Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ”μεγάλη μας φίλη” επέστρεψε

Προς τις 3.090 μονάδες αντιδρά η αγορά, με αιχμή την Εθνική, αλλά και τους τίτλους των Alpha Bank, Eurobank και ΟΤΕ. Επιθετικά και υψηλότερα των 26 ευρώ η Τιτάν, στα 24,7 ευρώ η Εμπορική, ενώ στο περίπου 1 προς 1 διαμορφώνεται η αναλογία ανοδικών – πτωτικών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στο +3,5% ενισχύεται η μετοχή της Εθνικής, πιάνοντας ήδη τα 29 ευρώ. Ανοδικά αντιδρούν οι μετοχές των Alpha Bank (1,5%), Eurobank (1,6%), ΟΤΕ (1,4%) αλλά και των Πειραιώς, Εμπορική και Τιτάν.

Η μετοχή της Τιτάν υπερβαίνει τα 26 ευρώ, στον ΟΤΕ καταγράφεται τοπικό ”υψηλό” στα 16,36 ευρώ, ενώ στην Coca Cola 3E οι αγοραστές ”βγαίνουν” μέχρι τα 22,9 ευρώ.

Καλό και ψύχραιμο το κλίμα, με την αναλογία ανοδικών – πτωτικών να διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 1 και την εμπορευσιμότητα σε μεσαία και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση να κρίνεται ικανοποιητική.

Σε Γενική Τράπεζα, Αττικής, ΔΟΛ, Εθνική Ακινήτων και Ασφαλιστική, ΕΧΑΕ, Μυτιληναίο-Μέτκα, Μαΐλλη, Ιατρικό, ΕΥΔΑΠ και ΟΛΠ πραγματοποιούνται αρκετές για την ώρα συναλλαγές.

Αυξημένη εμπορευσιμότητα εμφανίζει και η μετοχή της Λύκος, μετά την ανακοίνωση καλών αποτελεσμάτων από Σάνυο, Αγροτική Ασφαλιστική, Κυριακίδης και ορισμένες ακόμη.

Οι ξένοι οίκοι επικεντρώνουν τις αναλύσεις τους στη μετοχή του ΟΠΑΠ (βλ. σχετικό θέμα), όπου η μέχρι στιγμής περιορισμένη προσφορά πιέζει μέχρι και 2,7% χαμηλότερα τη μετοχή, στα 23,28 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v