Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Οι ”παρεμβάσεις” του Μ. Έβερτ στο Ασφαλιστικό των τραπεζών, τα έσοδα του 2005, οι εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό του έτος στο πλαίσιο των αυξημένων τιμών του πετρελαίου, αλλά και τα μεγέθη πρώτου τριμήνου της Alpha Bank είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζουν τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Πέμπτης.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Οι ”παρεμβάσεις” του Μ. Έβερτ στο Ασφαλιστικό των τραπεζών, τα έσοδα του 2005, οι εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό του έτος στο πλαίσιο των αυξημένων τιμών του πετρελαίου, αλλά και τα μεγέθη πρώτου τριμήνου της Alpha Bank είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζουν τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Πέμπτης.

Έβερτ: Τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη ”καρφώνει” ο Μιλτιάδης Έβερτ ότι ευνοεί τα συμφέροντα ιδιωτικής τράπεζας, σύμφωνα με Τα Νέα.

Την πολιτική απομόνωση του κ. Μ. Έβερτ θεωρεί σκόπιμη πλέον η κυβέρνηση κρίνοντας ότι ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. υπερέβη τα εσκαμμένα με τη χθεσινή επίθεσή του κατά του υπουργού Οικονομίας, με την οποία κλιμάκωσε την εσωτερική αντιπολίτευση που ασκεί στο μείζον θέμα του Ασφαλιστικού των τραπεζών, αναφέρει η Καθημερνή.

Στη νέα κόντρα μεταξύ Έβερτ και Αλογοσκούφη αναφέρεται η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Βασικός Μέτοχος: Ένα ακόμη έγγραφο από τις Βρυξέλλες για το θέμα του Βασικού Μετόχου έφτασε χθες το απόγευμα στην Αθήνα, αναφέρει Το Βήμα, που συμπληρώνει πως το έγγραφο υπογράφει ο αρμόδιος γενικός διευθυντής κ. Σαούμπ και ζητεί την κατάργηση και του νόμου Πρωτόπαπα.

ΔΝΤ: Τις προτάσεις τους για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου θα καταθέσουν στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης (στις 13 Ιουλίου) οι εμπειρογνώμονες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Πληθωρισμός: Η Alpha Bank εκτιμά ότι η ενδεχόμενη διατήρηση των τιμών του πετρελαίου πάνω από τα 60 δολάρια το βαρέλι και τους επόμενους μήνες θα οδηγήσει τον πληθωρισμό στο 3,5% φέτος, αναφέρει Το Βήμα.

Έσοδα: Για ”μαύρη τρύπα” ύψους 4,1 δισ. ευρώ στα έσοδα του 2005 κάνει λόγο η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία το δημοσιονομικό αδιέξοδο οδηγεί σε αναθεώρηση των προβλέψεων.

Σοφοκλέους: Το κριτήριο της επιστροφής στον πατριωτισμό, που είναι η νέα τάση στις αγορές, δεν ευνοεί τη Σοφοκλέους αναφέρει η Ημερησία, επικαλούμενη έκθεση της Credit Suisse, σύμφωνα με την οποία η Σοφοκλέους είναι τελευταία στην Ευρώπη.

Τράπεζες: Τα ανοιχτά θέματα του τραπεζικού κλάδου, όπως είναι τα κέρδη τριμήνου και το ύψος των ασφαλιστικών υποχρεώσεων, δημιουργούν έντονη νευρικότητα στη χρηματιστηριακή αγορά, επισημαίνει Το Βήμα.

Εθνική: Στα 135-138 εκατ. ευρώ αναμένονται τα κέρδη της Εθνικής στο πρώτο τρίμηνο του 2005, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Alpha Bank: Στα μεγέθη τριμήνου της Alpha Bank αναφέρεται ο οικονομικός Τύπος της Πέμπτης. Εξάλλου, τα Νέα συμπληρώνουν πως η διοίκηση της τράπεζας ανέφερε ότι σε περίπτωση που λυθεί το Ασφαλιστικό ενδιαφέρεται για την Εμπορική.

Δέλτα: Την αναδιάρθρωση του συνόλου των δανείων της, τη διάθεση ποσοστού 16,5% ιδίων μετοχών με ιδιωτική τοποθέτηση και τον διορισμό του κ. ΣΤ. Νέζη ως αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου ανακοίνωσε η διοίκηση της Δέλτα Συμμετοχών, σημειώνει η Καθημερινή.

Τεχνική Ολυμπιακή: Από ΗΠΑ και Ρουμανία θα αναπληρώσει ο όμιλος της Τεχνικής Ολυμπιακής το κενό των εσόδων από την κάμψη στην εγχώρια κατασκευαστική αγορά, αναφέρει το Κέρδος.

Κεράνης: Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν οι εργαζόμενοι στην καπνοβιομηχανία, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η παραγωγική λειτουργία της καπνοβιομηχανίας σημειώνει Το Βήμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v