Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Το αλμανάκ των τιμών-στόχων (upd 4)

Σε πτωτική αναθέωρηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Alpha Bank στα 22,50 ευρώ, από τα 23,40 ευρώ προχώρησε η Marfin, ενώ στα 23 ευρώ μείωσε την τιμή η Proton. Στα 25,60 ευρώ αναπροσάρμοσε η Εγνατία. Την τιμή-στόχο των 27,50 ευρώ και τη σύσταση ”overweight” διατηρεί η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ για τη μετοχή της Τράπεζας. Οι τιμές-στόχοι και οι συστάσεις 5 ξένων οίκων και 1 ΑΧΕ.

Alpha Bank: Το αλμανάκ των τιμών-στόχων (upd 4)
Στα 22,50 ευρώ, από τα 23,40 ευρώ πριν, μείωσε η Marfin Analysis την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Alpha Bank σε έκθεσή της με ημερομηνία 4 Ιουλίου και τίτλο ”Μετάβαση σε μια λιγότερο εντυπωσιακή εποχή”, όπου διατηρεί τη σύσταση ”neutral”.

Παράλληλα, σε αναπροσαρμογή της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Alpha Bank στα 25,60 ευρώ, από τα 25,90 ευρώ πριν, προχώρησε η Εγνατία Finance σε έκθεσή της με ημερομηνία 4 Ιουλίου και τίτλο ”Τα αδύναμα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου δεν διαφοροποιούν σημαντικά τις προβλέψεις”, όπου παράλληλα αναθεωρεί τη σύσταση σε ”buy” από ”accumulate” για τη μετοχή της Τράπεζας.

Νέα χαμηλότερη τιμή-στόχο τα 23 ευρώ, έναντι προηγούμενης τιμής-στόχου στα 25 ευρώ, θέτει για τη μετοχή της Alpha Bank η Proton Securities, σε σημερινό (4/7) report, ενώ διατηρεί τη σύσταση ”neutral”.

Εξάλλου, την τιμή-στόχο των 27,50 ευρώ και τη σύσταση ”overweight” διατηρεί η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ για τη μετοχή της Alpha Bank σε ανάλυσή της με ημερομηνία 1 Ιουλίου και τίτλο ”Το απογοητευτικό πρώτο τρίμηνο δεν μεταβάλλει τη θετική μακροπρόθεσμη προοπτική”.

Η μετοχή της Alpha Bank ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Παρασκευής 1 Ιουλίου στα 21,74 ευρώ.

Ειδικότερα, η Marfin Analysis επισημαίνει πως κατά την άποψή της η Τράπεζα έχει εισέλθει σε μια λιγότερο εντυπωσιακή περίοδο, κατά τη διάρκεια της οποίας η ανάπτυξη επιτυγχάνεται με μεγαλύτερη δυσκολία.

Συμπληρώνει δε πως παρά το γεγονός ότι τα ερχόμενα τρίμηνα ενδέχεται να είναι ισχυρότερα σε σχέση με το πρώτο, δεν προβλέπει ”εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης” για την Τράπεζα την τρέχουσα χρονιά.

Ωστόσο, επισημαίνει πως τα αποτελέσματα είναι ”ποιοτικά”, προσθέτοντας πως η μετάβαση στα ΔΛΠ απορροφήθηκε εύκολα.

Στα θετικά των αποτελεσμάτων της Alpha Bank, η Marfin Analysis εντοπίζει τις καλές επιδόσεις από πλευράς κόστους, αλλά και την ισχυρή κεφαλαιοποίηση ακόμα και μετά την αναγνώριση των οφειλών της Τράπεζας προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Από την πλευρά της, η Εγνατία Finance εξηγεί πως προχώρησε στην αναπροσαρμογή της τιμής-στόχου, ώστε να αποτυπώσει τις αλλαγές που επήλθαν στα μεγέθη της Τράπεζας από την εφαρμογή των ΔΛΠ, η οποία την οδήγησε ταυτόχρονα σε πτωτική αναθεώρηση των προβλέψεών της για την κερδοφορία της Τράπεζας τόσο στο 2005 όσο και στο 2006.

