Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Ευνοϊκές οι συνθήκες, πιθανές ρευστοποιήσεις

Θετική ψυχολογία και ευνοϊκές συνθήκες επικρατούν στην αγορά σύμφωνα με τους αναλυτές, οι οποίοι ωστόσο δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να παρουσιαστούν κινήσεις αποκόμισης κερδών ή τάσεις συσσώρευσης σε τίτλους που έχουν υπεραποδώσει.

ΑΧΕ: Ευνοϊκές οι συνθήκες, πιθανές ρευστοποιήσεις
Τι εκτιμάται για σήμερα: Θετική παραμένει η ψυχολογία της αγοράς σημειώνει η Marfin Analysis, η οποία όμως συμπληρώνει πως δεν αποκλείεται να παρουσιαστούν κινήσεις αποκόμισης κερδών σε συνέχεια της ”ισχυρής” επίδοσης της αγοράς την εβδομάδα που πέρασε.

Παράλληλα, η Marfin Analysis αναφέρεται και στη συνέχιση της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων εννεαμήνου, υπενθυμίζοντας πως αύριο θα δημοσιοποιήσουν τα αποτελέσματα εννεαμήνου οι ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος και ΚΑΕ, με τις Φουρλής και Coca Cola 3E να ακολουθούν την Τετάρτη και την Εθνική Τράπεζα την Πέμπτη.

”Ισχυρό” momentum επέδειξε η αγορά την εβδομάδα που πέρασε, φτάνοντας σε επίπεδα υψηλότερα των 3.500 μονάδων, αναφέρει η Εγνατία Finance.

Σύμφωνα με την Εγνατία Finance, οι συνθήκες παραμένουν ευνοϊκές για την αγορά, ενώ η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως η Σοφοκλέους θα κινηθεί παράλληλα με τις ευρωπαϊκές αγορές.

Ωστόσο, επισημαίνει και το ενδεχόμενο να παρουσιαστούν τάσεις συσσώρευσης σε έναν αριθμό μετοχών οι οποίες και υπεραπέδωσαν πρόσφατα.

Τεχνικά, ο Γενικός Δείκτης έφθασε την Παρασκευή δύο φορές κοντά στον τεχνικό στόχο των 3.510 μονάδων (3.509,20), παρά το ότι εκδηλώθηκαν ρευστοποιήσεις υπό τον φόβο της υπερτιμημένης εικόνας του Γενικού Δείκτη, αλλά και των πολύ αγορασμένων σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο τραπεζικών δεικτοβαρών μετοχών, επισημαίνει στο εβδομαδιαίο της report η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

Αυτός ο φόβος, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, προς το παρόν απομακρύνει το ενδεχόμενο έντονης διόρθωσης, καθώς η πλειοψηφική άποψη της αγοράς εμφανίζεται θετικά προσκείμενη στο ενδεχόμενο άμεσης διόρθωσης και λογικά η πλειονότητα των χαρτοφυλακίων θα είναι ”τακτοποιημένη” από πλευράς ρευστότητας.

Η ύπαρξη ρευστότητας σε χαρτοφυλάκια σε συνδυασμό με υπερτιμημένες αγοραστικές ζώνες έχουν οδηγήσει στο παρελθόν σε επιταχύνσεις σε ό,τι αφορά την άνοδο, συμπληρώνει η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

Εξηγεί δε πως το προφανές σενάριο άμεσης διορθωτικής κίνησης μάλλον θα πρέπει να περιμένει τη φάση της υπερβολής, η οποία δεν απέχει και πολύ από τα τρέχοντα επίπεδα.

Παράλληλα, σημειώνει ότι διαχειριστικά η παραμονή στα επίπεδα των 3.500 μονάδων ίσως σημάνει μια καλή περίοδο για περιφερειακούς τίτλους, οι οποίοι ενδεχομένως να κλείσουν την ψαλίδα των αποδόσεων με τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με αυξημένο όμως ρίσκο, καθώς η έναρξη μιας σοβαρής κίνησης κατοχύρωσης κερδών δύσκολα θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί ακόμα και από υπερπουλημένους τίτλους.

Οποιαδήποτε μη διορθωμένη ανοδική απόπειρα πάνω από τις 3.510 μονάδες αποτελεί τμήμα της ανοδικής υπερβολής, με τα νέα επίπεδα αντίστασης να προσδιορίζονται στις 3.550 και 3.750 μονάδες, καθώς ύστερα από μια πιθανή διαφυγή από το ανοδικό κανάλι δεν υπάρχει ουσιαστικό ενδιάμεσο επίπεδο αντίστασης από το πρόσφατο παρελθόν.

Τι έγινε την Παρασκευή: Με κέρδη 0,65% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, καταγράφοντας νέα υψηλά τετραετίας, αναφέρει η Marfin Analysis.

Οι μετοχές συνέχισαν τις καλές τους επιδόσεις, καθοδηγούμενες από τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης -κυρίως από τις τράπεζες-, αλλά και από τις ξένες αγορές, συμπληρώνει η Marfin Analysis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v