Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ανακάλυψη των... τραπεζών

Πολύ κοντά στο υψηλό της ημέρας έκλεισε ο Γενικός Δείκτης στη Σοφοκλέους μετά την επάνοδο ισχυρού αγοραστικού ενδιαφέροντος στις τράπεζες (1,62%) και με επίκεντρο τη μετοχή της Εμπορικής (5,73%). Πληθώρα σεναρίων με πρωταγωνιστές τις τράπεζες κατακλύζουν την αγορά. Οι πρωταγωνιστές. Τα ”πακέτα”.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Χθες ήταν ο ΟΠΑΠ, σήμερα επανήλθε το ενδιαφέρον για Τραπεζικούς τίτλους και λίγες ακόμα Δεικτοβαρείς μετοχές και ο Δείκτης εν μέσω ελαφρώς θετικού διεθνούς περιβάλλοντος έκλεισε πολύ κοντά στο υψηλό ημέρας.

Παρά ταύτα οι περισσότεροι παράγοντες της Αγοράς παραμένουν επιφυλακτικοί και δεν βλέπουν μεγάλα περιθώρια ανοδικής κίνησης εκτιμώντας ότι η Αγορά στους τίτλους που υπάρχει δραστηριότητα έχει προεξοφλήσει και τα πλέον αισιόδοξα σενάρια και στο υπόλοιπο και μεγαλύτερο τμήμα του ταμπλό (πλην εξαιρέσεων) αναζητούνται οι τίτλοι που μπορεί να θεωρούνται ”ακριβοί” και έχουν περαιτέρω περιθώρια υποχώρησης αν επιδεινωθεί το κλίμα.

Αυτό το τελευταίο επιβεβαιώνεται και από την σημερινή συνεδρίαση που η εικόνα της υψηλής κεφαλαιοποίησης ”εξασφάλιζε” το θετικό κλείσιμο του Δείκτη, όμως οι μετοχές με θετικό πρόσημο πέρασαν αυτές με αρνητικό ελάχιστα λεπτά πριν το κλείσιμο.

Τεχνικά και υπό την προϋπόθεση ότι θα βοηθήσει το διεθνές κλίμα δεν αποκλείεται η κίνηση σε σχετικά ψηλότερα επίπεδα (ίσως αφού επιβεβαιωθούν οι στηρίξεις που έχουν δημιουργηθεί), όμως δύσκολα ο Δείκτης θα προσεγγίσει τα πρόσφατα υψηλά, εκτός να τα αναμενόμενα αποτελέσματα Alpha Bank και Εθνικής εμπεριέχουν εντυπωσιακά θετικές εκπλήξεις (!).

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση θετικότερος πρωταγωνιστής (εν μέσω ανεπιβεβαίωτων φημών) ο τίτλος της Εμπορικής, σημαντικά κέρδη για Πειραιώς, Ελ. Τεχνοδομική, Alpha Bank, αξιοσημείωτα για Eurobank, Cosmote, Folli Follie, Γερμανό, ΔΕΗ, ΗΥΑΤΤ, ΟΤΕ, θετικό πρόσημο για Εθνική, Ιντρακόμ, ΟΠΑΠ και αμετάβλητη η Coca-Cola.

Αντίθετα αξιοσημείωτες απώλειες για Βιοχάλκο, Τιτάνα και αρνητική μεταβολή για Ελ. Πετρέλαια, ΚΑΕ, Motor oil.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο και μάλιστα έκλεισε πολύ κοντά στο υψηλό ημέρας και συγκεκριμένα στις 3059,38 μονάδες με κέρδη 0,98%, ενώ ο τζίρος έφτασε τα 164,3 εκ. από τα οποία τα 17,4 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Ασφαλώς και στην καλύτερη δυνατή αναλογία η τελική εικόνα, με 145 ανοδικές μετοχές έναντι 125 πτωτικών και για 16 τίτλους τα κέρδη κυμάνθηκαν από 5-14,89%.

Οσον αφορά τις προσυμφωνημένες συναλλαγές, πραγματοποιήθηκαν, δύο πακέτα των 100.00 και 200.000 τεμαχίων της Coca Cola 3E στα 22,38 ευρώ, ένα πακέτο 150.000 τεμαχίων της Δέλτα Παγωτού στα 8,34 ευρώ και ένα πακέτο 100.000 τεμαχίων της Μέτκα στα 6,98 ευρώ.

Επίσης, ένα πακέτο 50.000 τεμαχίων του ΟΤΕ στα 15,70 ευρώ, ένα πακέτο 100.000 τεμαχίων της Jumbo στα 8,72 ευρώ και ένα πακέτο 100.000 τεμαχίων της Eurobank στα 25,76 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v