Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Νέες τιμές-στόχοι από 3+1 οίκους

Στα 24,2 από τα 23 ευρώ αύξησε την τιμή-στόχο για τον ΟΠΑΠ η Deutsche Bank, διατηρώντας τη σύσταση ”buy”. Στα 24,4 ευρώ, από τα 23,1 ευρώ πριν, αναθεώρησε την τιμή-στόχο για τον ΟΠΑΠ η Eurocorp, και στα 24 ευρώ από τα 23 ευρώ η Εγνατία. Υψηλότερη τιμή και από Σίγμα. Πώς σχολιάζουν Alpha Finance, Eurobank Sec, Εθνική ΑΧΕ, Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ.

ΟΠΑΠ: Νέες τιμές-στόχοι από 3+1 οίκους
Στα 24,2 από τα 23 ευρώ αυξάνει την τιμή-στόχο για τον ΟΠΑΠ η Deutsche Bank, ενώ διατηρεί τη σύσταση ”buy”, σε έκθεσή της με ημερομηνία 27 Ιουνίου και τίτλο ”Ανανεωμένη δυναμική για το παιχνίδι”.

Την ίδια στιγμή σε ανοδική αναθεώρηση της τιμής-στόχου στα 25 ευρώ, από τα 24 ευρώ πριν, προχώρησε και η Εγνατία Finance, σε ανάλυσή της με ημερομηνία 28 Ιουνίου και τίτλο ”Ευνοϊκά μέτρα, παρά τα χαμηλότερα λειτουργικά περιθώρια”.

Εξάλλου, σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, στα 24,4 ευρώ από τα 23,10 ευρώ πριν, προχώρησε και η Eurocorp, διατηρώντας τη σύσταση ”add”.

Η μετοχή του ΟΠΑΠ ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση (27 Ιουνίου) στα 22,12 ευρώ.

Ειδικότερα, η Deutsche Bank εξηγεί πως η κατά 5% αναβάθμιση της τιμής-στόχου για τη μετοχή του ΟΠΑΠ οφείλεται στο βελτιωμένο outlook του ”Πάμε Στοίχημα”, σε συνέχεια των αλλαγών που ανακοινώθηκαν χθες.

Συμπληρώνει επίσης πως η δωδεκάμηνη απόδοση της μετοχής του Οργανισμού υπολογίζεται σε 12%.

Παράλληλα, η Deutsche Bank σημειώνει πως προχώρησε σε αύξηση των εκτιμήσεών της κατά 3% σε μέσο όρο για τα EBITDA και τα καθαρά κέρδη και κατά περίπου 4% όσον αφορά στο μέρισμα για την περίοδο 2005-2007.

Η Εγνατία Finance εξηγεί πως η αναβάθμιση της τιμής-στόχου της μετοχής του ΟΠΑΠ οφείλεται στην ανάληψη της διαχείρισης του ”Πάμε Στοίχημα”, ενώ η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως διατηρεί τη σύσταση ”accumulate”.

Εξάλλου, η χρηματιστηριακή αναθεώρησε τις προβλέψεις της για τα έσοδα του ΟΠΑΠ ώστε να συμπεριλάβει τη συμμετοχή του ελληνικού πρωταθλήματος στο ”Πάμε Στοίχημα”. Ειδικότερα, εκτιμά πως τα έσοδα του Στοιχήματος θα διαμορφωθούν στα 100 εκατ. ευρώ το 2005 και στα 300 εκατ. ευρώ το 2006.

Η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως οι προβλέψεις της για τα έσοδα του ΟΠΑΠ στο 2006 και 2007 ενισχύθηκαν κατά 5%-6%. Την ίδια στιγμή αναθεώρησε πτωτικά τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2005 και 2006 κατά 7%-8%, ενώ αύξησε τις προβλέψεις της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2007 κατά 4%, στο πλαίσιο της αποκλειστικής διαχείρισης του Στοιχήματος.

Η Eurocorp αναφέρεται στην πρόθεση του ΟΠΑΠ να διαχειριστεί το ”Πάμε Στοίχημα” αυτόνομα μετά τη λήξη της σύμβασής του με την Intralot τον Ιανουάριο του 2007, επισημαίνοντας πως καθώς ο Οργανισμός δεν κατέχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει το εν λόγω παιχνίδι, πιθανότατα είτε θα συνεργαστεί με κάποια ξένη εταιρία είτε θα προσπαθήσει να αποκτήσει προσωπικό από την Intralot που είναι γνώστης του αντικειμένου.

Η Eurocorp συμπληρώνει πως αναβάθμισε τις προβλέψεις της για τα έσοδα του ΟΠΑΠ το 2006 κατά 16%, με τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή του ίδιου έτους να ενισχύονται κατά μόλις 3%, λόγω των αυξημένων αποδόσεων που θα καταβάλει το ”Πάμε Στοίχημα” (66% από 60% πριν).

Την ίδια στιγμή η χρηματιστηριακή αύξησε τις προβλέψεις της για την κερδοφορία του ΟΠΑΠ κατά 14%.

- Η άποψη της Alpha Finance

Η Alpha Finance από την πλευρά της εξετάζει τα πιθανά σενάρια που αφορούν στη χθεσινή ανακοίνωση του ΟΠΑΠ, και συγκεκριμένα στην ενίσχυση του ”Πάμε Στοίχημα”, αλλά και στο ενδεχόμενο ανάληψης της διαχείρισης του παιχνιδιού από τον Οργανισμό από τον Ιανουάριο του 2007.

