Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραμένουν στο στόχαστρο οι τράπεζες

Μέχρι τα όρια ”στήριξης” υποχώρησαν αρχικά τόσο ο FTSE-20 όσο και ο Γενικός Δείκτης, όπου και εκδηλώθηκαν περιορισμένες αγορές. Υποχωρούν οι τραπεζικές μετοχές, πλην Πειραιώς, και σταθεροποιείται οριακά χαμηλότερα ο FTSE-20, με θετική μεταβολή, κυρίως της ΔΕΗ και του ΟΤΕ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η μετοχή της Εμπορικής διαμορφώθηκε μέχρι τη χαμηλή τιμή των 24,70 ευρώ, για να αντιδράσει στη συνέχεια προς τα 24,82 ευρώ.

Λίγο χαμηλότερα δόθηκαν εντολές σε μετοχές των Alpha και Εθνικής, που έφτασαν μέχρι και το 1%, για να ισορροπήσει, όμως, η τάση στη συνέχεια.

Οι πρώτες διερευνητικές εντολές που δόθηκαν στα 30-40 λεπτά της συνεδρίασης ήταν λιγότερες από αυτές που αρχικά αναμένονταν, με αποτέλεσμα να λειτουργήσουν εξισορροπητικά στη ζήτηση που εκδηλώθηκε μετά τις 11:40.

Την ίδια στιγμή εντολές αγοράς δίνονταν λίγο υψηλότερα στις μετοχές των ΟΤΕ και ΔΕΗ, μέχρι τα 15,8 και 19,82 ευρώ αντίστοιχα, έτσι ώστε να διαμορφώνεται σχετικά ισόρροπα η τάση για τον FTSE-20.

Συγκεκριμένα, το εύρος διακύμανσης του FTSE-20 παρέμενε μικρό, εντός 10 μονάδων, με βάση τις 1.703,13 μονάδες, και το επίπεδο σταθεροποίησής του στη συνέχεια υψηλότερα των 1.710 μονάδων.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες σημείωναν, με βάση την αρχική προσφορά και τη συμπεριφορά κυρίως της Εμπορικής, πως είναι εμφανής (κατά αυτούς) η προσπάθεια εξισορρόπησης της αγοράς μετά τη χθεσινή έντονη πίεση.

Άλλωστε, οι συναλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί την πρώτη ώρα της συνεδρίασης, κυρίως στις τραπεζικές μετοχές, ενισχύουν αυτή την εντύπωση.

Αντιθέτως, συγκριτικά μεγαλύτερη ήταν η εμπορευσιμότητα της μετοχής του ΟΤΕ, με περίπου 180.000 τεμάχια (στις 11:50).

Μένει στη συνέχεια να φανεί εάν η συγκεκριμένη προσέγγιση έχει βάση, καθότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν νεότερα που να αφορούν στην υπόθεση της Εμπορικής.

Από τις μετοχές του FTSE-20 θα πρέπει να καταγραφεί η αυξημένη εμπορευσιμότητα σε μετοχές των Motor Oil (+1,78%), Intracom (0,47%) και ΕΛΠΕ (0,97%).

Για τη συνέχεια, θα πρέπει να συντηρηθεί ο FTSE-20 υψηλότερα των 1.700 μονάδων και ο Γ.Δ. των 3.029,23 μονάδων, δηλαδή της μέχρι στιγμής χαμηλότερης τιμής ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v