Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Τα 27,7 ευρώ η νέα τιμή από Citigroup

Στα 27,7 από 25,2 ευρώ αναθεώρησε η Citigroup την τιμή-στόχο για τον ΟΠΑΠ, κρατώντας αμετάβλητη τη σύσταση ”buy”, ενώ στα 24 ευρώ διατηρεί την τιμή-στόχο η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, διατηρώντας τη σύσταση ”overweight”. Στα 23,7 ευρώ τον ”βλέπει” η Σίγμα.

ΟΠΑΠ: Τα 27,7 ευρώ η νέα τιμή από Citigroup
Σε αναβάθμιση της τιμής-στόχου από τα 25,2 στα 27,7 ευρώ για τη μετοχή του ΟΠΑΠ προχώρησε η Citigroup, διατηρώντας τη σύσταση ”buy”, σε έκθεσή της με ημερομηνία 1 Ιουλίου και τίτλο ”Ξεκινάει μια νέα εποχή για το Στοίχημα”.

Εξάλλου, στα 24 ευρώ διατηρεί την τιμή-στόχο για τον Οργανισμό η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, ενώ η σύσταση παραμένει ”overweight”. Η χρηματιστηριακή σε ανάλυσή της με ημερομηνία 29 Ιουνίου διατυπώνει την άποψη ότι το ”Στοίχημα σώθηκε από το πακέτο αναζωογόνησης”.

Ειδικότερα, η Citigroup αναφέρεται στη συμφωνία μεταξύ ΟΠΑΠ και Intralot για την ”ανανέωση” του ”Πάμε Στοίχημα”.

Ο ξένος οίκος κρίνει πως είναι θετικό το γεγονός ότι ο Οργανισμός κάνει ”αρκετά” για να ενδυναμώσει το Στοίχημα, ενώ επισημαίνει πως η πλέον θετική είδηση σχετίζεται με το ενδεχόμενο ανάληψης του παιχνιδιού από τον ίδιο τον ΟΠΑΠ από τον Ιανουάριο του 2007, οπότε λήγει και η σύμβαση με την Intralot.

Εξάλλου εξηγεί πως προχώρησε στην αναβάθμιση της τιμής-στόχου για τη μετοχή του Οργανισμού σε συνέχεια των ανοδικά αναθεωρημένων προβλέψεών του για τα μεγέθη του ΟΠΑΠ.

Συγκεκριμένα, η Citigroup προβλέπει ότι τα έσοδα του ”Πάμε Στοίχημα” θα κινηθούν από 1,43 έως 1,83 δισ. ευρώ την περίοδο 2005-2006, με τη μικτή κερδοφορία του παιχνιδιού να αυξάνεται από 200 εκατ. ευρώ στο 2005 στα 372 εκατ. ευρώ στο 2007.

Όπως αναφέρει η Π&Κ, η εισαγωγή αγώνων ελληνικών ομάδων στο Στοίχημα και η ανάληψη της διαχείρισης του κινδύνου του συγκεκριμένου παιχνιδιού υπερ-αντισταθμίζουν την υποχώρηση των εσόδων του Στοιχήματος από την αρχή του έτους.

Στα ”θετικά” του ΟΠΑΠ, ως επενδυτική επιλογή, η Π&Κ επισημαίνει μεταξύ άλλων τη διαρκώς αυξανόμενη δύναμη του KINO, την ανακοίνωση μέτρων για την τόνωση του Στοιχήματος, την απόκτηση 2.000 τερματικών από την Ιntralot χωρίς κόστος και τις αναπτυξιακές προοπτικές από την εισαγωγή νέων παιχνιδιών.

Αντίθετα, στα αρνητικά συμπεριλαμβάνει την απότομη κάμψη στα έσοδα του Στοιχήματος το 2005, το ότι η ανάληψη του παιχνιδιού μετά το 2007 περιέχει σημαντικό ρίσκο, αλλά και τη σημαντική εξάρτηση απο το Δημόσιο για την έγκριση νέων παιχνιδιών.

Στο μεταξύ, η Σίγμα Χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση ”Neutral” για τη μετοχή του ΟΠΑΠ και θέτει τιμή-στόχο τα 23,7 ευρώ. Παράλληλα προβλέπει πτώση 21% στα καθαρά κέρδη α΄ εξαμήνου της εισηγμένης, στα 228,8 εκατ. ευρώ.

Οι πωλήσεις της ΟΠΑΠ προβλέπεται να διαμορφωθούν στα 1.709 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2005, καταγράφοντας αύξηση 13% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, εκτιμούν οι αναλυτές της χρηματιστηριακής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v