Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Πιθανή η συνέχεια αποκόμισης κερδών

”Ευαίσθητη” παραμένει η ψυχολογία της αγοράς εκτιμά μερίδα των αναλυτών, ενώ δεν αποκλείται να συνεχιστούν οι κινήσεις αποκόμισης κερδών. Παραμένουν στο επίκεντρο οι τραπεζιές μετοχές, αλλά και η Intralot που ανακοίνωσε σήμερα τα μεγέθη για το τρίμηνο.

ΑΧΕ: Πιθανή η συνέχεια αποκόμισης κερδών
Τι εκτιμάται για σήμερα: H Marfin Analysis αναφέρει πως το ενδεχόμενο περαιτέρω πτώσης είναι περιορισμένο, ενώ παράλληλα αναφέρεται και στα ”καλά” μεγέθη πρώτου τριμήνου που ανακοίνωσε η Intralot.

Από την πλευρά της η Proton Securities εκτιμά πως η ψυχολογία στην εγχώρια αγορά παραμένει ”ευαίσθητη”, επισημαίνοντας πως το κόστος που θα βαρύνει την κάθε τράπεζα στο πλαίσιο της ρύθμισης για το Ασφαλιστικό δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί.

Η Εγνατία Finance εκτιμά πως οι κινήσεις αποκόμισης κερδών που παρουσιάστηκαν στη Σοφοκλέους χθες ενδέχεται να συνεχιστούν και σήμερα, με ηπιότερους όμως ρυθμούς.

Εξάλλου, η Εγνατία Finance επισημαίνει πως ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται μόλις 3,3% μακριά από τα υψηλά έτους, γεγονός που δικαιολογεί στην παρούσα φάση τάσεις αποκόμισης κερδών.

Επίσης, η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως οι τραπεζικές μετοχές θα παραμείνουν στο επίκεντρο, ενώ παράλληλα αναφέρει πως οι όγκοι των συναλλαγών ενδέχεται να αυξηθούν σημαντικά, καθώς τα οικονομικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου των Εθνικής, Alpha και Εμπορικής (με βάση τα ΔΛΠ) αναμένεται να ανακοινωθούν προς τα τέλη του μήνα.

Τάσεις συσσώρευσης σε χαμηλότερα επίπεδα προβλέπει για σήμερα η Σίγμα Securities, αφενός στο πλαίσιο των αυξημένων τιμών του πετρελαίου και αφετέρου της αστάθειας που επικρατεί στις ξένες αγορές.

Τι έγινε χθες: Πτωτικά κινήθηκε χθες ο Γενικός Δείκτης για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση, καταγράφοντας απώλειες 1,18%, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η Marfin Analysis επισημαίνει επίσης πως η συναλλακτική δραστηριότητα επικεντρώθηκε στον ΟΠΑΠ, την Alpha Bank και τον ΟΤΕ, με τον συνολικό τζίρο να διαμορφώνεται στα 141 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά 23%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v