Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρατάει τη σκυτάλη η Εθνική

”Κάθεται” προς τα χαμηλά της ημέρας ο Γ.Δ., με την αναλογία ανοδικών – πτωτικών να επιβαρύνεται προς το 1/1,5. Στα υψηλά τους Εθνική, ΟΤΕ, Τιτάν και Πειραιώς, με αυξημένες και σήμερα συναλλαγές ”παλεύει” στο μείον η Alpha Bank.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η υπεραντίδραση της Εθνικής ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη.

Του ΟΤΕ προς τα 16,38 ευρώ, επίσης αναμενόμενη.

Όπως και των Πειραιώς, Eurobank, αλλά και των Coca Cola, Εμπορικής.

Πόσοι όμως περίμεναν ότι και σήμερα η μετοχή της Alpha θα ”γύριζε” από τα 22,44 μέχρι τα χαμηλά των 21,8 ευρώ, για να αντιδράσει μετά τις 14:30 προς τα 21,90 ευρώ.

Πόσο μάλλον όταν για δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση η διακύμανση της μετοχής συνοδεύεται από υψηλότατο τζίρο και εμπορευσιμότητα.

Χθες οι συναλλαγές στην Alpha έφτασαν τα 2,8 εκατ. ευρώ. Σήμερα μέχρι τις 14:40 ξεπερνούσαν το 1,5 εκατ. τεμάχια.

Είναι επίσης γεγονός πως το περίπου 3,5% του μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank έχει ”γυρίσει” τις τελευταίες ημέρες στην αγορά.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών έχει επιβαρυνθεί το τελευταίο ημίωρο προς το 1 προς 1,5, με τον Μid 40 να υποχωρεί κατά 0,27%, ενώ ο SC-80 κατά 0,34%.

Με αυξημένες συναλλαγές κυμαίνονται σε υψηλές τιμές οι μετοχές των εταιριών Αλουμίνιον, ΔΟΛ, Εθνική Ακινήτων, ΕΧΑΕ, Ιατρικό Αθηνών, ΟΛΠ, Τέρνα, ΕΥΔΑΠ και Μυτιληναίος.

Για την ώρα που απομένει μέχρι τη λύση της συνεδρίασης ενδιαφέρον παρουσιάζει η διακύμανση του Δείκτη, το ενδεχόμενο ενός ”κλεισίματος” υψηλότερα των 3.074 μονάδων (απ’ όπου περίπου ξεκίνησε η συνεδρίαση) και του FTSE-20 υψηλότερα των 1.728 μονάδων.

Οι συναλλαγές -συγκριτικά με τις τελευταίες δύο συνεδριάσεις- είναι σαφώς λιγότερες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v