Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διολίσθηση εκ νέου

Διορθωτικές διαθέσεις επικρατούν στη Σοφοκλέους, που τροφοδοτούνται τόσο από τις πιέσεις στις διεθνείς αγορές όσο και από τη νέα καθυστέρηση στη δημοσίευση των τριμήνων των τραπεζών με βάση τα ΔΛΠ. Οι μετοχές των Εμπορική, ΟΠΑΠ και Eurobank καταγράφουν τη μεγαλύτερη υποχώρηση από τον FTSE-20.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η πανταχόθεν προσφερόμενη στήριξη στη μετοχή του ΟΤΕ και δευτερευόντως της Cosmote μπορεί να αποτελεί το... αντίδοτο στην πίεση που ασκείται σε τραπεζικούς τίτλους.

Η JP Morgan θέτει στα 18 ευρώ τον πήχη για τη μετοχή του ΟΤΕ, η HSBC στα 16 ευρώ, ενώ για τη μετοχή της Cosmote η τιμή ορίζεται στα 16,5 ευρώ.

Μέχρι στιγμής η πορεία και των δύο μετοχών είναι θετική, με τον ΟΤΕ να αντιδρά προς τα 15,78 ευρώ και την Cosmote προς τα 14,6 ευρώ, με σχεδόν διπλάσιες συναλλαγές από αυτές της μητρικής.

Θετικά κατά περίπου 1% ξεκίνησε η μετοχή της Coca Cola και κατά 0,48% της Motor Oil.

Το ενθαρρυντικό είναι πως μέχρι στιγμής η προσφορά σε Εθνική, Eurobank, Εμπορική και Πειραιώς είναι συγκριτικά περιορισμένης έκτασης.

Αντιθέτως, μεγαλύτερη, σχεδόν τριπλάσια της Εθνικής, είναι η εμπορευσιμότητα της Alpha Bank, η μετοχή της οποίας υποχωρεί κατά 1,2%, προς τα 23,02 ευρώ.

Ενδοσυνεδριακά, για τη μετοχή της Alpha καταγράφηκε τιμή χαμηλότερα και των 23 ευρώ, στα 22,96 ευρώ.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώθηκε από το αρχικό 1 προς 3 στο περίπου 1 προς 5.

Η εικόνα από τον ”μεσαίο” χώρο είναι μέχρι στιγμής μικτή, χωρίς ωστόσο να διαφαίνεται ακόμα η διάθεση των πωλητών.

Και αυτό γιατί οι συναλλαγές βασικών μετοχών αυτής της κατηγορίας, για παράδειγμα των Άκτωρ, Εθνική Ακινήτων, Μέτκα, Τέρνα, Γενική Τράπεζα, παραμένουν μέχρι στιγμής σε συγκριτικά χαμηλό επίπεδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v