Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προς 3.615 μονάδες (υπό όρους), λέει η Εμπορική

Εφικτός ο στόχος των 3.615 μονάδων για τον Γ.Δ. εφόσον συντηρηθεί το ανοδικό momentum στις διεθνείς αγορές, λέει η Εμπορική Χρηματιστηριακή στο εβδομαδιαίο της report τεχνικής ανάλυσης με ημερομηνία 23 Νοεμβρίου.

Προς 3.615 μονάδες (υπό όρους), λέει η Εμπορική
Διατήρηση του θετικού momentum στις διεθνείς αγορές θα καταστήσει εφικτό βραχυχρόνια τον στόχο των 3.615 μονάδων για τον Γ.Δ. αναφέρει η Εμπορική στο εβδομαδιαίο reportτης τεχνικής ανάλυσης με σημερινή ημερομηνία.

Ενδεχόµενη υπέρβαση των 3.520 µονάδων (που αποτελούσε τον στόχο σε ένα πιο συντηρητικό σενάριο) µε µέτριους όγκους συναλλαγών, επισημαίνει η χρηματιστηριακή, δεν θα ταιριάζει σε µια τεχνική εικόνα bull market που θα συνηγορεί σε αυτοτροφοδοτούµενη ανοδική τάση σε µεσοπρόθεσµο ορίζοντα και θα αντιµετωπισθεί σαν ευκαιρία µείωσης θέσεων βραχυπρόθεσμα.

Η κατάσταση χαρακτηρίζεται αρκετά ρευστή και υπάρχουν πολλές παράµετροι που µπορούν να διαφοροποιήσουν προς το θετικότερο (ή αντίθετα προς το αρνητικότερο) την ισχύουσα τεχνική εικόνα. Η σηµαντικότερη είναι οι τάσεις που θα διαµορφωθούν στις αµέσως επόµενες συνεδριάσεις στις διεθνείς κεφαλαιαγορές, όπου οι σηµαντικότεροι χρηµατιστηριακοί δείκτες εµφανίζουν βραχυχρόνια ανοδικά rally, κινούµενοι στην πλειοψηφία τους σε νέα υψηλά έτους.

Αν διατηρήσουν το έντονα ανοδικό momentum στο αµέσως προσεχές διάστηµα, τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα παρασύρουν ανοδικά και το Χ.Α. ”Αυτό όµως που µας φοβίζει είναι η έλλειψη αξιόλογης διορθωτικής κίνησης στις αγορές αυτές από τα τέλη Οκτώβρη, γεγονός που αυξάνει υπέρµετρα το επενδυτικό ρίσκο βραχυχρόνια”, αναφέρει η Εμπορική.

Η ίδια προσδιορίζει τις αντιστάσεις στις 3.520, 3.585, 3.615, 3.735 και 3.790 µονάδες, ενώ τις στηρίξεις στις 3.475, 3.444, 3.417, 3.387 και 3.348 µονάδες.

”Για να δηµιουργηθούν βάσιµες προσδοκίες επίτευξης αρκετά υψηλότερων επιπέδων τιµών θεωρείται απαραίτητη η αύξηση του όγκου των συναλλαγών. Σε διαφορετική περίπτωση, ακόµη και να κινηθεί ο γ.δ. σε ελαφρά υψηλότερα επίπεδα τιµών, ελλοχεύει ο κίνδυνος κορύφωσης όχι µόνον της βραχυχρόνιας αλλά και της µεσοπρόθεσµης ανοδικής τάσης και στη συνέχεια αντί για µια απλή διορθωτική κίνηση να βρεθεί ο Γ.Δ. σε φάση ”διανοµής” µε επόµενο επακόλουθο την µεταστροφή της τάσης σε πτωτική”, τονίζεται στο report.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v