Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες ρευστοποιήσεις

Μερική κατοχύρωση κερδών αναμένουν οι χρηματιστηριακοί αναλυτές. Παραμένουν επικεντρωμένοι σε Εθνική, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ, ενώ εκτιμούν πως συνολικότερα στην εβδομάδα η τάση παραμένει ανοδική προς τις 3.100 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη. Τα αποτελέσματα τριμήνου επηρεάζουν ανάλογα επιμέρους μετοχές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Συσσώρευση γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα προβλέπουν οι αναλυτές. Στο σχετικό θέμα, η Marfin Analysis θεωρεί πως στην αγορά θα κυριαρχήσουν τάσεις συσσώρευσης για το σύνολο της εβδομάδας, ενώ η Egnatia Finance επικεντρώνεται στη θετική ψυχολογία που έχει διαμορφωθεί.

Σίγμα Securities και Proton εκτιμούν ανάλογα το κλίμα στην αγορά, ενώ επικεντρώνονται σε επικείμενες επιχειρηματικές εξελίξεις με χαρακτηριστικότερη τη διάθεση ποσοστού του ΟΠΑΠ.

Οι ξένοι αναλυτές εμφανίζονται θετικοί κατ’ αρχήν για την Εθνική, καθώς έχουν προχωρήσει από την 1η/7 σε αναβάθμιση της τιμής-στόχου μέχρι και τα 35 ευρώ.

Στο σχετικό θέμα αναφέρονται οι εκτιμήσεις των UBS, Deutsche Bank, CSFB και Smith Barney.

Η μετοχή όμως που φαίνεται να συγκεντρώνει, μετά την Εθνική, τις περισσότερες θετικές εκτιμήσεις είναι αυτή του ΟΤΕ, ενώ για τον ΟΠΑΠ η Citigroup θέτει τιμή-στόχο τα 27,7 ευρώ.

Όσον αφορά την Alpha Bank, που δικαιολογημένα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, η Π&Κ διατηρεί την τιμή-στόχο των 27,50 ευρώ και τη σύσταση ”υπερ-απόδοση”.

Το πιθανότερο είναι πως ενδεχόμενη κατοχύρωση κερδών θα μπορούσε να πιέσει λίγο χαμηλότερα από τις 1.720 μονάδες τον FTSE 20, αν και συνολικότερα για την εβδομάδα, η τάση οδηγεί σε προσέγγιση των 3.100 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v