Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι JP Morgan και HSBC για ΟΤΕ- Cosmote

Σύσταση ”Οutperform” και δίκαιη τιμή στα 18 ευρώ διατηρεί η JP Morgan για τoν ΟΤΕ, ενώ σύσταση ”Νeutral” με τιμή-στόχο τα 16 ευρώ θέτει για τον Οργανισμό η HSBC. H τελευταία συνιστά ”overweight” για την Cosmote, με τιμή τα 16,5 ευρώ. Η JP Morgan ξεκινά την κάλυψη της Cosmote με τιμή τα 16,54 ευρώ και ”Neutral”.

Οι JP Morgan και HSBC για ΟΤΕ- Cosmote
Εκτιμήσεις για την πορεία του ΟΤΕ και της Cosmote, καθώς και τιμές-στόχους και συστάσεις για τις μετοχές των δύο εισηγμένων τηλεπικοινωνιακών εταιριών παραθέτουν σε εκθέσεις τους η JP Morgan και η HSBC, όπως αναφέρεται σε τηλεγράφημα του Dow Jones.

Αναλυτικότερα σύσταση ”Νeutral” θέτει για τον ΟΤΕ η HSBC σε έκθεση για τις ευρωπαϊκές τηλεπικοινωνίες (με ημερομηνία 23 Ιουνίου), ενώ ως τιμή- στόχο θέτει τα 16 ευρώ. Ως κύριο ”καταλύτη” για την εταιρία η HSBC επισημαίνει το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, ενώ βασικό ρίσκο για τον Οργανισμό χαρακτηρίζει το γεγονός ότι το δημόσιο πρέπει να λάβει την έγκριση των Βρυξελλών για να συμβάλει στη μείωση του προσωπικού του οργανισμού.

Για την Cosmote η HSBC θέτει τιμή στόχο τα 16,5 ευρώ και συνιστά ”Οverweight”. Παράλληλα ο διεθνής οίκος τονίζει την ισχυρή θέση της στην Ελλάδα και την αυξανόμενη παρουσία της στα Βαλκάνια.

Από την πλευρά της η JP Morgan ξεκινά την κάλυψη για την Cosmote με τιμή-στόχο τα 16,54 ευρώ και σύσταση ”Neutral”. Όπως αναφέρει o διεθνής οίκος, η Cosmote προσφέρει υψηλή και διατηρήσιμη μερισματική απόδοση, ενώ κατά την εκτίμηση του το κύριο ρίσκο αφορά την CosmoRom στη Ρουμανία. ”Η εταιρία έχει καλό ιστορικό δραστηριοτήτων της κινητής τηλεφωνίας στα Βαλκάνια. Ωστόσο βραχυπρόθεσμα θεωρούμε περιορισμένες τις πιθανότητες μιας υπεραπόδοσης της μετοχής λόγω της επιβράδυνσης στην εγχώρια ζήτηση”, αναφέρει η JP Morgan.

Για τη μετοχή του ΟΤΕ η JP Morgan διατηρεί τη σύσταση ”Οutperform” και τη δίκαιη τιμή στα 18 ευρώ, ενώ προχωρά σε αναβάθμιση των εκτιμήσεών της κατά 23% για τα κέρδη ανά μετοχή του 2007. Παράλληλα βλέπει εφικτή την πορεία της μετοχής στα 20,6 ευρώ, υπό την προϋπόθεση ότι θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αναδιάρθρωσης και ότι θα μειωθούν περαιτέρω οι κεφαλαιακές δαπάνες του οργανισμού.

Εξάλλου, αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις της για τη RomTelecom, ενώ ”διαισθάνεται” ότι η αναζωογόνηση της CosmoRom από την Cosmote θα δημιουργήσει αξία.

Η μετοχή του ΟΤΕ έκλεισε χθες στα 15,70 ευρώ, ενώ της Cosmote στα 14,34 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v