Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρίσιμη εκκίνηση

Η αφορμή που περίμεναν οι προσβλέποντες σε πτώση βασικών μετοχών και δεικτών δόθηκε αργά χθες το βράδυ από τη Νέα Υόρκη. Κρίσιμο το πρώτο ημίωρο της συνεδρίασης, όπου και εκτιμάται πως θα διαμορφωθεί η κύρια τάση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Για να δούμε πώς θα αντιδράσει σήμερα η αγορά, αφού μετά τη χθεσινή ”βουτιά” της Νέας Υόρκης δίνεται αφορμή σε όσους ποντάρουν πτωτικά.

Η Marfin Analysis σχετίζει την κίνηση στη Σοφοκλέους με την πορεία των ευρωπαϊκών αγορών, ενώ η Egnatia Finance αναφέρεται στο ”αδύναμο” άνοιγμα σε Φραγκφούρτη και Παρίσι.

Εάν εξαιρεθεί η Εμπορική, όπου η παράταση δημοσίευσης τριμήνου... μεταθέτει και δεν λύνει το πρόβλημα, στις υπόλοιπες τέσσερις ισχυρές του κλάδου, με τη χθεσινή αντίδραση, αντισταθμίζεται μέρος μόνο των σημαντικών απωλειών της Τρίτης – Τετάρτης.

Κέρδη για να κατοχυρωθούν από τους αγοραστές του τριημέρου δεν υπάρχουν. Ο κίνδυνος όμως να επιβαρυνθεί η τάση λόγω της διεθνούς συγκυρίας είναι ορατός.

Για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο διόρθωσης μεγαλύτερης του αναμενομένου, θα πρέπει για τη μετοχή της Εθνικής να εμφανιστούν αγοραστές σε επίπεδο σαφώς υψηλότερο από τη χθεσινή ελάχιστη τιμή των 27,30 ευρώ.

Κάτι ανάλογο θα πρέπει να σημειωθεί στην Alpha στα 23,18 ευρώ και στη Eurobank στα 25,72 ευρώ.

Κέρδη της τάξεως του 3,5% και περίπου 25 λεπτών βγήκαν χθες από τις μετοχές της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, αντίστοιχα.

Το ”παιχνίδι” της αντιστάθμισης φαίνεται πως θα δοθεί κυρίως στις μετοχές των ΔΕΗ–ΟΤΕ, και ειδικότερα της Επιχείρησης, καθώς προσφέρεται για κατοχύρωση αποδόσεων.

Πέραν του FTSE-20 το ζητούμενο είναι τι θα γίνει στον ”μεσαίο” χώρο, όπου τελευταία κάτι ενθαρρυντικό φαίνεται να διαμορφώνεται.

Από την πλευρά των αναλυτών δίνεται ιδιαίτερη σημασία στα πρώτα 20-30 λεπτά της συνεδρίασης, όπου και περιμένουν ότι θα διαμορφωθεί η κύρια τάση της ημέρας.

Θα φανούν οι διαθέσεις, κυρίως των πωλητών, και ενδεχομένως των αγοραστών σε λίγο χαμηλότερες τιμές, με τις ΔΕΗ, ΟΤΕ (για πόσο ακόμα;) και δευτερευόντως τον ΟΠΑΠ να αποτελούν τα στηρίγματα του FTSE-20.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v