Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Ισχυρό τρίμηνο προβλέπει η CSFB

Ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου αναμένει η CSFB ότι θα παρουσιάσει η Εθνική Τράπεζα, ενώ ασιόδοξη εμφανίζεται και σε ό,τι αφορά την εξέλιξη για την ίδια τράπεζα στο Ασφαλιστικό. Διατηρεί την τιμή-στόχο στα 30 ευρώ και τη σύσταση ”outperform”.

Εθνική: Ισχυρό τρίμηνο προβλέπει η CSFB
Ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου αναμένει η CSFB ότι θα παρουσιάσει η Εθνική Τράπεζα, ενώ ασιόδοξη εμφανίζεται και σε ό,τι αφορά την εξέλιξη για την ίδια τράπεζα στο Ασφαλιστικό.

Σύμφωνα με την CSFB, από όλες τις ελληνικές τράπεζες που έχουν σημαντικά ελλείμματα προς τα ασφαλιστικά ταμεία, η Εθνική είναι αυτή με το μικρότερο πρόβλημα, πρωτίστως γιατί σε αντίθεση με άλλες τράπεζες έχει ανακοινώσει τις υποχρεώσεις της, οι οποίες ανέρχονται στα 230 εκατ. ευρώ.

Η Εθνική Τράπεζα δημοσιεύει αποτελέσματα στις 30 Ιουνίου. Η CSFB αναμένει να εμφανίσουν τάσεις παρόμοιες με αυτές στο δ΄ τρίμηνο του 2004, με τις εξελίξεις γύρω από το κόστος να είναι περισσότερο θετικές, αφού έχει ήδη λάβει χώρα η μείωση του προσωπικού κατά 1.500 στο τέλος του προηγούμενου έτους.

Ο ίδιος οίκος επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι η Εθνική έχει καλή κεφαλαιοποίηση, εξαιρετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, επιθετική στόχευση και προοπτικές για πιθανή έκπληξη σε ό,τι αφορά τα κέρδη.

Ο οίκος διατηρεί την τιμή-στόχο στα 30 ευρώ και τη σύσταση ”outperform”.

Aναφορικά με τις υπόλοιπες τράπεζες η CSFB επισημαίνει ότι το σημαντικότερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν η Εμπορική και η Αγροτική Τράπεζα, τα ίδια κεφάλαια των οποίων θα υποστούν την υψηλότερη μείωση. Μάλιστα ο διεθνής οίκος επισημαίνει ότι τα δύο τραπεζικά ιδρύματα κατά πάσα πιθανότητα θα πρέπει να ενισχύσουν τα κεφάλαιά τους.

Για την Alpha Bank η CSFB παρατηρεί ότι και αυτή θα επηρεαστεί αρνητικά, υπολογίζοντας το ύψος της επιβάρυνσης μεταξύ 300-500 εκατ. ευρώ. Αν επαληθευτεί το πιο απαισιόδοξο σενάριο ο δείκτης βασικών εποπτικών κεφαλαίων (Tier 1) της τράπεζας θα διαμορφωθεί στο 7,5%, ποσοστό που η CSFB κρίνει ικανοποιητικό.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v