Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα εκτίναξη ΟΠΑΠ

Οι δραστήριοι επενδυτές στοιχηματίζουν μέσω της υπεραντίδρασης του ΟΠΑΠ στην άνοδο της αγοράς. Υψηλότερα προς τις 3.070 μονάδες αντιδρά ο Γ.Δ., με την αναλογία ανοδικών – πτωτικών να κλίνει ελαφρά υπέρ των πρώτων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με το +4,3% του ΟΠΑΠ ”στοιχηματίζουν υψηλότερα οι αισιοδοξούντες.

Από κοντά ακολουθούν και όσοι έχουν πραγματοποιήσει συναλλαγές περισσότερες των 1,5 εκατ. τεμαχίων, στη μετοχή της Alpha Bank, ενώ διαμορφώνεται συνολικότερα θετική εικόνα στον FTSE-20.

Από το Γερμανό που παραμένει υψηλά στα 27,72 ευρώ, την Εθνική που κρατά ”σφιχτά” τη βάση των 28 ευρώ, την Cosmote-OTE, τα ΚΑΕ, αλλά και τις ΕΛΠΕ, Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Πειραιώς και Τιτάν, η αναλογία ανοδικών – πτωτικών είναι ελαφρώς υπέρ των πρώτων, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως μετά τις 13:30-13:45 ενισχύθηκε κάπως ο τζίρος σε μετοχές του MID-40 ξεπερνώντας τα 7 εκατ. ευρώ.

Κορυφαίες σε απόδοση παραμένουν οι θυγατρικές της Εθνικής, Αστήρ (3,5%), Εθνική Ακινήτων (2,8%) και Εθνική Ασφαλιστική (4,2%).

Ακολουθούνται από Μέτκα (2,3%), Τέρνα (2,6%), Ιntralot (1,15%), αλλά και Αλουμίνιο, S&B, Εγνατία, ΕΧΑΕ και άλλες αυτής της κατηγορίας.

Η εικόνα είναι επίσης ενθαρρυντική χαμηλότερα, όπου οι συναλλαγές ξεπερνούν τα 4 εκατ. ευρώ, και επικεντρωνόταν σε μετοχές των Aspis Bank, Elmec Sport, FG Europe, Λύκος, Info Quest, Αθηνά, ΑΛΚΟ Ελλάς, Mινωικές Γραμμές, Σάνυο και αρκετούς ακόμη τίτλους.

Η αγορά από τεχνικής πλευράς επανέρχεται, με τον FTSE-20 στο γνώριμο ανοδικό κανάλι προς τις 1.735 μονάδες, με την προσέγγιση της πρώτης αυτής ”οροφής” να φαίνεται εφικτή εάν και εφόσον δικαιώσουν τους υπέρμαχούς της τα αποτελέσματα της Εθνικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v