Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Στο Ασφαλιστικό, αλλά και στο εργασιακό, στις υψηλές τιμές του πετρελαίου, στη συμφωνία του ΟΠΑΠ με την Intralot για το ”Πάμε Στοίχημα”, αλλά και στην Εμπορική Τράπεζα αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τρίτης.

Ο Τύπος της Τρίτης
Στο Ασφαλιστικό, αλλά και στο εργασιακό, στις υψηλές τιμές του πετρελαίου, στη συμφωνία του ΟΠΑΠ με την Intralot για το ”Πάμε Στοίχημα”, αλλά και στην Εμπορική Τράπεζα αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τρίτης.

Μητσοτάκης: Σωσίβιο στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή έριξε χθες η οικογένεια Μητσοτάκη –εν όψει ανασχηματισμού λένε πολλοί– επισημαίνει Το Βήμα.

Εργασιακό: Η κυβέρνηση προετοιμάζεται για τον δεύτερο γύρο αλλαγών στο Ασφαλιστικό, με εκπλήξεις για όλους, ενώ ανοίγει και το εργασιακό μέτωπο, αναφέρει Το Βήμα, που συμπληρώνει πως ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης χαρακτήρισε χθες ”προβληματικό” όλο το ασφαλιστικό σύστημα και είπε ότι ”πρέπει να συζητήσουμε για μια πραγματική μεταρρύθμιση σε βάθος χρόνου”.

Ένα ακόμη θερμό μέτωπο ανοίγει η κυβέρνηση, αφού σύμφωνα με πληροφορίες της Ημερησίας εμφανίζεται πάλι στο τραπέζι δέσμη μέτρων για αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς.

Ασφαλιστικό: Σε ιδιαίτερα φορτισμένο πολιτικό κλίμα άρχισε χθες το βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για την Κεφαλαιαγορά που περιέχει τη ρύθμιση του Ασφαλιστικού των τραπεζών, σημειώνει η Καθημερινή.

Η κυβέρνηση δεν έκανε δεκτές, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια των τροπολογιών για το Ασφαλιστικό των τραπεζών, τις τροπολογίες που κατέθεσαν οι κ. Μιλ. Έβερτ και Στ. Μάνος, επισημαίνει η Ναυτεμπορική.

Σε μείζον θέμα με πολιτικές, οικονομικές και σαφώς τραπεζικές προεκτάσεις εξελίσσεται το Ασφαλιστικό, αναδεικνύοντας κυρίως τις ”σκληρές συγκρούσεις” συμφερόντων, ιδιαίτερα μεταξύ των μεγάλων τραπεζικών ομίλων, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Πετρέλαιο: Ανησυχία έχει δημιουργηθεί γύρω από το ακριβό πετρέλαιο τονίζει η Καθημερινή, η οποία συμπληρώνει πως η τιμή της αμόλυβδης ξεπέρασε τα 90 λεπτά το λίτρο και σε πολλές περιοχές ”φλερτάρει” το 1 ευρώ.

”Το πετρέλαιο καίει τις αγορές” σύμφωνα με Το Βήμα, που συμπληρώνει πως οι επικεφαλής των μεγαλύτερων κεντρικών τραπεζών εκτιμούν ότι οι τιμές του αργού θα παραμείνουν στα ύψη για χρόνια, συμπληρώνοντας παράλληλα πως οι κερδοσκοπικές ανατιμήσεις κρατούν τον πληθωρισμό πάνω από το 3,3%.

Νέα σημαντική άνοδο κατά 2,24% σημείωσαν οι τιμές της βενζίνης την περασμένη εβδομάδα αναφέρει η Ημερησία, η οποία παράλληλα συμπληρώνει πως οι τιμές του πετρελαίου κατέγραψαν νέο ρεκόρ χθες, καθώς έφτασαν στα 61 δολάρια ανά βαρέλι.

Αναπτυξιακός: Οι όροι και οι προϋποθέσεις για την ενίσχυση επενδύσεων στον τομέα παροχής υπηρεσιών εφοδιαστικής αλυσίδας μέσω του αναπτυξιακού νόμου εγκρίθηκαν με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης Γ. Αλογοσκούφη και Δ. Σιούφα, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Ναυτιλία: Από τον ερχόμενο Ιούλιο 2005 αναμένεται να ξεκινήσουν τα δρομολόγια του νεότευκτου ”Highspeed 5”, το οποίο θα συνδέει καθημερινά τον Πειραιά με τα νησιά Σύρο, Τήνο και Μύκονο, καθώς και με τα νησιά Πάρο και Νάξο, ενισχύοντας τη θέση της εταιρίας Hellenic Seaways ακόμη περισσότερο στην αγορά του Αιγαίου, αναφέρει η Καθημερινή.

