Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση τάσης

”Βραχυκύκλωμα” στη μετοχή της ΔΕΗ και την τάση του FTSE-20 προκαλεί η πρωτοφανής, ως προς το μέγεθος, υποβάθμιση της μετοχής της Επιχείρησης από την Deutsche Bank. Με τον... καιρό συμβαδίζει η διάθεση των επενδυτών και η τάση στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε... ωρολογιακή βόμβα αναδεικνύεται η ανάλυση της Deutsche Bank για τη ΔΕΗ.

Η μετοχή της Επιχείρησης υποχωρεί μέχρι και 3,8% χαμηλότερα, προς τα 17,7 ευρώ, με αυξανόμενες πωλήσεις.

Η υποβάθμιση της τιμής από το γερμανικό οίκο αναλογεί σε διαφορά αποτίμησης περίπου 780 εκατ. ευρώ (με βάση τη χθεσινή τιμή).

Μέγεθος διόλου... ευκαταφρόνητο.

Αναμφίβολα, ο γρίφος της ΔΕΗ είναι ένας από αυτούς που θα πρέπει να επιλύσει η κυβερνητική πλευρά, καθώς φαίνεται ξεκάθαρα πως το εγχείρημα δεν προχωρά, οι δε ξένοι αρχίζουν να... εκβιάζουν ανοιχτά πλέον για διαρθρωτικές αλλαγές.

Δεδομένης της εικόνας που παρουσιάζει η μετοχή της ΔΕΗ, η συνολικότερη τάση του FTSE-20 και του Γ.Δ. κρίνεται ικανοποιητική, καθώς μέχρι στιγμής δεν απειλείται η βραχυπρόθεσμη φορά.

Ο Γ.Δ. ισορροπεί λίγο υψηλότερα των 3.500 μονάδων, αν και η τάση για Εθνική, Eurobank και Alpha Bank παραμένει ασθενής.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 1,2, με το ενδιαφέρον να εμφανίζεται μάλλον συγκρατημένο για αρκετές μετοχές αυτής της κατηγορίας.

Ισχυρότερη είναι η τάση στη μετοχή του Αλουμινίου (στα 20,9 ευρώ με συναλλαγές περισσότερες των 60.000 τεμαχίων), σε Μαΐλλη (στα 3,50 ευρώ), Σιδενόρ (προς τα 2,89 ευρώ) και Ολυμπιακή (προς τα 4,72 ευρώ).

Λίγο χαμηλότερα αντιδρά η Aspis Bank, καθώς η αγορά αποτιμά θετικά τα αποτελέσματα του ομίλου, η Info-Quest κινείται προς τα 4,58 ευρώ, η Spider προς τα 1,24 ευρώ και δευτερευόντως το Πλαίσιο, η Μπάρμπα Στάθης, ο Καρδασιλάρης, η Καθημερινή, η Αlko Hellas και ορισμένες ακόμη.

Για τη συνέχεια αναμένουμε να ”καθίσει” η μετοχή της ΔΕΗ σε σημείο ισορροπίας (που θα επηρεάζει λιγότερο τη διαμόρφωση του FTSE-20) και να αποσαφηνιστεί η διάθεση των επενδυτών στις μετοχές της Εθνικής, της Αlpha και της Eurobank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v