσημείωτα κέρδη για Τιτάνα, ΟΤΕ, ΚΑΕ, Intracom, Ελληνικά Πετρέλαια, Βιοχάλκο, Πειραιώς, Εθνική και Alpha Bank και θετική μεταβολή για Εμπορική, Eurobank, Γερμανό, ΔΕΗ, Ελληνική Τεχνοδομική, Hyatt, Cosmote και Motor Oil.

Θετική από πλευράς αναλογίας, προβληματική από πλευράς ποσοστών, η τελική εικόνα με 171 ανοδικές μετοχές έναντι 94 πτωτικών, ενώ μόλις επτά τίτλοι κατέγραψαν κέρδη από 5% έως 9,94%.

Όσον αφορά τα επιμέρους, ελάχιστοι οι διακριθέντες (λιγότερες από 10 μετοχές κατόρθωσαν σε μία πανηγυρική συνεδρίαση να καταγράψουν κέρδη μεγαλύτερα των 5 ποσοστιαίων μονάδων) οπότε η όποια προσοχή περιορίζεται στις ανοδικές διαθέσεις που επέδειξαν και σήμερα Byte και FHL Mermeren, η κινητικότητα σε Intralot, Μυτιληναίο, Αλουμίνιο Ελλάδος, τα αξιοσημείωτα κέρδη για τη Γενική Τράπεζα και την Τράπεζα Κύπρου, όπως και η περίπου παράλληλη ανοδική κίνηση για Χατζηιωάννου και Sprider.

Πέρασαν τέσσερα πακέτα της Τράπεζας Πειραιώς, 911.368 συνολικά μετοχών, που αντιστοιχούν στο 0,455% του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας στα 17,5 ευρώ ανά μετοχή.

Επιπλέον, πέρασε ένα πακέτο των 1.936.400 τεμαχίων της Σωληνουργεία Κορίνθου στην τιμή των 0,81 ευρώ. Το πακέτο αντιστοιχεί στο 1,56% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας.

Όσον αφορά στις υπόλοιπες προσυμφωνημένες συναλλαγές, πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο της Eurobank των 7.240 τεμαχίων στην τιμή των 28,78 ευρώ, ένα πακέτο του ΟΠΑΠ των 80.000 τεμαχίων στα 25,94 ευρώ και ένα πακέτο του Μυτιληναίου των 50.000 τεμαχίων στην τιμή των 16,02 ευρώ.

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης μεταβιβάστηκαν με τη μορφή πακέτου 34.500.000 μετοχές της Άβαξ, στην τιμή των 2,6 ευρώ. Οι μετοχές αντιστοιχούν στο 47,1% του μετοχικού κεφαλίου της εταιρίας.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν, ένα πακέτο 150.000 τεμαχίων της Lamda Development στα 5,40 ευρώ και ένα πακέτο 115.450 τεμαχίων της Εθνικής Τράπεζας στην τιμή των 34,86 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v