Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε τροχιά ανόδου η αγορά

Λίγο πάνω, λίγο χαμηλότερα των 3.500 μονάδων δοκιμάζονται αντοχές και αντιστάσεις στην αγορά. Μικτή η τάση για τον FTSE-20, που αντιδρά θετικά κατά 0,32% και ικανοποιητική η σχέση ανοδικών – πτωτικών, αλλά και των συναλλαγών σε αρκετές μετοχές εταιριών μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Περνά, δεν περνά τις 3.500 μονάδες ο Γ.Δ., παρά το ότι η τάση του FTSE-20 παραμένει σε ανοδική φορά.

Είναι, όμως, ήπια η άνοδος, καθώς υποχωρούν Eurobank, ΔΕΗ και Εμπορική, ενώ υπεραποδίδουν Motor Oil, Coca Cola, Cosmote, KAE και ΟΠΑΠ.

Οι συναλλαγές ξεπερνούσαν στις 14:30 τα 140 εκατ. ευρώ, με την αναλογία ανοδικών – πτωτικών να διαμορφώνεται υπέρ των δεύτερων και περίπου 135 τίτλους να υποχωρούν.

Μικτή είναι η τάση και στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, καθώς συνεχίζουν ανοδικά Ακτωρ, Ολυμπιακή Τεχνική, Εθνική Ασφαλιστική και τελευταία οι Notos, Ηρακλής, Ιατρικό Αθηνών, Αστήρ Παλάς και Αλουμίνιον.

Η εικόνα είναι ανάλογη και στη χαμηλότερη, όπου 28 μετοχές του SC-80 υποχωρούν, αλλά και 25 αντιδρούν θετικά.

Συνεχίζονται οι αγορές σε υψηλότερες τιμές για την ΑΝΕΚ (1,23 ευρώ), Μινωικές Γραμμές, Χατζηιωάννου (στα 0,93 ευρώ με συναλλαγές περισσότερες των 110.000 τεμαχίων), Κατσέλης στα 2,80 ευρώ, Καρδασιλάρης (στα 5,42 ευρώ), αλλά και σε Λάμδα Development, Αττικάτ, Αλκο, Εlmec, Frigoglass (στα 6,54 ευρώ, με εμφανώς ανοδική φορά και αύξηση συναλλαγών), Αθηνά και αρκετές ακόμη μετοχές από αυτή την κατηγορία.

Μέχρι στιγμής οι ενδείξεις από την προετοιμαζόμενη ”μόχλευση” στη μεσαία - χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση είναι αρκετές, ικανοποιητικές θα λέγαμε για μία συνεδρίαση όπως η σημερινή.

Μέχρι το τέλος της ημέρας θα επιμείνουμε στην τάση της Εθνικής, λόγω αυξημένων συναλλαγών στη Motor Oil και δευτερευόντως στην Coca Cola 3E.

Συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές καταγράφονται την τελευταία ώρα και στη μετοχή του ΟΤΕ, όπου έχουν ξεπεράσει τις 750.000 τεμάχια, ενώ αξιόλογη συναλλακτικότητα σημειώνεται και για τη μετοχή της CosmΟΤΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v