Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Από τις τράπεζες (και πάλι) η τάση

Από τις τράπεζες εκτιμούν οι χρηματιστηριακές πως θα διαμορφωθεί για μια ακόμη φορά η τάση στη Σοφοκλέους εν όψει αφενός της συζήτησης στη Βουλή για το Ασφαλιστικό και αφετέρου της ανακοίνωσης των μεγεθών τριμήνου των Alpha και Εθνικής στις 29 και 30 Ιουνίου αντίστοιχα.

ΑΧΕ: Από τις τράπεζες (και πάλι) η τάση
Τι εκτιμάται για σήμερα: Στις Alpha Bank και Εθνική Τράπεζα, οι οποίες ανακοινώνουν τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου στις 29 και 30 Ιουνίου αντίστοιχα, θα επικεντρωθεί το ενδιαφέρον των επενδυτών εκτιμά η Marfin Analysis, η οποία συμπληρώνει πως ο Γενικός Δείκτης θα δοκιμάσει πιθανότατα το ”επίπεδο στήριξης” των 3.000 μονάδων.

Η Emporiki εκτιμά ότι η αντίδραση που εµφανίσθηκε την Παρασκευή προς το τέλος της συνεδρίασης θα περιοριστεί, µε τον Γενικό Δείκτη να προσπαθεί να ισορροπήσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα.

Επιπλέον, η Emporiki συμπληρώνει πως ο τόνος στην αγορά αναµένεται να προέλθει και πάλι από τις τραπεζικές µετοχές, λόγω των εξελίξεων για το Ασφαλιστικό, αλλά και εν όψει της ανακοίνωσης αποτελεσµάτων τριµήνου από Alph Bank και Εθνική.

Με ”προσεκτικές κινήσεις” εκτιμά η Proton Securities πως θα κινηθεί σήμερα η αγορά, στο πλαίσιο της ”αδυναμίας” των διεθνών αγορών αφενός και αφετέρου της συζήτησης στη Βουλή για τη ρύθμιση του Ασφαλιστικού των τραπεζών.

Στις τράπεζες εκτιμά η Σίγμα Securities πως θα παραμείνει επικεντρωμένο το ενδιαφέρον εν όψει της συζήτησης που αναμένεται να ξεκινήσει στη Βουλή για το Ασφαλιστικό των τραπεζών.

Από τις τραπεζικές μετοχές εκτιμά η Εγνατία Finance πως θα προέλθει η τάση και την τρέχουσα εβδομάδα εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων τριμήνου των Alpha Bank και Εθνικής Τράπεζας, ενώ συμπληρώνει πως και η συζήτηση στη Βουλή για το Ασφαλιστικό θα επηρεάσει την πορεία της αγοράς.

Η Omega Bank αναφέρει στο εβδομαδιαίο της report πως στη νέα χρηµατιστηριακή εβδοµάδα πρέπει να µελετηθεί η κίνηση του Γενικού ∆είκτη σε σχέση µε τη πορεία των συναλλαγών, ενώ συμπληρώνει πως η κατασκευή σχηµατισµού βάσης στα τρέχοντα επίπεδα σε συνδυασµό µε τη διατήρηση των τιµών πάνω από την περιοχή στήριξης των 3.000 µονάδων, θα αποτελέσει ένδειξη αντιστροφής της βραχυπρόθεσµης τάσης σε ανοδική.

Ωστόσο, πιστοποίηση αντιστροφής της βραχυπρόθεσµης τάσης θα αποτελέσει µόνο η άµεση και αποφασιστική διάσπαση της αντίστασης στην περιοχή των 3.060 µε ισχυρό όγκο συναλλαγών, καθώς θα επιβεβαιώσει την έναρξη ενός νέου βραχυπρόθεσµου ανοδικού κύκλου που θα οδηγήσει τις τιµές έως την επόµενη αντίσταση των 3.100 µονάδων, επισημαίνει η Omega Bank.

Εξάλλου, όπως αναφέρει στο εβδομαδιαίο της report η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ, τεχνικά ο σχηματισμός υπέρβασης των 3.100 μονάδων παραμένει σε ισχύ, καθώς παρά τη διορθωτική συμπεριφορά των περισσότερων δεικτοβαρών μετοχών το διάγραμμα του Γενικού Δείκτη κινείται σε φυσιολογικά επίπεδα διόρθωσης χωρίς να εμπνέει (ακόμα) κάποια ανησυχία.

Ενδεχόμενη συνέχιση των πτωτικών τάσεων θα βρει στήριξη στην περιοχή των 3.000 και 2.950 μονάδων όπου εκτιμάται ότι οι αγοραστές θα έχουν πιο ζωηρή παρουσία, συμπληρώνει η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

Τι έγινε την Παρασκευή 24 Ιουνίου: Σχεδόν αμετάβλητος έκλεισε ο Γενικός Δείκτης στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, αναστρέφοντας τις απώλειες που κατέγραφε αρχικά αναφέρει η Marfin Analysis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v