Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Μείωση τιμής στα 15,10 ευρώ από Deutsche Bank

Σε μείωση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της ΔΕΗ στα 15,10 ευρώ, από τα 20,80 ευρώ προηγουμένως, υποβαθμίζοντας παράλληλα τη σύσταση σε ”sell” προχώρησε η Deutsche Bank, όπως αναφέρει σε έκθεσή της με ημερομηνία 23 Νοεμβρίου.

ΔΕΗ: Μείωση τιμής στα 15,10 ευρώ από Deutsche Bank
Σε μείωση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της ΔΕΗ στα 15,10 ευρώ, από τα 20,80 ευρώ προηγουμένως, υποβαθμίζοντας παράλληλα τη σύσταση σε ”sell” προχώρησε η Deutsche Bank, όπως αναφέρει σε έκθεσή της με ημερομηνία 23 Νοεμβρίου και τίτλο ”Το outlook επιδεινώνεται”.

Η Deutsche Bank τονίζει ότι η διοίκηση της ΔΕΗ παρείχε κάποιες πρώτες εκτιμήσεις για μέρισμα ανά μετοχή ύψους 0,70 ευρώ για τη χρήση του 2005 (σε σχέση με μέρισμα 0,90 ευρώ που είχε διανείμει πέρυσι).

Η μετοχή της ΔΕΗ ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση (22 Νοεμβρίου) στα 18,44 ευρώ.

Ο ξένος οίκος διευκρινίζει πως προχώρησε στην υποβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή της ΔΕΗ ύστερα από συναντήσεις που πραγματοποίησε με τη διοίκηση της Επιχείρησης και με τη διοίκηση των ρυθμιστικών αρχών, αλλά και ύστερα από την πρόσφατη ημερίδα που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ. Ευρώπης.

Επισημαίνει πως ύστερα από τη συνάντησή της με τη διοίκηση της ΔΕΗ προβλέπει ότι τα έσοδα της Επιχείρησης θα παρουσιάσουν μέση ετήσια αύξηση της τάξης του 5% την τριετία 2004-2007, με τον ρυθμό ανάπτυξης των εξόδων όμως να υπερβαίνει την ίδια περίοδο το 5% λόγω της δυσκαμψίας που υπάρχει για περιορισμό του κόστους.

Παράλληλα τονίζει πως την ίδια στιγμή τα έσοδα της ΔΕΗ αναμένεται να απειληθούν, σταδιακά, από τον επερχόμενο ανταγωνισμό από το πρώτο τρίμηνο του 2006.

Σημειώνεται πως η μετοχή της ΔΕΗ διαπραγματεύεται 20,5 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη ανά μετοχή του 2005.

- Προβλέψεις για μεγέθη εννεαμήνου

Εξάλλου, σε σχετική της έκθεση (με ημερομηνία 23 Νοέμβριου) η Εγνατία Finance παραθέτει τις εκτιμήσεις της για τα μεγέθη γ’ τριμήνου και εννεαμήνου 2005 της ΔΕΗ, επαναδιατυπώνοντας παράλληλα τη σύσταση ”accumulate”.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Εγνατία Finance, τα EBITDA της Επιχείρησης αναμένεται να παρουσιάσουν κάμψη 23% στο τρίτο τρίμηνο, διαμορφούμενα στα 209 εκατ. ευρώ, με τα καθαρά κέρδη να υποχωρούν κατά 23%, στα 20,9 εκατ. ευρώ.

Σε επίπεδο εννεαμήνου η χρηματιστηριακή εκτιμά πως τα EBITDA θα υποχωρήσουν κατά 18%, στα 762 εκατ. ευρώ, και τα καθαρά κέρδη κατά 34%, στα 168 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά της, η Marfin Analysis εκτιμά πως ο κύκλος εργασιών της ΔΕΗ στο εννεάμηνο θα παρουσιάσει αύξηση 5,8% (στα 3,22 δισ. ευρώ), με τα EBITDA να υποχωρούν κατά 17%, διαμορφούμενα στα 769 εκατ. ευρώ και με τα καθαρά κέρδη να υποχωρούν κατά 30%, στα 180 εκατ. ευρώ.

Με βάση τις μέσες προβλέψεις των αναλυτών ο κύκλος εργασιών της Επιχείρησης αναμένεται να ενισχυθεί κατά 5,7%, διαμορφούμενος στα 3,25 δισ. ευρώ, ενώ παράλληλα προκύπτει ότι τα EBITDA θα μειωθούν κατά 18%, στα 762 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη κατά 33%, στα 171,6 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 13 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, τα καθαρά κέρδη εννεαμήνου της ΔΕΗ θα υποχωρήσουν κατά 33,2%.

Η ΔΕΗ θα ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα εννεαμήνου σήμερα, 23 Νοεμβρίου, μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v