Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

KAE: Μικτή υποδοχή του εννεαμήνου από αναλυτές

Μικτή υποδοχή επιφυλάσσουν οι αναλυτές στα αποτελέσματα εννεαμήνου των ΚΑΕ που ανακοινώθηκαν χθες, καθώς μερίδα αυτών εκτιμά ότι το εννεάμηνο ήταν αντίστοιχο των προβλέψεων, ενώ άλλοι κάνουν λόγο για διάψευσητων εκτιμήσεων.

Μικτή υποδοχή επιφυλάσσουν οι αναλυτές στα αποτελέσματα εννεαμήνου των ΚΑΕ που ανακοινώθηκαν χθες.

Όπως τονίζει η Marfin τα αποτελέσματα της εταιρίας επηρεάστηκαν από την ιδιαίτερα ισχυρή καλοκαιρινή περίοδο. Αν και τα EBITDA και οι πωλήσεις του γ΄ τριμήνου ανακοινώθηκαν χαμηλότερα των προβλέψεων της χρηματιστηριακής, τα κέρδη ήταν αντίστοιχα των προβλέψεών της.

Συνολικά, η Marfin εκτιμά ότι τα ΚΑΕ θα μπορέσουν να ”πιάσουν” τον στόχο τους για πωλήσεις μεταξύ 265- 270 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων μετά μειοψηφιών μεταξύ 61 και 63 εκατ. ευρώ.

Αντίστοιχα των εκτιμήσεων χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα των ΚΑΕ η Eurocorp, ενώ για χαμηλότερα αποτελέσματα κάνει λόγο η Proton Securities. Τα έσοδα οδηγήθηκαν από τις πωλήσεις στα σύνορα κι τα λιμάνια, αναφέρει η χρηματιστηριακή, ενώ οι πωλήσεις των αεροδρομίων μειώθηκαν κατά 1,1%. Η Proton θεωρεί πιθανό να διατηρήσει τις προβλέψεις της για τα EBITDA της εταιρίας.

Τα ΚΑΕ ανακοίνωσαν χθες ενοποιημένακαθαρά κέρδη εννεαμήνου στα 32,6 εκατ. ευρώ έναντι 32,3 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v