Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΘΝΟσόκ!

Τι είπε ο κύριος Αράπογλου; ”Τα συνολικά ελλείμματα των Ταμείων υπερβαίνουν το σύνολο των κεφαλαίων του τραπεζικού συστήματος”! Κυρίες και κύριοι, θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων προς Αργεντινή έχουν αυξηθεί λόγω της ανόδου των διεθνών τιμών του πετρελαίου...

ΕΘΝΟσόκ!
Τι είπε ο κύριος Αράπογλου; ”Τα συνολικά ελλείμματα των Ταμείων υπερβαίνουν το σύνολο των κεφαλαίων του τραπεζικού συστήματος”!

Κυρίες και κύριοι, θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων προς Αργεντινή έχουν αυξηθεί λόγω της ανόδου των διεθνών τιμών του πετρελαίου...

Αν έκανε μία αντίστοιχη δήλωση ο πρόεδρος της Dresdner, για παράδειγμα, αυτή την ώρα θα είχαμε ”σηκώσει” από τα ράφια των φαρμακείων κάθε είδους ηρεμιστικό.

Αλλά στην Ελλάδα οι δηλώσεις αυτές μπορούν να περνούν ακόμη και απαρατήρητες. Η Σοφοκλέους, μάλιστα, πολύ τις διασκέδασε τις δηλώσεις του κ. Αράπογλου και χθες είχε την καλύτερη συμπεριφορά μεταξύ των ευρωπαϊκών χρηματιστηριακών αγορών.

Ο κ. Αράπογλου είναι τεχνοκράτης. Δεν είναι πολιτικός. Και είπε μία μεγάλη αλήθεια. Ότι το ασφαλιστικό πρόβλημα των τραπεζών είναι μεγαλύτερο από τα 2,5 δισ. ευρώ που ξέραμε.

Πόσο ακριβώς; Αν ο κ. Αράπογλου δεν υπερέβαλε στις δηλώσεις του, μιλάμε για περισσότερα από 10,5 δισεκατομμύρια ευρώ! Όσα, δηλαδή, και τα κεφάλαια των ελληνικών τραπεζών!

Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας είναι ο κ. Αράπογλου, της μεγαλύτερης ελληνικής τράπεζας, κάτι περισσότερο θα ξέρει, διάολε, απ’ όλους εμάς.

Δεν είναι αυτή τη φορά η στήλη που κινδυνολογεί. Το αντίθετο! Θα πρέπει να ομολογήσουμε ότι ανάλογες δηλώσεις είναι μακριά και πέρα από τους χειρότερους εφιάλτες μας...

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v