Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, τα επιτόκια του ευρώ, η καταναλωτική συμπεριφορά των Ελλήνων, η θέση της Ελλάδας στον τομέα των εξαγωγών, αλλά και τα οικονομικά αποτελέσματα εννεαμήνου των εισηγμένων εταιριών είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο της Τρίτης.

Ο Τύπος της Τρίτης
Ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, τα επιτόκια του ευρώ, η καταναλωτική συμπεριφορά των Ελλήνων, η θέση της Ελλάδας στον τομέα των εξαγωγών, αλλά και τα οικονομικά αποτελέσματα εννεαμήνου των εισηγμένων εταιριών είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο της Τρίτης.

Προϋπολογισμός: Λιτότητα φέρνει ο νέος προϋπολογισμός που κατατέθηκε στη Βουλή αναφέρει η Ημερησία, που παράλληλα κάνει λόγο για κρυφούς φόρους και μέτρα.

Το δημόσιο χρέος, η φοροδιαφυγή και η σπατάλη στον ευρύτερο δημόσιο τομέα αποτελούν τα τρία ”αγκάθια” του προϋπολογισμού σύμφωνα με την Ημερησία.

Αναφερόμενο στον προϋπολογισμό Το Βήμα επισημαίνει ότι θα αυξηθεί 20% ο φόρος στα καύσιμα την τριετία 2006-2009, ενώ συγχρόνως σημειώνει ότι οι αυξήσεις των μισθών θα είναι της τάξης του 2,5% και των συντάξεων του 3%.

Ρευστότητα: Η κρίση στην αγορά αυξάνει τις ημέρες είσπραξης και οδηγεί σε έκρηξη δανεισμού αναφέρει το Κέρδος, που επισημαίνει ότι κατά μέσο όρο οι ελληνικές επιχειρήσεις δεσμεύουν για 30 ημέρες ρευστό διαθέσιμο για τη χρηματοδότηση της λειτουργίας τους, έναντι 23 ημερών το 2003.

Επιτόκια Ευρώ: Δεν θα γίνουμε Fed, λέει ο Τρισέ, σύμφωνα με την Ημερησία.

Τουρισμός: Επιβεβαιώνονται και από τους διεθνείς οργανισμούς τα στοιχεία της ηγεσίας του τουρισμού, σύμφωνα με τα οποία η φετινή τουριστική χρονιά έκλεισε με διψήφια αύξηση, σημειώνει η Ναυτεμπορική.

Νοικοκυριά: Μέσα σε μια πενταετία σημειώθηκαν ραγδαίες αλλαγές στην καταναλωτική συμπεριφορά των νοικοκυριών σημειώνει η Ημερησία, που επικαλούμενη έρευνα της Στατιστικής Υπηρεσίας προσθέτει ότι οι Έλληνες έχουν επιβραδύνει σημαντικά τον ρυθμό ανόδου των καταναλωτικών δαπανών τους.

Τράπεζα της Ελλάδος: Αύξηση κερδών θα καταγράψει για το 2005 η Τράπεζα της Ελλάδος σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία αναφέρει πως τα κέρδη θα ανέλθουν περί τα 230 εκατ. ευρώ, με το μέρισμα να είναι ενισχυμένο στα 3,10 – 3,20 ευρώ.

Εμπορική: Στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Αθηνών βρίσκεται πλέον η συμφωνία του 2000 για την πώληση των μετοχών της Εμπορικής Τράπεζας στην Credit Agricole, επισημαίνει η Καθημερινή.

ΟΠΑΠ: Κατά 13,2% αυξήθηκαν τα κέρδη του ΟΠΑΠ στο εννεάμηνο, διαμορφούμενα στα 315,2 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω ΚΙΝΟ και Τζόκερ, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΕΧΑΕ: Σημαντική αύξηση κερδών παρουσίασε στο εννεάμηνο της χρήσης ο όμιλος της ΕΧΑΕ υπό το διευθύνοντα σύμβουλο Σ. Καπράλο, επισημαίνει η Ναυτεμπορική.

Intracom: Διαφορετική φόρμουλα για την απόκτηση κρίσιμου μεγέθους στην αγορά τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει η Intracom μετά την ανεπιτυχή προσπάθεια απόκτησης πλειοψηφικού ελέγχου της FORTHnet, αναφέρει η Καθημερινή.

Όλυμπος: Επιθετική στρατηγική ακολουθεί πλέον η γαλακτοβιομηχανία Όλυμπος με διείσδυση των προϊόντων της στις μεγάλες αγορές των ΗΠΑ και της Αυστραλίας, αναφέρει το Κέρδος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v