Συμπράξεις Δημοσίου-Ιδιωτικού τομέα: Ανάστατες είναι οι μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις από τα τεράστια εμπόδια που δημιουργούν τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα στην υλοποίηση μεγάλων έργων δημοσίων υποδομών με χρηματοδότηση, ανάπτυξη και εκμετάλλευσή τους από κοινοπραξίες κατασκευαστικών, επισημαίνει το Κέρδος.

Τράπεζες: Μέχρι και την Πέμπτη συνεχίζεται η απεργία της ΟΤΟΕ σημειώνει η Καθημερινή.

ΟΠΑΠ: Εν όψει της τέταρτης μετοχοποίησης του ΟΠΑΠ, η κυβέρνηση αναγγέλλει τη μελλοντική προικοδότηση του ΟΠΑΠ, αναθέτοντάς του τη διαχείριση του ”εμπλουτισμένου” Στοιχήματος, επισημαίνει Το Βήμα.

Ο ΟΠΑΠ ”Πάει Στοίχημα” μέσω θυγατρικής, σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Την εισαγωγή ελληνικών πρωταθλημάτων στο ”Πάμε Στοίχημα” από την περίοδο 2005-2006 ανακοίνωσε ο ΟΠΑΠ, συμπληρώνει το Κέρδος.

Στις ”7 μεγάλες αλλαγές του Στοιχήματος” αναφέρεται ο Ελεύθερος Τύπος.

Μόνο 26 ημέρες κράτησαν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης τονίζει η Ελευθεροτυπία, η οποία συμπληρώνει πως χθες ανακοινώθηκε η είσοδος των ελληνικών ομάδων στο ”Πάμε Στοίχημα”, επισημαίνοντας ότι όσο για το ασυμβίβαστο Κόκκαλη, για το οποίο το ’99 η ΝΔ ζητούσε εξεταστική, θα ρυθμιστεί με τον κανονισμό στοιχήματος.

Eurobank: Στην τιτλοποίηση πιστωτικών καρτών που πραγματοποιεί η Eurobank αναφέρεται η Ημερησία.

Εμπορική: Παρατείνεται η αγωνία των επενδυτών σχετικά με το ύψος του αναλογιστικού ελλείμματος στην Εμπορική Τράπεζα, αφού η διοίκηση του Γ. Προβόπουλου αποφάσισε να κάνει χρήση της 15ήμερης παράτασης που έδωσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και θα ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου βάσει των ΔΛΠ στις 15 Ιουλίου.

Σε 1,5 δισ. ευρώ προσδιόρισε το κόστος της ένταξης της Εμπορικής στο νέο ταμείο ο υπουργός Οικονομίας, αναφέρει η Ημερησία.

ΔΕΗ: ”Όλα καλώς καμωμένα κατόπιν μελέτης και με γνώμονα το συμφέρον της ΔΕΗ”. Κάπως έτσι επιχείρησαν να περιγράψουν και να εμφανίσουν τις επιλογές και τις πράξεις τους σχετικά με την ανάθεση στη ΜΕΤΚΑ της κατασκευής μονάδας στο Λαύριο τα κατηγορούμενα για απιστία πρώην μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ, τονίζει η Καθημερινή.

Θεμελιοδομή: Και απολύσεις εξετάζει τώρα η Θεμελιοδομή σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία αναφέρει παράλληλα πως η εταιρία έχει λάβει αποφάσεις για τον πλειστηριασμό έξι ακινήτων της.

Intrakat: Κύκλο εργασιών που θα ανέλθει στα 92 εκατ. ευρώ εκτιμάται πως θα εμφανίσει φέτος η εταιρία που θα προκύψει από τη συγχώνευση της τεχνικής Intrakat με απορρόφηση της εταιρίας μεταλλικών κατασκευών Intramet, αναφέρει η Εξπρές.

ΕΛΒΟ: Στο μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε η ΕΛΒΟ με το Δημόσιο για στρατιωτικά προγράμματα αναφέρεται Το Βήμα.

ΕΤΑ: Δυο είναι τα πιθανά σενάρια για το μέλλον της ΕΤΑ σύμφωνα με την Ημερησία, και συγκεκριμένα η εισαγωγή της εταιρίας στη Σοφοκλέους ή η ”επιστροφή” της στον ΕΟΤ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v