Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Με τη νέα ρύθμιση για το ωράριο των καταστημάτων, τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό των τραπεζών, αλλά και δυσμενή στοιχεία για την ελληνική οικονομία, όπως η διεύρυνση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών και το οικονομικό κλίμα του ΙΟΒΕ, ασχολείται ο οικονομικός και πολιτικός Τύπος την Παρασκευή.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Ελληνική Οικονομία: ”Χρέος, καύσιμα καίνε το ισοζύγιο” είναι ο βασικός τίτλος της οικονομικής Καθημερινής, η οποία επικαλούμενη τα χθεσινά στοιχεία της ΤτΕ αναφέρεται σε ”άλμα του ελλείμματος” κατά 50%, που προκαλούν οι τόκοι και το ακριβό πετρέλαιο.

Το ίδιο θέμα αποτελεί και την πρώτη σελίδα της Εξπρές που έχει τίτλο ”Αιμορραγία επενδύσεων”.

”Σκάνε” κάθε ημέρα επιταγές αξίας 5 εκατ. ευρώ” αναφέρει η Ημερησία στο πρωτοσέλιδό της, προσθέτοντας ότι τα στοιχεία του Τειρεσία έδειξαν αρνητικό ρεκόρ για τα τελευταία έξι έτη. ”Νέα εκρηκτική αύξηση των ακάλυπτων επιταγών το Μάιο” γράφει στην πρώτη του σελίδα το Χρηματιστήριο.

Ωράριο καταστημάτων: ”Το νέο ωράριο ανοίγει την αγορά” αναφέρει στην πρώτη της σελίδα η Καθημερινή, ενώ για ”Χτύπημα στην ακρίβεια και ωράριο για τον καταναλωτή” γράφει το Κέρδος, κάνοντας λόγο για ”14 παρεμβάσεις για το εμπόριο”.

”Νέοι κανόνες λειτουργίας στο εμπόριο και τη λειτουργία της αγοράς” είναι ο τίτλος της Ναυτεμπορικής, η οποία στον υπέρτιτλο σημειώνει: ”Ενισχύσεις 400 εκατ. ευρώ για εμπορικές επιχειρήσεις και υπηρεσίες”. ”Ανοικτά καταστήματα από 9 π.μ. έως 9 μ.μ.” γράφει Το Βήμα.

Τράπεζες: ”Άνισες” χαρακτηρίζει η οικονομική Καθημερινή τις επιπτώσεις της απεργιακής αναταραχής για Εθνική και Εμπορική, αφού άλλες ιδιωτικές τράπεζες λειτουργούν κανονικά.

”Κορυφώνεται η αντιπαράθεση για το Ασφαλιστικό” γράφει η Εξπρές, ενώ Το Βήμα τιτλοφορείται: ”Το ΠΑΣΟΚ ψηφίζει... Έβερτ για την τροπολογία στο Ασφαλιστικό”. Όπως εξηγεί η εφημερίδα, το ΠΑΣΟΚ σκοπεύει να ψηφίσει την τροπολογία του κ. Μ. Εβερτ και του ανεξάρτητου κ. Στ. Μάνου. ”Και το ΠΑΣΟΚ ψηφίζει Έβερτ” είναι ο σχετικός τίτλος της Ελευθεροτυπίας.

”Τραπεζικές μετοχές: Πτήση στα τυφλά” έχει ως τίτλο το Cover Story του ΜΕΤΟΧΟΥ, όπου μεταξύ άλλων εξετάζεται το κατά πόσον στις αποτιμήσεις των ελληνικών τραπεζών που ταλανίζονται στο ταμπλό από τις εξελίξεις του Aσφαλιστικού έχουν συμπεριληφθεί όλα τα αρνητικά σενάρια.

”Έριξαν την Εμπορική και τη μετοχή της” είναι ο τίτλος του ενθέτου Οικονομία Tων Νέων, όπου όπως εξηγείται η μεταρρύθμιση για το Aσφαλιστικό φορτώνει στην τράπεζα δυσβάσταχτα βάρη.

Πολυζωγόπουλος: ”Όχι σε μεταρρυθμίσεις υπέρ μικρών επιχειρηματικών ομάδων”, δηλώνει ο pρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρ. Πολυζωγόπουλος, σε συνέντευξή του στην Εξπρές, ενώ εκτιμά πως το νέο ωράριο θα πλήξει τους μικρομεσαίους.

ΙΟΒΕ: ”Βαρύ το κλίμα σε βιομηχανία και εμπόριο”, αναφέρει το ένθετο Οικονομία του Ελεύθερου Τύπου, σχολιάζοντας τα στοιχεία που δείχνουν επιδείνωση των επιχειρηματικών προσδοκιών. Μεταξύ άλλων εφημερίδων, στο θέμα αναφέρεται και το Κέρδος γράφοντας: ”Απαισιόδοξοι οι επιχειρηματίες”.

Αγροτική: Στο ενδιαφέρον για τη δημόσια προσφορά που διενεργεί η Αγροτική Τράπεζα αναφέρεται το Χρηματιστήριο, γράφοντας πως υπάρχει ”μεγάλο αγοραστικό ενδιαφέρον από ξένους θεσμικούς”. Το γεγονός αυτό, αναφέρει η εφημερίδα, προτρέπει το Ελληνικό Δημόσιο να επισπεύσει τη διάθεση του 5% της τράπεζας.

Γενική: Επιστροφή στα κέρδη για τη Γενική Τράπεζα τιτλοφορείται η οικονομική Καθημερινή, η οποία επισημαίνει πως η τράπεζα πέρασε από ζημίες σε κέρδη στο α΄ τρίμηνο, ενώ στο θέμα αναφέρεται και το Χρηματιστήριο.

Εγνατία: Στην πρόθεση της διοίκησης να μην πουλήσει την τράπεζα αναφέρεται η Ημερησία, επισημαίνοντας ότι το ενδεχόμενο συγχώνευσης με μικρότερη τράπεζα είναι ανοιχτό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v