Σε αυτό το πλαίσιο, η χρηματιστηριακή σημειώνει πως οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν χθες και οι οποίες αφορούν στην ενδυνάμωση του ”Πάμε Στοίχημα” (χωρίς να συμπεριλαμβάνεται το ενδεχόμενο διαχείρισής του από τον ΟΠΑΠ) αναμένεται να διαμορφώσουν τις ετήσιες πωλήσεις του παιχνιδιού υψηλότερα των 2 δισ. ευρώ, οδηγώντας την τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΠΑΠ στα 24,5 ευρώ.

Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπάνω και εξετάζοντας την αποκλειστική διαχείριση του παιχνιδιού από τον Ιανουάριο του 2007 (οπότε και λήγει η σύμβαση με την Intralot), η Alpha Finance εκτιμά πως ο ΟΠΑΠ θα εξοικονομήσει ποσοστό 8,7% επί των πωλήσεων σε επίπεδο EBITDA (περίπου 130-140 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση), ποσό που στην παρούσα φάση καταβάλλεται στην Intralot για τη διαχείριση του παιχνιδιού.

Σε επίπεδο μετά φόρων ο Οργανισμός θα εξοικονομήσει περίπου 100 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση και καθαρή παρούσα αξία (NPV) ύψους 1,2 δισ. ευρώ, ή 3,7 ευρώ ανά μετοχή, γεγονός που θα ενίσχυε την τιμή-στόχο της μετοχής του ΟΠΑΠ στα 28,3 ευρώ.

Η Alpha Finance σημειώνει πως στην παρούσα φάση η τιμή-στόχος για τη μετοχή του Οργανισμού είναι στα 22,35 ευρώ, επισημαίνοντας ωστόσο πως θα προχωρήσει σε αναθεώρηση των εκτιμήσεών της, ενώ προσθέτει πως είναι προϊδεασμένη θετικά από τις αλλαγές που ανακοινώθηκαν.

- Οι εκτιμήσεις της Eurobank Securities

Από την πλευρά της η Eurobank Securities επαναδιατυπώνει τη σύσταση ”outperform” για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, ενώ σχολιάζοντας την ενδυνάμωση του ”Πάμε Στοίχημα” εκτιμά πως πρόκειται για μια θετική κίνηση.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Eurobank Securities σημειώνει πως προβλέπει αύξηση 9,8% στα έσοδα του 2005, πρόβλεψη η οποία εκτιμά πως είναι επιτεύξιμη, ιδιαίτερα στην περίπτωση που τα έσοδα του Στοιχήματος ανακάμψουν από τον Σεπτέμβριο και μετά.

Εξάλλου, επισημαίνει πως οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν δημιουργούν θετικό outlook για την ανανέωση του ”Πάμε Στοίχημα”, ενώ συμπληρώνει πως θα επανεξετάσει τις προβλέψεις της για ενδεχόμενες αλλαγές.

- Οι εκτιμήσεις της Εθνικής ΑΧΕ

Η Εθνική ΑΧΕ σημειώνει πως η υιοθέτηση των αλλαγών που ανακοινώθηκαν με τη συμφωνία του ΟΠΑΠ με την Intralot όσον αφορά στο ”Πάμε Στοίχημα” θα οδηγήσει σε ανανέωση του παιχνιδιού, βελτιώνοντας ως εκ τούτου το ανταγωνιστικό του πλεονέκτημα σε σχέση με τα προϊόντα που διατίθενται μέσω του παράνομου στοιχήματος.

Επίσης, η Εθνική ΑΧΕ εκτιμά πως οι αλλαγές στο ”Πάμε Στοίχημα” θα συμβάλλουν ουσιαστικά στα συνολικά έσοδα του ΟΠΑΠ του 2005, αλλά και του 2006.

- Η θέση της Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ

Την τιμή-στόχο των 24 ευρώ και τη σύσταση ”υπεραπόδοση” επαναδιατυπώνει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ για τη μετοχή του ΟΠΑΠ στην καθημερινή της ενημέρωση με ημερομηνία 28 Ιουνίου.

Η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει πως τα ”θετικά νέα” από την εισαγωγή του ελληνικού πρωταθλήματος στο ”Πάμε Στοίχημα” σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες κινήσεις αναζωογόνησης του παιχνιδιού αντισταθμίζονται αφενός από τη σημαντική πτώση των εσόδων του παιχνιδιού φέτος και αφετέρου από τη μείωση των περιθωρίων κέρδους.

Επιπλέον και όσον αφορά στην απόφαση του ΟΠΑΠ για ανάληψη της διαχείρισης του ”Πάμε Στοίχημα”, η Π&Κ ΑΧΕΠΕ εκτιμά πως ενδέχεται να εµπεριέχει σηµαντικό ρίσκο εκτέλεσης.

- Η άποψη της Σίγμα Securities

Νέα υψηλότερη τιμή στόχο τα 23,7 ευρώ, από 22,7 προηγουμένως θέτει για τη μετοχή του ΟΠΑΠ η Σίγμα Χρηματιστηριακή, διατηρώντας παράλληλα την ”Neutral” σύσταση για τη μετοχή της εισηγμένης. Για το 2005 τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ εκτιμώνται στα 432,9 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v