Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημέρα... Alpha και ATE Bank

Έντονη μεταβλητότητα χαρακτηρίζει και σήμερα τη μετοχή της Alpha Bank, με το Γ.Δ. να υποχωρεί προς τις 3.060 μονάδες. Περισσότερο από το 1,5% της Αγροτικής περνά μέσω πακέτων, με τη μετοχή να υποχωρεί μέχρι και 14%. Στο 1 προς 3 επιβαρύνεται η σχέση ανοδικών – πτωτικών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Για ακόμη μία συνεδρίαση η Alpha Bank ”γυρίζει” μετά τα μισά της ημέρας, για να αντιδράσει, όμως, σήμερα και πάλι προς τα 21,80 ευρώ.

Η διακύμανση στη μετοχή της Τράπεζας και οι συναλλαγές, που ξεπερνούν και πάλι το 1 εκατ. τεμάχια, ενισχύουν την εκτίμηση πως στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας σημειώνεται μικρής έκτασης αλλαγή μετόχων-θεματοφυλάκων και πωλητών – αγοραστών.

Το ενδιαφέρον είναι πως παραμένει υψηλή η εμπορευσιμότητα και στη μετοχή της Εμπορικής, καθότι οι πράξεις ξεπερνούν τις 300 και ο τζίρος τα 2,5 εκατ. ευρώ.

Η μετοχή διαμορφώνεται από τα 24,74 ευρώ στα υψηλά των 25,16 ευρώ, λίγο χαμηλότερα στα 24,96 ευρώ.

Στη μετοχή της Εθνικής οι αγοραστές περιμένουν τους λίγους -είναι αλήθεια- πωλητές στα 28,88 ευρώ, καθώς η εμπορευσιμότητα στη μετοχή περιορίζεται στα 120.000 τεμάχια.

Φαίνεται πως η κατοχύρωση κερδών στη μετοχή της Εθνικής επιχειρείται από λίγους, σε σύγκριση με όσους είχαν τοποθετηθεί στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις της προηγούμενης εβδομάδας.

Στη μετοχή της Αγροτικής, λόγω των νέων μετοχών, του ποσοστού του θεματοφύλακα – αναδόχου και της θέσης του Δημοσίου, το -14% παρουσιάζει ενδιαφέρον.

Μέχρι στιγμής έχει περάσει μέσω της αγοράς το περίπου 1,5% του μετοχικού κεφαλαίου της Αγροτικής (όπως προκύπτει μετά και την είσοδο των νέων μετοχών) σε τιμές χαμηλότερες, προς τα 2,4 ευρώ.

Ειδικότερα, πέρασαν μέσω του ΧΑ με τη μορφή πακέτων 13.850.000 μετοχές της Αγροτικής Τράπεζας, ήτοι πέντε πακέτα 2.770.000 τεμαχίων έκαστο, στην τιμή των 2,30 ευρώ.

Στην περίπτωση της Αγροτικής, το ζητούμενο είναι ο αποδέκτης αυτών των πακέτων, σε τι τιμές έχει συμφωνηθεί να αγοράσει το ποσοστό που ”περνά” μέσω της αγοράς και σε ποιο σημείο θα αποτιμηθεί η νέα θέση της Τράπεζας, με βάση την πραγματική της αξία.

Η αναλογία ανοδικών – πτωτικών επιβαρύνεται προς το περίπου 1/3, με μόλις 8 μετοχές να κινούνται ανοδικά από το MID-40 και περί τις 13 από τον SC-80.

Μεταξύ των μετοχών που αντιδρούν, διαπιστώνεται και σήμερα πως με ποσοστό μεγαλύτερο του 2% συναντώνται κυρίως τίτλοι με απόλυτη χρηματιστηριακή τιμή, μικρότερη και των 0,20 ευρώ.

Για τη συνέχεια, ενδιαφέρον παρουσιάζει η αντιπαράθεση πωλητών – αγοραστών στην Alpha, οι συναλλαγές της Εμπορικής, οι πωλήσεις στον ΟΠΑΠ και η διακύμανση της Αγροτικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v