Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικά... πονταρίσματα

Αυξημένες τόσο οι συναλλαγές όσο και η τιμή της μετοχής της Alpha Bank, ενώ ακολουθεί η Εμπορική με επίσης υψηλές για τα δεδομένα της Τράπεζας συναλλαγές. Μέχρι και 11% χαμηλότερα η μετοχή της Αγροτικής, καθώς σήμερα εισάγονται οι νέες μετοχές μετά την αύξηση κεφαλαίου. Στο περίπου 1 προς 2 η αναλογία ανοδικών-πτωτικών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Από τις 3.066,07 μονάδες, στις οποίες ”άνοιξε” η συνεδρίαση, η διακύμανση του Δείκτη διαμορφώθηκε στο εύρος των 3.052-3.069 μονάδων.

Με αυξημένες συναλλαγές, όπως εμφανίζονται κυρίως λόγω της Αγροτικής, αλλά ουσιαστικά της Alpha Bank.

Στην περίπτωση της Αγροτικής, από σήμερα εισάγονται οι νέες μετοχές από την αύξηση κεφαλαίου, ενώ στην Alpha Bank, όπου η εμπορευσιμότητα είναι πιο πραγματική, οι συναλλαγές προσεγγίζουν τις 450.000 τεμάχια στις 11.40.

Η Alpha Bank ξεκίνησε από τα 21,9 ευρώ και διαμορφώθηκε από τα 21,66 ευρώ προς τα ”υψηλά” των 22,06 ευρώ.

Είναι προφανές πως στην Alpha Bank, είτε έχουν δρομολογηθεί αυτά που αναφέρονται και φημολογούνται είτε όχι, οι εξελίξεις προτρέχουν των επίσημων αποφάσεων, και την προεξόφλησή τους σπεύδουν να εκμεταλλευθούν όσοι τοποθετούνται και βραχυπρόθεσμα στον κλάδο.

Να σημειωθεί πως η τάση της μετοχής ήταν επιθετική και στη συνέχεια, καθώς μέχρι τις 11.50 οι συναλλαγές πλησίαζαν το μισό εκατομμύριο τεμάχια και το ποσοστό μεταβολής το +1,5%.

Με ανάλογο ποσοστό (1,54%) διαμορφωνόταν υψηλότερα, στα 25,04 ευρώ, η μετοχή της Εμπορικής, με συναλλαγές πολλές για τα δεδομένα της Τράπεζας.

Στη μετοχή του ΟΠΑΠ, η εκτίμηση της CSFB για τα αποτελέσματα χρήσης 2005 δικαιολογεί εν μέρει τη ρευστοποίηση θέσεων και την υποχώρηση της μετοχής κατά 2,06% στα 22,82 ευρώ.

Η σχέση ανοδικών-πτωτικών διαμορφώνεται στο 1 προς 2, ενώ από τον ”μεσαίο χώρο” ξεχωρίζουν Attica Group, ΔΟΛ, ΕΧΑΕ, Ιατρικό Αθηνών, Τέρνα, Μυτιληναίος και ΑΕΓΕΚ, Σαράντης, Spider, Μηχανική, ΟΛΘ, Καρδασιλάρης και ακόμη ορισμένοι τίτλοι αυτής της κατηγορίας.

Για τη συνέχεια, με επίκεντρο την Alpha Bank και δευτερευόντως την Εμπορική δεν θα ήταν απίθανη η αντίδραση του FTSE 20 προς τις 1.732 μονάδες.

Αυτό σε επίπεδο Γενικού Δείκτη θα μπορούσε να καταγράφεται με διακύμανσή του στο εύρος των 3.068-3.075 μονάδων.

Σημειώνεται ότι 13.850.000 μετοχές της Αγροτικής Τράπεζας ”πέρασαν” με τη μορφή πακέτων μέσω του Χ.Α. Ειδικότερα, πρόκειται για πέντε πακέτα 2.770.000 τεμαχίων έκαστο, στην τιμή των 2,30 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v