Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Πιθανές οι ”υγιείς” ρευστοποιήσεις

Το ενδεχόμενο να συνεχιστούν ορισμένες ”υγιείς” - όπως χαρακτηρίζονται - κινήσεις αποκόμισης κερδών επισημαίνουν οι αναλυτές, μερίδα των οποίων σημειώνει ότι η συσσώρευση είναι το πλέον πιθανό σενάριο για την αγορά στην παρούσα φάση. Στο επίκεντρο ο ΟΠΑΠ.

ΑΧΕ: Πιθανές οι ”υγιείς” ρευστοποιήσεις
Τι εκτιμάται για σήμερα: Στα αποτελέσματα εννεαμήνου του ΟΠΑΠ τα οποία ανήλθαν υψηλότερα των μέσων προβλέψεων της αγοράς, αλλά και της Μυτιληναίος που κινήθηκαν ανάλογα των εκτιμήσεων αναφέρεται η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως παρά το γεγονός ότι δεν αποκλείεται να παρουσιαστούν ορισμένες ”υγιείς” κινήσεις αποκόμισης κερδών, οι προσδοκίες της αγοράς για ”ισχυρά” αποτελέσματα εννεαμήνου από έναν αριθμό εταιριών θα προσφέρουν ”στήριξη” για την αγορά προκειμένου να διατηρήσει τα τρέχοντα επίπεδα.

Η Proton Securities εκτιμά πως η μετοχή του ΟΠΑΠ θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ύστερα από τα ”θετικά” αποτελέσματα εννεαμήνου, με τους επενδυτές να επικεντρώνουν παράλληλα και στα αποτελέσματα εννεαμήνου που ανακοινώνονται και από άλλες εταιρίες αυτήν την εβδομάδα.

Η συσσώρευση τιμών αποτελεί σύμφωνα με την Εγνατία Finance το πλέον πιθανό σενάριο στην παρούσα φάση, ενώ η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως διατηρεί την άποψή της ότι προκειμένου ο Γενικός Δείκτης να καταγράψει περαιτέρω κέρδη είναι απαραίτητο ένα καλό ”φίνις” όσον αφορά στα αποτελέσματα εννεαμήνου αφενός και αφετέρου νέοι φρέσκοι καταλύτες.

Για ”θετική” συνεδρίαση κάνει λόγο η Σίγμα Securities σε συνέχεια των ανοδικών συνεδριάσεων σε ΗΠΑ και Ευρώπη, οι οποίες και εκτιμά ότι θα υποστηρίξουν τα θεμελιώδη στοιχεία, ενώ παράλληλα η χρηματιστηριακή αναφέρεται και στα ”καθησυχαστικά” σχόλια της ΕΚΤ όσον αφορά στην πορεία του πληθωρισμού.

Τι έγινε χθες: Με απώλειες 0,77% έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης αναφέρει η Marfin Analysis που συμπληρώνει πως οι ρευστοποιήσεις ήταν εμφανείς σε όλο το ταμπλό με την αγορά να έχει φτάσει σε υψηλά πενταετίας την Παρασκευή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v