Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Στον προϋπολογισμό του 2005, στο δημόσιο χρέος, στις δηλώσεις του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Ν. Γκαργκάνα, για το ασφαλιστικό σύστημα, στα μεγέθη πρώτου τριμήνου της Εθνικής Τράπεζας, αλλά και άλλων εισηγμένων αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο Τύπος της Παρασκευής.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Στον προϋπολογισμό του 2005, στο δημόσιο χρέος, στις δηλώσεις του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Ν. Γκαργκάνα, για το ασφαλιστικό σύστημα, στα μεγέθη πρώτου τριμήνου της Εθνικής Τράπεζας, αλλά και άλλων εισηγμένων αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο Τύπος της Παρασκευής.

Έβερτ: Ο κ. Μ. Έβερτ συνέχισε και χθες τον κοινοβουλευτικό ανταρτοπόλεμο κατά του κόμματός του, διχάζοντας τους βουλευτές της Ν.Δ., αναφέρει Το Βήμα.

Προϋπολογισμός: Η κατάρρευση του τρέχοντος προϋπολογισμού που ομολόγησε χθες η κυβέρνηση την οδηγεί στη λήψη ακόμη πιο σκληρών φορολογικών μέτρων από την αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ και των ειδικών φόρων που ”γονάτισαν” την αγορά, επισημαίνει Το Βήμα.

Αναπόφευκτη θεωρείται η λήψη νέων διαρθρωτικών μέτρων για τον φετινό προϋπολογισμό, μετά την κακή πορεία των εσόδων και των δαπανών στο πεντάμηνο Ιανουαρίου – Μαΐου, αφού τα μέτρα του περασμένου Απριλίου με την αύξηση του ΦΠΑ δεν απέδωσαν, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Έλλειμμα ύψους 6,16 δισ. ευρώ δημιουργήθηκε στο πεντάμηνο για το Δημόσιο, καθώς υστέρηση παρουσίασαν τα έσοδα και υπέρβαση οι δαπάνες, σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Γκαργκάνας: Το ασφαλιστικό σύστημα στην Ελλάδα δημιουργεί φτώχεια, δήλωσε χθες ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Νίκος Γκαργκάνας, που ζήτησε να διαχωριστεί λειτουργία του από την άσκηση κοινωνικής πολιτικής, επισημαίνει η Καθημερινή.

Ευρώ: Η πτώση του ευρώ ενθουσιάζει τους Ευρωπαίους επιχειρηματίες σύμφωνα με Το Βήμα.

Ασφαλιστικό τραπεζών: Η κυβερνητική πλειοψηφία υπερψήφισε χθες, εν μέσω μιας θυελλώδους -σε ένταση και πολιτικές συγκρούσεις με την αξιωματική αντιπολίτευση- συνεδρίασης, τις τροπολογίες για την ένταξη στο ΙΚΑ των επικουρικών ταμείων των τραπεζοϋπαλλήλων και την εθελούσια έξοδο των υπαλλήλων του ΟΤΕ, επισημαίνει το Κέρδος, που συμπληρώνει, όμως, πως το ΙΚΑ θα κατεβάσει τα ρολά το 2009, κάνοντας παράλληλα λόγο για αποκάλυψη–”βόμβα” που αφορά σε μαύρη τρύπα 41 δισ. ευρώ.

Σε βαρύ κλίμα ψηφίστηκε η ρύθμιση για το Ασφαλιστικό των τραπεζών αναφέρει η Ημερησία, που συμπληρώνει πως η ΟΤΟΕ ανέστειλε την απεργία ύστερα από 17 ημέρες.

Εθνική: Καταλυτικά αποδεικνύονται τα οφέλη της εθελουσίας εξόδου που πραγματοποιήθηκε το 2004 στα κέρδη του πρώτου τριμήνου 2005 στην Εθνική Τράπεζα, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΟΠΑΠ: Στις 13-15 Ιουλίου θα γίνει η νέα μετοχοποίηση του ΟΠΑΠ, αναφέρει Το Βήμα.

Το πιο hot, το πιο sexy επιχειρηματικό θέμα των ημερών δεν είναι άλλο παρά εκείνο του τζόγου αναφέρει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις, που επισημαίνει μεταξύ άλλων ποιοι είναι εκείνοι που ποντάρουν στο… Στοίχημα, επισημαίνοντας ότι όλοι παίρνουν θέσεις μάχης με στόχο όχι μόνο την ελληνική αγορά, αλλά και τις αγορές της ΝΑ Ευρώπης.

ΔΕΗ: Την αθώωση των πρώην μελών της διοίκησης της ΔΕΗ για την υπόθεση ανάθεσης της μονάδας του Λαυρίου αποφάσισε κατά πλειοψηφία το δικαστήριο, αναπέμποντας όμως τη δικογραφία στην Εισαγγελία για περαιτέρω διεύρυνση της υπόθεσης, αναφέρει η Καθημερινή.

ΔΟΛ: Την επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους ύψους 0,11 ευρώ ανά μετοχή και τη διανομή δωρεάν μετοχών ενέκρινε η γενική συνέλευση των μετόχων του ΔΟΛ, σύμφωνα με Το Βήμα.

Intracom: Τη μεταφορά της έδρας στο εξωτερικό εξετάζει η διοίκηση της Intracom, σύμφωνα με το Κέρδος.

ΔΙΕΚΑΤ: Τις προοπτικές των κατασκευαστικών εταιριών στην Ελλάδα, αλλά και της ΔΙΕΚΑΤ, τις νέες κινήσεις στο εξωτερικό και τους χώρους δραστηριοποίησης που μπορεί να αποδειχθούν κερδοφόροι για τις εταιρίες του κλάδου σκιαγραφεί σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις ο πρόεδρος της ΔΙΕΚΑΤ κ. Μιχάλης Κανταρτζόπουλος.

Μεγέθη πρώτου τριμήνου: Στα οικονομικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου των Attica Group, Blue Star, Μηχανικής, ΕΥΔΑΠ, Altec, Intracom, Εγνατία αναφέρονται τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Παρασκευής.

Αυξημένη κατά 25% είναι η κερδοφορία των εισηγμένων επιχειρήσεων στο τρίμηνο σύμφωνα με την Ημερησία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v