Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο μπαράζ εκθέσεων για την Alpha Bank (update 2)

Στα 27 ευρώ, από τα 31 ευρώ πριν, μείωσε η Deutsche Bank την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Alpha Bank. Την τιμή στόχο των 28 ευρώ και τη σύσταση ”buy” διατηρεί η Citigroup, τα 27,4 ευρώ επαναδιατυπώνει η Merrill Lynch, ενώ η EFG Eurobank προχωρά σε υποβάθμιση της σύστασης σε ”market perform”.

Νέο μπαράζ εκθέσεων για την Alpha Bank (update 2)
Σε μείωση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Alpha Bank προχώρησε η Deutsche Bank, ενώ την ίδια στιγμή τόσο η Citigroup όσο και η Merrill Lynch επαναδιατυπώνουν τις συστάσεις τους και τις τιμές-στόχους που έχουν θέσει για τη μετοχή της Τράπεζας.

Εξάλλου, σε υποβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή της Alpha Bank σε ”market perform” προχώρησε η EFG Eurobank Securities στο πρωινό της report.

Η EFG Securities προχωρά σε αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα καθαρά κέρδη της Alpha στο 2005 κατά 11%, ενώ σχολιάζοντας τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες η τράπεζα τα χαρακτηρίζει ”μη εντυπωσιακά”, αποδίδοντας την εξέλιξη στην υστέρηση των εσόδων, την οποία η EFG επισημαίνει ως ”πηγή ανησυχίας”.

Αναλυτικότερα, σε μείωση της τιμής-στόχου στα, 27 ευρώ, από τα 31 ευρώ πριν προχώρησε για τη μετοχή της Alpha Bank, η Deutsche Bank σε έκθεσή της με ημερομηνία 29 Ιουνίου και τίτλο ”Ένα ατύχημα, όχι όμως και το τέλος της ιστορίας”.

Η μείωση της τιμής-στόχου είναι αποτέλεσμα της πτωτικής αναθεώρησης των εκτιμήσεων της Deutsche Bank για τα κέρδη της Τράπεζας κατά 11% για το 2005, κατά 14% για το 2006 και κατά 13% για το 2007.

Ωστόσο και παρά τη μείωση της τιμής-στόχου η Deutsche Bank διατηρεί τη σύσταση ”buy”, καθώς – όπως εξηγεί – οι προοπτικές ανάπτυξης για την Alpha Bank διατηρούνται.

Την τιμή στόχο των 28 ευρώ και τη σύσταση ”buy” διατηρεί η Citigroup για την Alpha Bank (29 Ιουνίου), ενώ προχωρά σε υποβάθμιση των εκτιμήσεών της για τα κέρδη ανά μετοχή της τράπεζας στα έτη 2005, 2006 και 2007.

Αν και τα αποτελέσματα μας απογοήτευσαν, θεωρούμε πως είναι το ”αργό ξεκίνημα μιας καλής χρονιάς”, αναφέρει η Citigroup.

Η EFG Eurobank από την πλευρά της, μετά και το χθεσινό conference call της Alpha Bank προχωρά σε κατά 11% καθοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα κέρδη του 2005, προκειμένου να αποτυπώσει τις χαμηλότερες προμήθειες και τις πιέσεις στο spread των στεγασρτικών δανείων.

Εξάλλου, σε χθεσινή της έκθεση (29 Ιουνίου) η Merrill Lynch χαρακτηρίζει ”απογοητευτικά τα κέρδη” που εμφάνισε η Alpha Bank αν και εκτιμά πως επήλθε ”ανακούφιση όσον αφορά στο Ασφαλιστικό”.

Συμπληρώνει δε πως θα προχωρήσει σε αναθεώρηση των εκτιμήσεών της, ενώ επαναδιατυπώνει την τιμή-στόχο των 27,4 ευρώ και τη σύσταση ”buy” για τη μετοχή της Τράπεζας.

Η Alpha Bank ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση στα 22,34 ευρώ, καταγράφοντας απώλειες της τάξης του 6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v