Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οδηγός της νέας ανόδου τα blue chips

Απόλυτα ικανοποιητική και πάντα εντός... τεχνικών προδιαγραφών συνεχίζει να κινείται η αγορά. Υψηλότερα και πάλι των 3.500 μονάδων ο Γ.Δ., ενώ αναμένεται περαιτέρω ισχυροποίηση της φοράς, κυρίως για τη μετοχή της Εθνικής. Ικανοποιητική η σχέση ανοδικών – πτωτικών και η επιχειρούμενη ”μόχλευση” στη μεσαία - χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

”Γερή” εμφανίζεται η αγορά, καθώς βασικές μετοχές του FTSE-20 επιστρέφουν.

Μπορεί στην περίπτωση της Εθνικής, της Εμπορικής ή της Alpha Bank η τάση να είναι ακόμη συγκρατημένη, εμφανίζεται όμως επιθετική στον ΟΠΑΠ, τη Motor Oil, τα ΕΛΠΕ, τα ΚΑΕ και λιγότερο για την CosmΟΤΕ.

Η επαναφορά της αγοράς υψηλότερα των 3.500 μονάδων και του FTSE-20 πάνω από τις 1.960 επιτυγχάνεται με καλές συναλλαγές, οι οποίες μετά τα πρώτα 40 λεπτά της συνεδρίασης ξεπέρασαν τα 26 εκατ. ευρώ.

Πέραν του ΟΠΑΠ, όπου η ανταπόκριση αναλυτών και επενδυτών ήταν άμεση και θετική, υψηλότερα κινούνται οι θυγατρικές των Εθνική, ΕΧΑΕ, Εγνατία Τράπεζα, Άκτωρ, Καρδασιλάρης και Unisystems.

Αυξημένες συναλλαγές στα υψηλά των 1,39 ευρώ στη μετοχή των Βlue Star, στα υψηλά των 1,12 ευρώ της ΑΝΕΚ, στα 3,08 των Μινωικών, ενώ στην Attica οι περιορισμένες πωλήσεις φτάνουν μέχρι και 1,12% χαμηλότερα, στα 3,58 ευρώ.

Από τη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση αυξημένες συναλλαγές καταγράφονται μέχρι στιγμής σε μετοχές των Σάνυο, Lannet, Χατζηιωάννου, Αττικάτ, ΑΕΓΕΚ, Altec και ορισμένων ακόμη αυτής της κατηγορίας.

Στη μετοχή της Byte, όπου προσμετρήθηκαν εμφανώς πωλητές και αγοραστές, η προσφορά παραμένει χαμηλή μέχρι τα 2,53 ευρώ, ενώ η ζήτηση ξεκινά από τα 2,47 ευρώ και φτάνει μέχρι και 2,07% υψηλότερα με εντολές 300 τεμαχίων.

Για τη συνέχεια θα επιθυμούσαμε να διαγραφεί επιθετικότερη τάση στη μετοχή της Εθνικής, καθιστώντας εφικτή την προσέγγιση, ίσως και την υπέρβαση των 35 ευρώ, καθώς και την ισχυροποίηση ανάλογης φοράς προς τα 24,60 ευρώ για τη μετοχή της Εμπορικής και προς τα 5 ευρώ γι’ αυτή της Αγροτικής.

Με αυτή την προϋπόθεση θα παραμείνει υψηλότερα των 3.500 μονάδων ο Γ.Δ., καθιστώντας κατά την εκτίμησή μας ευχερέστερη τη δράση όσων κινούνται στο χώρο της μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v