Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Τούρμπο” ο ΟΠΑΠ μετά τo deal με Intralot

Η άνοδος έως και 5,5% της μετοχής του ΟΠΑΠ μετά τη δημοσιοποίηση της συμφωνίας με την Intralot εξισορροπεί σε μεγάλο βαθμό την τάση του FTSE 20 και του Γενικού Δείκτη, ο οποίος κινείται χαμηλότερα των 3.030 μονάδων. Ισχυρές πιέσεις σε ΕΛΤΕΧ - Ακτωρ, συνεχίζει ανοδικά ο ΟΛΠ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Το βάλσαμο στο Ασφαλιστικό των τραπεζών έρχεται σήμερα από το μέτωπο ΟΠΑΠ-Ιντραλότ. Στο σχετικό θέμα του euro2day.gr αναφέρονται εκτενώς οι λεπτομέρειες της συμφωνίας μεταξύ των δύο μερών, που τυγχάνει θετικής υποδοχής από τους επενδυτές.

Η μετοχή του ΟΠΑΠ αντέδρασε μέχρι και 3,5% προς τα 21,94 ευρώ με αυξημένες συναλλαγές, ενώ αντίθετα υποχωρεί κατά 2% η μετοχή της Intralot.

Στο μέτωπο του FTSE 20 ξεχωρίζει η μέχρι στιγμής μάλλον ψύχραιμη διακύμανση των μετοχών Εμπορικής, Alpha Bank και Εθνικής, που αποτελούν και το στοίχημα της εβδομάδας.

Χαμηλότερα μέχρι και 1,1% διαμορφώθηκε αρχικά η τιμή της Eurobank.

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε χαμηλά από τις 3.022 μονάδες, υποχώρησε λίγο χαμηλότερα προς τις 3.020 και αντέδρασε εν συνεχεία προς τις 3.042, για να βρεθεί στήριξη, γύρω στις 11.40, στην περιοχή των 3.030 μονάδων.

Μέχρι εκείνη την ώρα οι συναλλαγές διαμορφώνονταν στα περίπου 16,5 εκατ. ευρώ, με την τιμή 45 μετοχών να ενισχύεται και περίπου 100 να υποχωρεί.

Από τεχνικής πλευράς η διάσπαση της ιστορικής αντίστασης για τη μετοχή του ΟΛΠ φέρνει τη μετοχή κατά 1,13% υψηλότερα προς τα 12,50 ευρώ.

Την ίδια στιγμή η ανακοίνωση των εκτιμήσεων για τα αποτελέσματα χρήσης 2005 του Ομίλου Ελληνική Τεχνοδομική - Άκτωρ (βλ. σχετικό θέμα) οδηγεί σε εκδήλωση προσφοράς πιέζοντας χαμηλότερα και τις δύο μετοχές.

Στη μετοχή της Άκτωρ υπήρχε στις 11.45 εντολή πώλησης 19.000 τεμαχίων στα 3,18 ευρώ, ενώ η ζήτηση-κάλυψή της εκδηλωνόταν δύο λεπτά χαμηλότερα.

Από τη μέχρι στιγμής αντίδραση των τραπεζικών μετοχών και των εναλλακτικών του FTSE 20 φαίνεται πως εξισορροπείται η κατάσταση στις τράπεζες, πιέζονται χαμηλότερα Γερμανός, ΔΕΗ και Ελληνικά Πετρέλαια, λιγότερο ο ΟΤΕ και υπεραποδίδει –προσφέροντας πολύτιμη στήριξη- η μετοχή του ΟΠΑΠ.

Η μέχρι στιγμής εξισορροποιητική εικόνα, τουλάχιστον στον FTSE 20-Mid 40, φαίνεται πως θα συντηρηθεί και στη συνέχεια της συνεδρίασης.

Τουλάχιστον μέχρι τις 13.00-13.30, οπότε και συνηθίζεται να ενεργοποιούνται οι εντολές αγοράς είτε πώλησης ξένων κωδικών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v