Η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως η μετάβαση στα ΔΛΠ είχε επιπτώσεις 364,3 εκατ. ευρώ στην καθαρή θέση της Τράπεζας, με τις συνολικές οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία να διαμορφώνονται στα 353,2 εκατ. ευρώ, μετά φόρων.

Από την πλευρά της, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει πως η μετοχή της Alpha Bank διαπραγματεύεται ”ελκυστικά” 11,5 φορές τα εκτιμώμενα καθαρά κέρδη του 2006, έναντι 13,1 φορές του συνόλου του κλάδου.

Σχολιάζοντας τα μεγέθη πρώτου τριμήνου της Alpha Bank, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει πως ήταν χαμηλότερα τόσο των εκτιμήσεών της όσο και των προβλέψεων της αγοράς, παρά την επιτυχημένη προσπάθεια της διοίκησης να ελέγξει τα κόστη.

Παράλληλα, σημειώνει πως παρά την ”αδύναμη” αύξηση των εσόδων που προκύπτει εκ πρώτης, μια περισσότερο προσεκτική ματιά καταδεικνύει την ”ισχυρή” αύξηση στην καταναλωτική πίστη με συνεχιζόμενο αυξανόμενο μερίδιο αγοράς, το βελτιωμένο καθαρό περιθώριο κέρδους, αλλά και την ανταγωνιστική δομή κόστους.

Η Proton Securities επισημαίνει ότι παρά τη μείωση της τιμής-στόχου δεν μεταβάλλει τη σύσταση, καθώς θεωρεί ότι η διορθωτική κίνηση στην παραγωγή προμηθειών μπορεί να προκαλέσει μία θετική έκπληξη, ενώ οι μακροπρόθεσμες προοπτικές από τη δραστηριότητα στη ΝΑ Ευρώπη παραμένουν ”κρυμμένες” λόγω του σχετικά μικρού μεγέθους των εν λόγω αγορών.

Η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι με βάση τα ΔΛΠ τα καθαρά κέρδη το 2005 θα ανέλθουν σε 435 εκατ. ευρώ (αύξηση 10,5%), ενώ για το 2006 θα διαμορφωθούν στα 497 εκατ. ευρώ (αύξηση 14,3%).

-----Το πάνθεον των νέων τιμών-στόχων

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου και συγκεκριμένα από τις 29 Ιουνίου μέχρι σήμερα, εκτός των προαναφερθέντων χρηματιστηριακών εταιριών, 5 ξένοι οίκοι και 1 ακόμα ελληνική χρηματιστηριακή έχουν δημοσιεύσει εκθέσεις για την Alpha Bank.

Όπως προκύπτει από τις εκθέσεις, δύο οίκοι έθεσαν χαμηλότερες τιμές-στόχους, ενώ δύο οίκοι υποβάθμισαν τις συστάσεις, με τους υπολοίπους να διατηρούν τόσο τις τιμές-στόχους όσο και τις συστάσεις.

Ειδικότερα, η JP Morgan μείωσε την τιμή-στόχο στα 25 από τα 27 ευρώ, υποβαθμίζοντας τη σύσταση σε ”neutral” από ”overweight.

Η Deutsche Bank ”έκοψε” την τιμή στα 27 ευρώ, από τα 31 ευρώ πριν, διατηρώντας τη σύσταση ”buy”.

Η EFG Eurobank Securities υποβάθμισε τη σύσταση σε ”market perform”.

Από την άλλη, την τιμή-στόχο των 28 ευρώ και τη σύσταση ”buy” διατήρησε η Citigroup, ενώ τα 27,4 ευρώ και τη σύσταση ”buy” επαναδιατύπωσε και η Merrill Lynch.

Τέλος, τα 27,5 ευρώ και τη σύσταση ”buy 1” διατήρησε και η UBS.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v