Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Inform Λύκος: Τιμή-στόχος τα 4,4 ευρώ από Praxis

Θετική εμφανίζεται η Praxis International για την Inform Λύκος, ενώ επαναδιατυπώνει την τιμή-στόχο των 4,40 ευρώ για τη μετοχή της εταιρίας, ενώ συμπληρώνει πως τα μεγέθη πρώτου τριμήνου του ομίλου υπερέβησαν τόσο τις δικές της προβλέψεις όσο και τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Inform Λύκος: Τιμή-στόχος τα 4,4 ευρώ από Praxis
Υψηλότερα τόσο των εκτιμήσεών της όσο και των συγκλίνουσων εκτιμήσεων της αγοράς χαρακτηρίζει η Praxis International τα μεγέθη πρώτου τριμήνου της Inform Λύκος.

Η Inform Λύκος ανακοίνωσε στο τρίμηνο αύξηση 22,3% στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών και ενοποιημένα κέρδη μετά φόρων ενισχυμένα κατά 123,6%.

Η Praxis επισημαίνει ότι η εφαρμογή των ΔΠΧΠ άσκησε οριακή θετική επίδραση στα αποτελέσματα του ομίλου.

Συμπληρώνει δε πως στην ενίσχυση των μεγεθών του ομίλου σημαντική συμβολή έχουν η ανάληψη επαναλαμβανόμενων έργων όπως: η συνολική διαχείριση των λειτουργικών εντύπων της Eurobank, η εκτύπωση όλων των ενσήμων για λογαριασμό του ΙΚΑ, η διαχείριση των πιστωτικών καρτών της Citibank Diners και της Eurobank, η εκτύπωση των δελτίων του ΟΠΑΠ.

Παράλληλα, θετική ήταν η συμβολή από την έναρξη παραγωγής προσωποποιημένων τιμολογίων στην Ρουμανία, αγορά στην οποία η εταιρία στοχεύει στην κατάκτηση μεριδίου αγοράς περίπου 70%, αποτελούν τις πρώτες ενδείξεις αντιστροφής των οικονομικών μεγεθών του ομίλου η οποία διαφαίνεται ότι άρχισε από το τρίτο τρίμηνο του 2004.

Το γεγονός αυτό άλλαξε την αρνητική εικόνα που είχε η Praxis για τις εξελίξεις στον όμιλο.

Στα αρνητικά για την εταιρία η χρηματιστηριακή εντοπίζει την εξάρτηση του ομίλου κατά περίπου 50% από τους κλάδους των τραπεζών και των τηλεπικοινωνιών, καθώς επίσης και τις πιέσεις των τιμών που ασκούνται από τους βασικούς πελάτες του ομίλου.

Θετικά αξιολογεί πάντως το γεγονός ότι η διοίκηση του ομίλου βρίσκεται στην διαδικασία αναδιάρθρωσης του λειτουργικού κόστους.

Τέλος, η Praxis συμπληρώνει πως παραμένει θετική για την Inform Λύκος, με την τιμή στόχος να διαμορφώνεται σε 4,40 ευρώ ανά μετοχή, +38% από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Η μετοχή της Inform Λύκος έκλεισε χθες, 29 Ιουνίου, στα 3,22 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v