Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη έως 6% για τον ΟΠΑΠ!

Ισορροπεί ο Γενικός Δείκτης, καθώς η μετοχή του ΟΠΑΠ μετά την ανακοίνωση του deal με την Ιntralot για την αναβάθμιση του ”Πάμε Στοίχημα” υπεραποδίδει μέχρι και 6%. Θετικά αντιδρούν πλέον Εμπορική, Alpha Bank και ΔΕΗ, τη στιγμή που συνεχίζει ανοδικά ο ΟΛΠ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με τον ΟΠΑΠ να κερδίζει μέχρι και 6% και τις μετοχές των Εμπορικής, Alpha και ΔΕΗ να ”γυρίζουν” θετικές, ο Γ.Δ. κινείται με οριακά θετικό πρόσημο.

Οι συναλλαγές παραμένουν χαμηλές στα περίπου 110 εκατ. ευρώ, και δεδομένου του τζίρου στον ΟΠΑΠ χαρακτηρίζονται συγκριτικά ακόμη λιγότερες.

Στη μετοχή του Οργανισμού είχαν πραγματοποιηθεί στις 14:30 περί τα 2 εκατ. τεμάχια, συμπεριλαμβανόμενων και 3 πακέτων σε εύρος τιμών 22,40-22,50 ευρώ.

Με οριακές απώλειες διαμορφώνεται στα 28,58 ευρώ η μετοχή της ΔΕΗ, περίπου 1% χαμηλότερα ΟΤΕ και Πειραιώς, ενώ κατά 2% υποχωρεί η μετοχή των ΕΛΠΕ.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως προσυμφωνημένες πράξεις έχουν πραγματοποιηθεί στη Μοτοδυναμική, 1 πακέτο 300.000 μετοχών, στην 3Ε, 1 των 50.000 και ένα μικρότερο στην Alpha Bank.

Η μετοχή του ΟΛΠ συνεχίζει ανοδικά, ενώ από το MID-40 ανάλογη πορεία έχουν Αγροτική Τράπεζα, ΕΥΔΑΠ, Babyland και Ολυμπιακή Τεχνική.

Αντιθέτως, υποχωρούν Intralot, Μαΐλλης και ΕΧΑΕ.

Κινητικότητα παρατηρείται για μία ακόμη συνεδρίαση στο χώρο των ξενοδοχειακών μετοχών, με τον Αστέρα να παραμένει μεν σταθερά γύρω από τα 5,40 ευρώ, τις συναλλαγές όμως των περίπου 36.000 τεμαχίων να θεωρούνται αρκετές για τα δεδομένα της Αστήρ.

Μέχρι το τέλος της συνεδρίασης θα επιμείνουμε πως προέχει περισσότερο από όλα η επιβεβαίωση μεσοπρόθεσμων, κυρίως όμως βραχυπρόθεσμων στηρίξεων, η συσσώρευση δυνάμεων σε μετοχές όπως Εθνική, Alpha, Εμπορική και ΟΤΕ και η κατοχύρωση κεκτημένων τον ΟΠΑΠ.

Ειδικότερα για τη μετοχή του Οργανισμού, οι χρηματιστηριακοί αναλυτές τοποθετούνται, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, θετικά στην προοπτική του Οργανισμού.

Στην προσέγγιση μάλιστα της Marfin Analysis καταγράφονται εκτενέστερα λεπτομέρειες που χρήζουν προσεκτικότερης ανάγνωσης.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η παράμετρος που αφορά στη χρονική περίοδο ολοκλήρωσης της διαδικασίας διάθεσης του μειοψηφικού ποσοστού του ΟΠΑΠ, η οποία εντοπίζεται στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v