Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παράταση δημοσίευσης τριμήνων για τράπεζες

Παράταση δημοσίευσης των λογιστικών καταστάσεων τριμήνου για τις τράπεζες μέχρι τις 15 Ιουλίου δίνει τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Απασχόλησης Π. Παναγιωτόπουλος στη Βουλή. Παράλληλα, το οικονομικό επιτελείο προχώρησε σε διορθωτικές παρεμβάσεις στη νομοθετική ρύθμιση για το Ασφαλιστικό.

Παράταση δημοσίευσης τριμήνων για τράπεζες
Παράταση δημοσίευσης των λογιστικών καταστάσεων τριμήνου για τις τράπεζες μέχρι τις 15 Ιουλίου δίνει τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Απασχόλησης Π. Παναγιωτόπουλος στη Βουλή.

Η παράταση δίδεται καθώς η νομοθετική ρύθμιση θα ψηφιστεί στις 30 Ιουνίου και ως εκ τούτου πρέπει να δοθεί ένα περιθώριο στις αρμόδιες υπηρεσίες των τραπεζών προκειμένου να υπολογίσουν τα ασφαλιστικά τους ελλείμματα με βάση αυτή τη ρύθμιση.

Παράλληλα, το οικονομικό επιτελείο προχώρησε σε διορθωτικές παρεμβάσεις στη νομοθετική ρύθμιση για το Ασφαλιστικό των τραπεζών, επιφέροντας τροποποιήσεις σε δύο διατάξεις της.

Με την πρώτη αλλαγή ορίζεται πλέον με σαφήνεια ότι για τους ασφαλισμένους τραπεζοϋπαλλήλους έως 31/12/1992 δεν επέρχεται καμία μεταβολή στους όρους και τις προϋποθέσεις της συνταξιοδότησής τους.

Η αρχική διάταξη κρίθηκε ότι ήταν σχετικά ασαφής.

Με τη δεύτερη παρέμβαση ορίζεται ότι οι ασφαλισμένοι μετά την 1η/1/1993, που έχουν καταβάλει τυχόν υψηλότερες εισφορές σε σχέση με αυτές που τους αναλογούν μετά την εφαρμογή της ρύθμισης, θα λάβουν τη διαφορά με αναλογική παροχή όταν συνταξιοδοτηθούν, το ύψος της οποίας θα προσδιοριστεί με υπουργική απόφαση.

Έλενα Λάσκαρη

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v