Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Attica: Πώς σχολιάζουν 3 ΑΧΕ τα μεγέθη τριμήνου

Στις αυξημένες τιμές του πετρελαίου, αλλά και στην απώλεια του μεριδίου αγοράς στην Αδριατική αποδίδουν οι Σίγμα, Eurobank Sec και Π&Κ τα ”αδύναμα” μεγέθη πρώτου τριμήνου της Attica Group. Την τιμή-στόχο των 3,59 ευρώ επαναδιατυπώνει η Σίγμα.

Attica: Πώς σχολιάζουν 3 ΑΧΕ τα μεγέθη τριμήνου
Στις αυξημένες τιμές του πετρελαίου, αλλά και στην απώλεια του μεριδίου αγοράς στην Αδριατική αποδίδουν οι Σίγμα, Eurobank Sec και Π&Κ τα ”αδύναμα” μεγέθη πρώτου τριμήνου της Attica Group.

Επισημαίνουν, όμως, πως το πρώτο τρίμηνο του έτους είναι παραδοσιακά ”αδύναμο” για τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, ο κύριος όγκος της δραστηριότητας των οποίων πραγματοποιείται στο δεύτερο και στο τρίτο τρίμηνο.

Ο όμιλος της Attica Group εμφάνισε στο τρίμηνο κάμψη 10,9% στα έσοδα και ζημίες 6 εκατ. ευρώ, από 2,4 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Η Σίγμα Securities χαρακτηρίζει ”αδύναμο” το πρώτο τρίμηνο, ενώ υπενθυμίζει πως το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο του έτους αποτελούν ποσοστό υψηλότερο του 80% των EBITDA.

Επίσης, η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τη διοίκηση της Attica Group, σε συνέχεια της ανακοίνωσης των μεγεθών πρώτου τριμήνου, ενημερώθηκε ότι η τουριστική κίνηση εμφανίζεται ενισχυμένη κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, με τις κρατήσεις για το τρίτο τρίμηνο να είναι σημαντικά αυξημένες σε σχέση με το 2004.

Η Σίγμα Securities επαναδιατυπώνει την τιμή-στόχο των 3,59 ευρώ και τη σύσταση ”outperform” για τη μετοχή της Attica Group.

Σχολιάζοντας τα μεγέθη τριμήνου της Attica Group, η Eurobank Securities αναφέρει πως η ”αδυναμία” που καταγράφηκε στην αγορά της Αδριατικής, η οποία αποτελεί και τη σημαντικότερη πηγή εσόδων, αλλά και οι αυξημένες τιμές του πετρελαίου επηρέασαν την οργανική κερδοφορία του ομίλου.

Επίσης, η Eurobank Securities προσθέτει πως παρά το γεγονός ότι το πρώτο τρίμηνο του έτους δεν είναι ενδεικτικό για τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, τα μεγέθη της Attica Group δεν αναμένεται να ικανοποιήσουν την αγορά.

Από την πλευρά της η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ σημειώνει ότι το περιθώριο EBITDA επηρεάστηκε αρνητικά κατά περίπου 15% σε σχέση µε πέρυσι από την αύξηση στο κόστος καυσίµων (που αντιστοιχεί σε περίπου 38% των λειτουργικών εξόδων).

Παράλληλα, συμπληρώνει πως το πρώτο τρίµηνο αποτελεί το εποχικά πλέον αδύναµο της ετήσιας χρήσης, ενώ ταυτόχρονα επισημαίνει την απώλεια του μεριδίου αγοράς, αλλά και την άνοδο του κόστους των καυσίμων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v