Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Οι ρυθμίσεις για το Ασφαλιστικό των τραπεζών και του ΟΤΕ, οι υψηλές τιμές του πετρελαίου, η μετοχοποίηση του ΟΠΑΠ, η εικόνα του τουρισμού είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Οι ρυθμίσεις για το Ασφαλιστικό των τραπεζών και του ΟΤΕ, οι υψηλές τιμές του πετρελαίου, η μετοχοποίηση του ΟΠΑΠ, η εικόνα του τουρισμού είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τετάρτης.

Οικονομία: Στη θερινή περίοδο εισέρχεται η οικονομία και οι αρμόδιοι επείγονται να τοποθετήσουν τις τελευταίες ψηφίδες του παζλ, αναφέρει η Καθημερινή, η οποία συμπληρώνει πως εντός των ημερών ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης θα δημοσιοποιήσει το σχέδιο νόμου για την ακίνητη περιουσία.

Για την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών (Aσφαλιστικό, εργασιακά), παρά τις αντιδράσεις, εμφανίζεται αποφασισμένη η κυβέρνηση σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Με ταχύτερους ρυθμούς προωθούνται οι κυβερνητικές κινήσεις στο μέτωπο των διαρθρωτικών αλλαγών, με τους αρμόδιους υπουργούς να επισημαίνουν προς πάσα κατεύθυνση ότι οι αποφάσεις για μεταρρυθμίσεις είναι ειλημμένες και ο διάλογος που θα προηγηθεί δεν πρέπει να δρα ανασταλτικά, αναφέρει η Εξπρές.

ΚΠΣ: Με υψηλές ταχύτητες πρέπει να τρέξουν οι αρμόδιοι προκειμένου να διασφαλιστεί η απορρόφηση του 100% του Γ΄ ΚΠΣ, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Εισηγμένες: Σε ”θολό τοπίο” βρίσκεται η καθαρή θέση των εισηγμένων εταιριών που ετοιμάζονται να βγάλουν τις πρώτες οικονομικές καταστάσεις με βάση τα ΔΛΠ, που θα προκαλέσουν διόγκωση των υποχρεώσεων και τη χειροτέρευση της σχέσης ίδια προς ξένα κεφάλαια επισημαίνει το Κέρδος.

Πετρέλαιο: Σε ύψη ρεκόρ έχουν διαμορφωθεί οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου αναφέρει Το Βήμα, το οποίο παράλληλα τονίζει πως η ”βόμβα” του πετρελαίου τσακίζει την οικονομία.

Τράπεζες: Στη νέα 48ωρη απεργία που αποφάσισε από σήμερα η ΟΤΟΕ αναφέρεται η Καθημερινή.

Άρχισε η συζήτηση του Ασφαλιστικού των τραπεζών τονίζει το Κέρδος, το οποίο παράλληλα κάνει λόγω για βολές από την αντιπολίτευση και για γκρίνια από τους τραπεζίτες.

Τουρισμός: Διετές πιστοποιητικό νομιμότητας θα πάρουν όσα ξενοδοχεία λειτουργούν σήμερα χωρίς το ειδικό σήμα, αναφέρει η Ημερησία.

Ζάχαρη: Δραματικές αλλαγές στην παραγωγή ζάχαρης στην Ελλάδα προαναγγέλλει η κατά 42,6% μείωση της θεσμικής τιμής των ζαχαρότευτλων και κατά 39% της ζάχαρης, καθώς και η κατάργηση της τιμής παρέμβασης, την οποία αναμένεται να εισηγηθεί σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επισημαίνει η Καθημερινή.

Απεργίες: Παραλύει την Παρασκευή η οικονομική ζωή κυρίως στο λεκανοπέδιο της Αττικής λόγω του απεργιακού καύσωνα, αναφέρει η Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Εμπορική: Σε στενωπό βρίσκεται η Εμπορική σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία επισημαίνει πως η διαγραφή των ελλειμμάτων και η αύξηση κεφαλαίου είναι προ των πυλών.

ΔΕΗ: Για απειλές εξόντωσης μάρτυρα στη δίκη για τη μονάδα της ΔΕΗ στο Λαύριο κάνει λόγο η Καθημερινή.

ΟΠΑΠ: Παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας, στελέχη του ΟΠΑΠ που παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τις διαδικασίες μετοχοποίησης υποστηρίζουν ότι εάν δεν ληφθεί απόφαση εδώ και τώρα γα ένταξη των ελληνικών ομάδων στο Πάμε Στοίχημα, η μετοχοποίηση ετεροχρονίζεται, επισημαίνει η Ημερησία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v